Onsdagen den 29 september

Idag kommer dagen starta med att vi ska dejta Marie en tjej från skolan och sen blir det bvc och efter lunch kommer Carro med sin son Frej på 5 månader och fikar. Så just nu har jag precis bakat en paj (ja mitt i natten som vanligt) som finbesöket kan mumsa på. Vilken dag vi har att se fram emot!


Fullt ös...

Igår var det knappt en lugn stund vilket gillas av mig. Vi startade dagen kl 9 med att promenerade till Rs jobb där Filip fick ny blöja och mat. Filip fick hälsa på pappas jobbarkompis Ann-Charlotte och pappas chef. När vi var klara där så promenerade vi till till Rusta som ligger precis bredvid Rs jobb, där köptes en hallmatta, duschcreme och något att dricka. Vattnet jag fyllde upp i flaskan var slut då jag knappt börjat gå;) Efter Rusta begav vi oss till stan där vi snurra runt för att hitta mössa och vantar till Filip, de han har nu är så tunna. Det blev en eco mössa i marinblå från PoP och marinblå bomullsvantar från Babyproffsen. Filip har en blå overall med vita elefanter på, kommer bli jätte fint med enbart blått tror jag!
Efter vi shoppat lite så gick vi till ett cafe som heter Gröna Grodan där Euridys och hennes son Oskar med mormor och även en vänninna satt och fika. Euridys och hennes son låg på neo samtidigt som oss och det var så skoj att se hur mycket Oskar hade vuxit, vilken kille! Våra små mirakel, som nu är så stora ♥ Vi pratade om mat, amning, sömn, familj, bajs, knorr och massa mer. Precis så det ska vara på en mammabebisträff:D

Tack så jätte mycket för idag, vi ser fram emot nästa veckas date:D


Euridys med Filip


Euridys mor med Oskar


Vilken dag ♥ Tänk att äntligen få komma ut och bara vara! Och Filip sov nästintill HELA dagen!!! Den ni ;) Vi kom hem strax efter 17, det innebär hur mycket sömn som helst för honom! Fina unge ♥♥♥


Besök

I lördags fick vi besök av fina Ellen och hennes man Samuel. Dom kom med jätte gott fika och det var så roligt att se dom! Filip fick även en present, en filt/handduk som är super mysig. Precis vad han behövde!



En fair trade såklart! :)

Man ser sina vänner för sällan och jag saknar dom alla så mycket! ♥ Tänk att vi hamnade på så olika ställen hörrni;)


Nya kompisen

Idag fick jag och Filip besök av Maria och hennes andra son Leopold som föddes den 11 september. Vi åt kladdkaka med vispgrädde och hallonsås *mums* och prata massa bebis och presentera de nya vännerna för varandra. Leopold var fast besluten att både smaka på och halvt äta upp Filip, haha! Sötnöten där!

Senare tog vi oss ut och var ute i den friska luften ett bra tag, Filip sov nästan 2 timmar!!! Duktiga killen! :D Mer sånt vill vi ha! Jag höll på att frysa ihjäl, så nästa gång blir det halsduk och vantar!

Har haft det jätte trevligt och första dagen som mammaledig har vart kanonbra ♥

Tack Maria och barnen för idag ♥



Filip i Marias knä, och Leopold i famnen:)

Ensamma hemma

Nu idag började R jobba och det känns tomt! Hela 3 månader har vi spenderat tillsammans alla 3, herrejisses! Filip har äntligen börjat sova lite mer och längre, peppar peppar! Så nu hinner man göra lite mer än innan och det känns skönt. Idag startade vi dagen med att gå en promenad och gick sedan och hämtade ett paket. Tror att det kan vara en bok som jag fick när jag började prenumerera på Vi Föräldrar. Sen handlade vi lite innan det var matdags igen:) Idag tänkte jag baka en kladdkaka och hoppas på att Maria K hinner komma besök:) Hon fick sitt andra barn den 11 september så våra killar är ju nästan lika gamla;) Jätte skojsigt!   

Idag fyller min kära mor år! ♥ 56 år ung blir hon ♥

Grattis mamma! ( En perfekt barn och kattvakt är hon;)




Första visiten i mammas och pappas hemstad!

Vi hann träffa några :) Tiden rann verkligen iväg! Sen fick vi inte så mycket sömn så man hann nog inte så mycket som iallafall jag hade velat. Plus att min brors ungar verkade hängiga och där blev det bara en racervisit, hoppas dom inte nyser och har sig nästa gång! 

Morbror Niklas

 

Kusinen Vanessa mata sin bebbe samtidigt som Filip matades:) Gullunge! En riktig bebisfas är hon tydligen inne i nu. Hon var jätte varsam mot Filip och klappade fint och försökte hela tiden ge honom nappen. Man blir tårögd när barn är så fina mot varandra!



Stora tjejen blir 2 år om ca 3 veckor! ♥



Kusin Melinda 8 månader ♥



Faster Carina



Kusin Fanny (Filip ser välldans rolig ut här)



Kusin Sebbe



När man väl var "hemma" så tyckte vi tyvärr bara att det var jobbigt då Filip vägrade sova längre stunder, och vi tänkte aldrig mer! Men såhär i efterhand så gav det mig lite enrergi, har inte träffat så mycket folk alls sen mitten på maj! Är väldigt sugen på att ta oss dit tills höstmarknaden som är andra helgen i oktober, får se om Filip har börjat med längre sovstunder då. Inhandla ett par fårskinnstofflor till honom är något jag verkligen vill, dom är supersöta och varma och gossiga:)


Babyvakten

Idag premiäranvänder vi vår babyvakt;

http://www.netonnet.se/art/telefon/babyvakt/babyvakt/doro-bm48/128765.3268/

Att den spelar vaggvisor var toppen och gillades starkt av lillen. Även nattlampan med fina stjärnor roade honom en bra stund innan ögonlocken föll tungt! Nu kan vi lugnt springa runt hemma och göra det som man ska iallafall bör göra så hemmet inte förfaller. Det är väldigt ljusisolerat hemma och står du i andra änden av lägenheten så är det knappt du hör honom om han knorrar. Sen har vi även en katt så ibland krävs det att man stänger dörren till där Filip sover och då vill man verkligen ha koll. En extra trygghet så att säga. Inhandlades på gekås för 399 pengar.

Babymonitor Doro Baby Monitor BM48

Sova sova säng säng säng

Ja nu är vi på hemmaplan och jag har operation få Filip att gilla sin säng såpass så att han vill sova däri en längre stund. Har nu gått en timme och jag har fått gå dit och klappa på honom 6 gånger! Filip du måste börja sova djupare, mamma måste ju få lite sömn nu när pappa börjar jobba.

Det gäller att ha tålamod och sedan försöka ta reda på vad anledningen är till att han vaknar och knorrar runt. Är det knöligt? Varmt? Kallt? Tog sången slut? Var nattlampan störande? Åkte tuttis ut? Full i kiss i blöjan? Ja och så får man testa sig fram tills han sover lugnt igen.

Vi knäppte en klockren bild innan vi påbörjade operation sova i sin egen säng.

Såhär trevlig är vår pojk när vi har nya planer för honom:

 - Sova i sängen kan ni glömma!

HAHA

Spontant

Vi åkte spontant till Strängnäs i onsdags :) Krångligt är det att vara bortrest med liten, man får verkligen bli bättre på att se möjligheterna. Nu idag så beger vi oss hemåt så att vi 3 kan ha helg och mys hemma innan Roger börjar jobba på måndag. Vi har hunnit träffa några iallafall såsom; Rogers syster med familj, min bror och familj, Filips farmor och faster och Rogers moster och Maria med sin dotter Lovis. Tiden går för fort och jag längtar redan till nästa besök! 

På lördag får vi finbesök:) Ellen och hennes man Samuel kommer och fikar och gosar bebis:) Det ser vi fram emot ♥ Kul att äntligen få visa upp sin skatt och börja umgås med folk och bli som folk igen, om än en något lite mer trött person som skrattar för mindre:)

Vill gärna lägga upp kort från första besöket i mammas och pappas hemstad, ska fråga alla om det går bra :)

Nu väntar lite frukost tror jag minnsann!  

3 månader ♥

Tänkte göra en update på hur livet ser ut för Filip med mat och utveckling osv. Min tanke är att jag varje ny månad ska anteckna lite på hur det ser ut.

- Väger 3980 gram
- Är 50 lång
- Har 37,5 cm i huvudomfång
- Äter var 3e/4e timme hela dygnet
- Äter NAN 2, 130 ml varje måltid
- Har storlek 56 i kläder
- Och storlek 13/15 i strumpor
- Följer saker med blicken
- Kan flytta på huvudet och hitta mamma och pappa när vi ropar
- Är stadig i nacken och kan långa stunder hålla huvudet uppe
- Börjar nu gripa tag i saker som tex. folks fingrar och kanterna på kläder
- Är road en stund när han får ligga i babygymmet och även i babysittern
- Tycker inte om att ha mössa
- Tycker inte om att bada då han verkar tro att allt badvatten är mat. Får nog börja med att mata yttepytte innan så han kan börj anjuta av badet.
- Tycker inte om att byta blöja
- Och absolut inte att bli tvättad
- Tycker däremot om att sova på magen
- Älskar att bli killad i håret och struken i pannan
- Åka vagnen är en hit, Filip sover som en gris.

Det händer saker varje dag! Livet är myspys ♥ Brist på sömn skriker det om, men det vänder ju såklart! Svårt att se ljuset i tunneln, men snart så:)



3 månader ♥

Idag kl 13.13 blir Filip hela 3 månader gammal! Oj vad tiden går fort! Vår skruttunge ♥





♥♥♥

Hallå!

Filip reagerade tyvärr på vaccinationerna han fick. Jätte gnällig och ledsen och feber. Jag blev bara sämre och även jag fick feber så det sluta med att min mamma fick komma hit i måndags kväll och hjälpa oss. Roger skulle jobba både idag tisdag och imorgon onsdag, visserligen halva dagar men jag var helt slut! Jag vågar fortfarande inte sova när Filip sover då han fortfarande sätter mycket i halsen. Och vi har märkt nu när man är så slut och även när jag har vart sjuk att jag sover jätte djupt! Jag vavknar inte ens när han skriker! Hur sjutton ska ma lösa det? Hoppas att man ju längre tiden går kommer ifatt sin sömn lite och inte sover som en klubbad gris.

Att mamma kom och hjälpte oss är guld värt! ♥ Jag är nästan frisk nu och hade nog inte blivit bra så fort om jag fått fixa allt själv. Tack mamma ♥

Imorgon är det bvc och vägning och mätning som står på schemat! Alltid lika skoj att se hur mycket han växt. Kan det vara så att han nu väger över 4 kg? ;)






Bannade skit!

Jag är sjuk igen, hade typ en halv frisk dag! Ont i halsen och det värker i hela kroppen på mig! Hoppas att lite sömn botar basilusken för imorgon ska älskling jobba så då måste det finnas energi!

Idag fick Filip sina två första vaccinationer, och han var så duktig! Dom stack honom samtidigt i båda benen medans jag gav honom sockerlösning för att distrahera. Och han skrek snabbt en gång och grät lite sen somna han rätt omgående. Vet inte ens om det hade behövts någe socker, men på barnkliniken så är dom väldigt snabba med att slänga fram det. Filip fick ganska mycket sockerlösning på neo och det var väl både positivt och negativt. Positivt för att han slapp bli så arg så han fick farligt hög puls (den kunde ibland gå upp till 210!!) och negativt för att socker är icke bra och speciellt inte för så små! Om det var en sköterska med dåligt tålamod så kunde hon ge socker enbart vid blöjbyte om Filip blev upprörd, gillades inte av mig. Nu kanske en del reagerade på att inte vi bytte? Men att byta på en bebis som väger strax över 1 kilo var JÄTTE LÄSKIGT! Han skrek som en fågelunge och blev helt knallblå, man trodde på fullt att han skulle gå sönder bara man tog i honom.

Nu hoppas vi att Filip inte reagerar på vaccinet och får det lugnt, då får även vi det lugnt:) Just nu tuttar han för fullt på nappen och ligger och suckar sötungen♥ Filip har börjat träna sin nacke och han är väldigt duktig! Stark, och orkar hålla sig uppe en bra stund ♥



Just på denna bild har han fått syn på tv:n. Pappa R tittar på fotboll och den klart gröna färgen på planen lockade nog hans syn en hel del;)

Nu väntas en liten vilstund för mig!


Här ska möbleras om

Nästa vecka är Rs sista semstervecka och vi måste nu få Filip att sova i sin säng med mig på nätterna. Vi har hittentills sovit i pass. Roger är ganska lättväckt så den första tiden när arbetsveckor drar igång så tror vi att lösningen får bli gästrummet för honom. Vi ska därmed idag ställa iordning skräprummet som det numera är och flytta lite bokhyllor så att jag kan titta på tv i sovrummet. Känner på mig att det inte kommer bli mycket sömn. Jag är Nojbert med stort N så jag lär väl sitta de första nätterna och bara titta så han andas. Sen är Filip fortfarande lite sjuk och sätter slem i halsen fastän sängen är upphöjd med böcker. Han knorrar även (prematurknorr) flera gånger i timmen så sova får jag nog göra när han blir lite större. Knorret kan han tyydligen hålla på med ända tills han blir 5 månader, korrigerad ålder. Så hej och hå!

Sa jag att jag ser fram emot de närmsta månaderna? Nehe glömde jag det;)

Idag har jag vart och röstat, har ni?

Hoppas er helg har vart och är toppen ♥


Gåva till Filip ♥

En sån här tänker vi beställa åt vår Filip ♥

http://kiddoz.se/visa_produkt.asp?t=Motiv+nyckelpiga&id=145&lang=sv




Kommer passa fin fint i hans rum.

motiv giraff - doptavla

Nytt till Filip i nästa storlek

Han växer så det knakar och har nu storlek 56, så det dröjer inte så länge tills 62 ska finnas i hans garderob. Nu finns det lite i storlek 62 och även 68. Basplagg går alltid åt, men plagg för synens skull följde även med hem:)

Bland annat:

www.hm.com

Denna fast i grått











Och en hel del mer som tyvärr ej finna i deras webshop. Nu saknas det mössa och raggsockor sen klarar sig Filip ett bra tag utan att frysa. ♥

Skötdelen

Här byter vi blöja! Många gånger om dagen! Han kikar rätt duktigt på leksakerna under blöjbyte och det är så kul:) Spotlighten satte vi upp så man kan ha dämpad belysning för bytena nattetid, för är det natt så är det! Inte väcka den björn som sover;)



Vid vår skötdel så har vi bland annat:

- Blöjor
- Våtservetter
- Tvättlappar
- Inotyolsalva
- Babyolja
- Snorsug (Näsfrida)
- Renässans näsdroppar
- Bomullspads
- Babytops
- Babypuder
- Babyschampoo
- Babybadtvål
- Termometer
- Nagelsax och nagelfil

Vad har ni där ni sköter era små? Dela gärna med er :)


Glömde...

Mamma Therese skriver blogg hon med :) www.avaritia.blogg.se

Grattis igen! Tänk nu får ni äntligen snusa bebis ♥

Glada nyheten!

Filip har fått en syssling idag! :D

Grattis Jonas och Therese till er fina son Edvin ♥ Välkommen killen!


Lite bilder...

Tidigare idag var det mammamys i soffan ♥





Mitt fina barn ♥

Pappa Roger har semester även nästa vecka men sen så börjar den riktiga prövingen och MammaFilipmys hela dagarna ♥ Tänk vad roligt vi ska ha du och jag, någon annan kanske även vill leka med oss ;) 

Nyss fick jag veta en otroligt glad nyhet, återkommer med att berätta när jag får livstecken från källan ♥ 


Fredagkväll!

Vad myser ni med en fredag som denna? ♥ Själv sitter jag i soffan och pysslar om mina naglar och nagelband, det var evigheter sen! Filar, oljar in och masserar. Får nog lacka imorgon på ballisen blir nog för starkt inne annars. Helt otroligt hur man med en liten bebis glömmer bort att ta hand om sig själv. Både jag och Roger konstaterade idag att vi inte ser bra ut! Båda ser rätt vissna ut och många år äldre än vi egentligen är. Vi satt och tittade på kort från vår semster på Mallorca förra året i slutet på augusti, mycket kan hända på ett år!





Tänk vad lite sol ändå kan piffa till en :) Såhär kan jag informera herrskapet om att vi inte ser ut idag! Jag 25 kilo tyngre och vit som ett spöke med stressblemmor i hela ansiktet och vildvuxna ögonbryn som jag inte orkar se eller ta uti med. Roger även han vit och orakad med en aningens mycket mer påsar under ögonen, men däremot smalare än då. Vitamin och sömnbrist skriker det om här!!! 

Nej du älskling, ska vi ta tag i detta snart va?!

En myspysig fredag önskar vi tre er ♥


Kanske kan vara något

till Filips rum. Vi bor i en 3a och extrarummet blir ju hans kommande rum. Jag tänker och planerar så det knakar om hur det ska inredas. Vill att ungen ska känna glädje och få världens energi av sitt rum. Det får absolut inte var tråkigt, utan färger och massa utvecklande leksaker ska det självklart vara. Men möblerna har jag nog tänkt ska vara vita och i hans rum är det nu en ljust grön tapet.

Har kikat lite på www.ikea.se dessa blir det nog:

GULLIVER Sängstomme med ribbotten vit Längd: 165 cm Bredd: 76 cm Madrasslängd: 160 cm Madrassbredd: 70 cm
EXPEDIT Bokhylla vit Bredd: 79 cm Djup: 39 cm Höjd: 149 cm Max. belastning/hyllplan: 13 kg

KUSINER Låda grön, turkos Längd: 26 cm Bredd: 36 cm Höjd: 26 cm
KUSINER Nätkorg med lock turkos Diameter: 35 cm Höjd: 49 cm
KUSINER Sänglåda grön Bredd: 58 cm Djup: 58 cm Höjd: 16 cm
DUKTIG Minikök  Bredd: 72 cm Djup: 40 cm Höjd: 58 cm
SAGOSTEN Överdrag  Diameter: 71 cm Höjd: 30 cm
LILLABO Lekmatta grön Längd: 133 cm Bredd: 100 cm
LÖVA Sänghimmel grön Längd: 136 cm Bredd: 90 cm
Ja det finns hur mycket som helst! Väldans skojsigt att planera detta, hoppas lillen tycker om resultatet sen:)

Ni får gärna komma med tips, uppskattas alltid:)

Och nej, jag ammar inte!

Detta är ett väldigt känsligt ämne för många och så även för mig. När Filip föddes så informerade personalen på BB och neotalavdelningen mig om att så fort jag börjar pumpa desto bättre. Kroppen var i chock efter kejsarsnittet och jag gav det ett par dygn innan jag kände att ville testa. Jag hade inte förstått riktigt att jag blivit mamma då jag var för dålig för att få träffa honom. Men så fort jag hade fått se vårat mirakel så bestämde jag mig för att här skulle pumpas! Personalen informerade om att jag skulle ha tålamod och absolut inte bli ledsen om det inte kom någon mjölk. Kvinnor som föder såpass förtidigt har svårt att få igång mjölken och man kan få hålla på i många dagar tillochmed veckor. Första gången jag pumpade så kom det yttepyttelite mjölk och lyckan var gjord för mig! En sak kunde min kropp iallafall, jag hade mjölk! Nu var det bara pumpa och stimulera och frysa in resultatet. Filip skulle inte få äta mammamat försen han blev 36 veckor gammal (dom räknade fortfarande veckor på neo) så han fick den första tiden bröstmjölk ifrån mjölkbanken.

Vill bara göra en avstickare och TACKA alla de fina kvinnor som säljer sin mjölk för att rädda liv! Er fina handling räddade vår Filip ♥  

När han blev 32 veckor gammal (han föddes i vecka 30+1) så fick han ersättning då jag fortfarande åt medicin. Jag pumpade och pumpade och pumpade!!!!För att få optimal stimuli för mjölken så skulle man pumpa var 3e timme, ungefär så ofta som en bebis äter. Att pumpa mitt i natten hemma utan bebbe var inte roligt, jag satt och grät och ville slå pumpen sönder och samman. Att sen sitta vid mitt barn och pumpa när han ligger och pendlar mellan liv och död var ett rent helvete! Jag hade jätte svårt att tänka att jag gjorde det för honom, för hans bästa! När man var så oviss om framtiden och inte visste om han skulle klara sig så rann ju inte mjölken i mängder precis. Beroende på hur Filip mådde så blev det inte alltid var 3e timme och minsta lilla "fusk" så sinade mjölken. Och det var bara intensivpumpa igen (pumpa varannan timme). Filip mådde sämre ganska många gånger så ni kan ju förstå hur det tog på min kropp att lägga all den energin på mjölken.
När Filip blev 35 veckor gammal så fick jag sluta med en medicin, och det gjorde att jag fick börja amma. Filip fattade galoppen på en gång! Tänk att efter 5 veckor så förstod han direkt vad han skulle göra, lyckligare mamma kunde man ju leta efter just då! Han sondmatades fortfarande och amningen var bara bonus.

När jag väl fick börja amma så trodde man ju att hans tuttande skulle stimulera mjölken ännu lite mera, hade inte alls så att det räckte att mätta honom. Men icke då! Jag kämpade på, vi ammade, sondmatade och pumpade! Hela dagarna, men mjölken ville inte öka. Inte ens när vi kom hem med vårat ♥, lite lugn och ro hjälpte inte. För att bli av med sonden så valde vi att börja mata Filip med nappflaska vilket resulterade i att han tappade hur man skulle tutta på bröstet och detta visste vi om. Men jag ville inte låta mitt barn ligga med sond och sen få kämpa fram den lilla mängd mjölk som fanns. Så vi valde flaska och jag lät Roger vara med och bestämma fast man kan tycka att vi som kvinnor bestämmer över våra bröst. Jo men visst gör vi det, men jag kände att han måste få vara delaktig till fullo! Så hade han velat att vi skulle fortsätta så hade vi gjort det. När vi började nappa så fortsatte jag att pumpa pch pumpa och pumpa och pumpa men mjölken sinade bara mer och mer och blev vattnigare. Jag bestämde mig för att sluta pumpa och ge upp! Ja visst jag var en svag mamma och jag hade nog orkat men jag ville inte. Jag ville inte gå under och bara sitta och gråta utan jag ville försöka njuta av min lille gosse nu när vi ÄNTLIGEN var hemma. ♥

Nej jag försöker inte få medlidande från er, det enda jag vill är att ni ska få bakgrunden till varför jag INTE ammar! Och jag är inte stolt, inte alls! Jag vill inget hellre än mitt barns bästa så detta kanske inte var det allra bästa valet, men det var iallafall mitt val!

Ps. Världens största eloge och beundran vill ja skänka till en kär vän och hans fru då hon i liknande sits orkade pumpa och hålla mjölken vid liv i 10 månader innan barnet fick börja ammas! Helt enastående, det är så bra jobbat så att jag ryser! Ds.  

När vår älskade Filip fick komma till världen ♥

Det blir inte alltid som man har tänkt sig, ibland går det inte ens att föreställa sig hur livet så snabbt kan vändas och upp ned.

Den 17 juni blev jag i vecka 29+4 inlagd med högt blodtryck på BB. Jag fick dela rum med en jätte trevlig tjej som väntade en liten flicka, mamman hade även hon högt blodtryck men var beräknad vilken dag som helst. När man ligger inne för högt blodtryck så är det vila som gäller, inte så enkelt alla gånger då man får panik av att bara ligga! Vi två blivande mammor tjattrade på rätt bra om dagarna och drömde oss bort, Kristin drömde om att få komma hem med bebis och jag drömde om att få komma hem och växa mig ännu större.

Mitt blodtryck dummade sig varje dag och ville inte hålla sig nere trots en hel del mediciner. Jag gjorde CTG-kurvor 3-4 stycken varje dag och hann göra 2 tillväxtultraljud och så kollade dom hur flödet på navelsträngen såg ut. På söndagen den 20 juni såg allt bra ut. Blodtrycket höll sig stabilt, det fanns enbart spår av äggvita i urinen, flödet på navelstränegn var endast lätt påverkat vilket dom inte bedömde som något allvarligt och jag mådde i det stora hela relativt bra!

Finally, Sofia var på väg hem! Efter att ha firat midsommar instängd på BB och sett Viktoria och Daniel bli Fru och man, sett nykläckta bebisar varje dag (ingen hit när man inte mår bra och bävar inför vad som kan tänkas hända) haft en utsikt som vätter mot psykintaget( behöver jag nämna att vi skämta om nummerlapp) hört lilleputtetåget tuta 2 miljoner gånger varje dag ( ett tåg för barn som finns på stora holmen i örebro) och efter att ha fått liggsår så skulle jag nu få åka hem till mitt kaotiska hem! ( vi hade precis flyttat)

Jag blev tyvärr kvar till måndagen den 21 juni då dom av någon anledning ville göra ytterligare ett flöde på navelsträngen. Men vad vill ni tänkte jag på en gång!? Kan dom bestämma sig! Timmarna kändes som långa dagar och på måndagen försvann min rumskompis Kristin då hon äntligen skulle få bli igångsatt. Jag vankade av och an och fick 14.00 ta mig ned tillspecialistmödravården och göra ett flöde. Jag tog det med en klackspark och tänkte bara på att dom sagt att allt innan sett bra ut. Kvinnan som gjorde flödet höll på väldigt länge och efter ett tag blev jag ruggigt nervös! När flödet var klart kalppade hon på mig och sa med mjuk och varm röst:

- Lycka till och sköt om dig nu! 

Förra gången berättade dom resultatet på plats men inte nu? Och efter att hon sagt så så blev jag jätte rädd. Varför sa hon så?

Jag kom upp till BB och dom sa att jag skulle få träffa en läkare innan jag åkte hem så att jag kunde ställa mina frågor och såklart få reda på svaret på flödet. Timmarna gick och det blev kväll. Ringde på klockan och frågade om läkaren var på väg, vilket hon inte var. Det var tydligen full rulle en trappa ned på förlossningen och hon hade inte tid att komma idag och träffa mig. Jag fick då stanna en natt till och började gråta som ett litet barn då jag ville hem och bli kramad på och sova i min egen säng. Nu hade jag stortröttnat, men hade nog en känsla av att den där sängen och myset hemma var långt borta för min del. 

Innan jag skulle lägga mig för kvällen så började jag smått få huvudvärk och gick för att dricka kaffe och se om det fanns någon själ man kunde prata med och då fördriva lite tid. Det var helt öde! Nästan så det ekade då de flesta fått åka hem med sina skatter och det endast var två personal som satt och tittade på tv i deras fikarum. Huvudvärken blev bara värre och värre och jag gick och bad om alvedon. Barnmorskan sa att jag var tvungen att försöka sova då det nog skulle hjälpa bäst. Sova!? Det enda jag tänkte på var flödet, min bebis som tyvärr sparkade väldigt lite och att jag började må illa. Barnmorskan bestämde att vi skulle göra ett CTG för att se hur han mådde. Efter många om och men så hittade vi bebis och hon fick sitta och hålla i koppen på magen för att få resultat på kurvan. Härtljuden såg bra ut men bebis verkade väldigt lugn och hon trodde nog att han var trött. Jag sa att jag tyckte hon skulle ta blodtrycket för att se om det möjligtvis kunde vara högt. Och ja högre var det och hon sa ännu en gång att jag måste sova. Hon värme riskuddar som jag fick ha i nacken  och kom med iskalla handdukar till pannan. En riktig ängel var hon den natten! Hon kom med mer alvedon och mer blodtrycksmedicin och masserade min nacke. Huvudvärken blev starkare och jag började kräkas! Jag kräktes inte bara en gång utan tog täcket till toaletten då jag inte kunde sluta spy. Jag drack saft i mängder och spydde strax därefter. Detta höll i sig hela natten tills jag vid 8 på morgonen tog mig ut för att gå och hämta tandborsten. Luktade inte mumma kan jag lova.

Vid min säng stod läkaren och två barnmorskor som sa att jag skulle sätta mig ned varpå jag ursäktade mig och gick och spydde igen. När jag kom ut så tog dom blodtrycket och man såg på dom att det inte såg bra ut. En annan läkare kom in och presenterade sig och berättade att hon jobbade på neonatalavdelningen för förtidigt födda barn.

- Jag vill visa dig en pärm med bilder Sofia. Bilder på hur bebisar födda väldigt för tidigt ser ut.

Jag blev skakig och rädd. Bilderna rullade framför ögonen på mig och samtidigt som jag kollade i pärmen tog dom ytterligare blodtryck och pratade över huvudet på mig. 

- Du ska förflyttas ned till förlossningen vännen då detta tyvärr inte ser så bra ut. Vi får inte bukt på blodtrycket och det finns mer personal och mer resurser där nere. 

Dom berättade mitt i allt virrvarr att vi nog iallafall denna vecka skulle bli föräldrar. Bebis mår inte bra, mamma Sofia mår inte bra och det förbannade flödet som jag väntat så på att få svaret på var väldigt påverkat och bebis fick inte näring som han skulle.

Jag låg fortfarande i sängen och dom packade alla mina saker uppepå mig och sa att vi fort måste åka ned.

- Vänta, sa jag högt. Jag måste väl ringa min sambo nu?
- Ja det bör du nog göra.

Ringde till Roger pch berättade att detta inte ser bra ut och att jag nu skulle förflyttas till förlossningen. Man hörde på honom att han blev rädd och han sa att han skulle komma så fort han kunde. Vår bil hade precis gått sönder och underbara Ann-Charlotte skjutsade Roger så fort hon kunde. Jag låg redan på förlossningen när Roger kom och bröjade gråta så fort hans ansikte skymtade i dörröppningen.
Nu var båda skärrade och man förstod inte mycket av vad som pågick. Dom försökte sätta infarter i både händer och fötter och jag fick blodtrycksmedicin i dropp eftersom jag mådde så illa. Vi fick träffa läkaren jag skulle ha den dagen och han bröt tyvärr väldigt mycket och vi uppfattade inte mycket alls av det han sa.

Nu har jag tyvärr inte jornalen då jag inte vågar läsa om allt som hände. Och från det jag fick träffa läkaren så är allt snurrigt och jag minns inte mycket. Det pratades om att det var ett kejsarsnitt bokat till slutet av veckan efter att dom kollat blodtrycket en gång till. Dom gjorde sedan ett CTG och hade jätte svårt att hitta bebis och bebis verkade inte alls må bra då man knappt fick en kurva och bebis var för lugn. Han blev såklart påverkad av mitt skyhöga blodtryck och min rädsla går knappt att beskriva. Jag skakade som ett asplöv och var helt slut då jag inte fått behålla någon mat och fortfarande hade huvudvärk.

Efter svaret på CTG:n så kom läkaren in och sa att detta inte såg bra ut och att bebis måste komma idag. Det hade bokats ett snitt till 18.00 och nu var klockan cirka halv elva. Vi ska inte bli föräldrar nu, detta är fel, detta är ett skämt, detta händer inte!!! Jag ville bara dra täcket över huvudet och vakna upp någonstans där allt detta inte fanns. Radera det från världskartan tack! Nu vill Sofia inte vara med längre! Såhär ska det inte sluta. Det är ju 10 veckor kvar, minst!!! Vi tittade på varandra och ingen visste vad vi skulle säga. Det vi bävat för så länge blev plötsligt verklighet.

Det togs ett blodprov och någon gång vid tolv så kommer läkaren in och berättar att mina levervärden inte ser bra ut och att mitt blod sakta slutar att koagulera (levra sig) Han fortsätter och säger att för varje minut vi väntar så blir blodet sämre och det kommer sluta med att jag förblöder om jag blir snittat. Värdet på blodet visade sämre och sämre resultat väldigt fort. Mitt blodtryck var uppe i nära 250/140 och bebis mående var inte bra alls.

- Du kommer snittas nu snart, det är bokat ett snitt till kl 13.00.

Nu tog det fart i personalen på förlossningen och jag kan lova att det inte fanns mycket resurser över till andra som skulle föda barn. Mitt i allt detta så ringde vi våra familjer och ett par vänner för att berätta att bebis skulle tas ut med urakutkejsarsnitt och jag ville även berätta för mina kära hur mycket jag älskade dom och att speciellt min mamma skulle veta vad hon betyder för mig. FY FAN vad rädd jag var! Jag skrek och sa dumma saker, jag skrek att jag ville åka hem och att jag var rädd för att dö! Jag ville inte sövas, jag ville inte vara sjuk och jag ville leva tills jag blir nära 100 år.
Havandeskapsförgiftning är ett jätte allvarligt tillstånd och jag fick den värsta sorten du kan tänka dig, uppepå det lägger vi på risk för förblödning och även riskerna det innebär att bli sövd och snittat när man redan är jätte sjuk. Visst skrek jag konstiga saker enbart på grund av min rädsla men den nära döden känslan jag hade går inte att sätta ord på. Jag fick Roger att lova mig att jag skulle vakna och jag fick honom även att lova att ta hand om pojken om jag nu mot förmodan skulle gå bort. Jag berättade hur mycket jag älskade honom och sa vilken bra pappa han kommer bli, med eller utan mig. Ja detta låter löjligt jag vet! Men utifall så ville jag att dessa skulle veta hur jag kände. Jag behövde det för att kunna slappna av en aning.

Nu rusade folk och jag hade 2 sköterskor som fortfarande kämpade med infaret i händerna, 2 satte kateter och klädde även av mig. Det var fullt med grönklädda personer inför operationen och någon kvinna presenterade sig och sa att hon skulle vara med mig ända tills jag vaknade. Jag kollade upp över mitt huvud och fick se Roger mitt i allt kaos och båda grät. Helt vit var han och han försökte ge mig ett leende men det kunde inte dölja det jag såg att han kände. Jag rullades iväg och på väg mot operationen så frågade dom massa frågor och berättade 100 saker. Jag lyftes över på en annan brits och rullades in i operationssalen där det var FULLT med folk! Dom var redo till tusen och kvinnan som skulle vara med mig sa;

- Nu kan ni säga hejdå för detta måste gå fort.

Vi pussades snabbt och Roger fick lämna rummet. Jag kände att dom tejpade på magen och hör och häpna så rakade dom mig och sen blev det kallt som attan då dom smetade på operatiosngeggan.

- Sofia, nu ska du andas 3 DJUPA andetag.

En...två...

Kl 13.13 den 22 Juni 2010 kom Filip Hans Erik Karlsson till världen. Han vägde 1190 gram och var 38 cm lång och mätte 27,5 cm i huvudomfång ♥♥♥

Han skrek när han kom ut och mådde bra. Väl uppe på neonatalavdelningen fick dom göra endast ett återupplivningsförsök. Redan samma dag han föddes fick han ligga på sin pappas bröst ♥

Vi var nu föräldrar till en väldigt liten kille som tillsammans med oss hade en lång resa framför sig. Vår kämpe vår stora stolhet, mamma och pappa älskar dig oändligt mycket Filip ♥♥♥





När han var 2 dagar gammal orkade inte hans lungor och han behövde läggas i respirator, däri låg han 2 dygn tills han åter kunde andas lite själv med hjälp av lite andningshjälp och syrgas.









6 dagar gammal här ovanför ♥



Inlindad till tusen:) Ni ser han gula hörselskydd ovanför de orangea banden:) 





1 månad gammal ♥





Idag ♥

Tack för att just du orkade läsa! ♥





  

Läkarbesök på BVC...

Ja ibland undrar man om dom inte tycker att man är snurrig och stressig nog med ett litet barn. Filip bråkade med sin mamma rätt ordentligt på morgonen innan vi skulle till BVC 10.30. Stressa med att fixa mig själv, fixa honom och sist försöka få i honom lite mat innan vi gick. Det sluta med att jag typ hann sätta på mig kläder; få på honom ett par plagg och så i med ett halft mål mat. Precis när jag satt på honom och mig ytterkläder och lägger ned honom i vagnen så börjar det spruta ur både mun och näsa på honom! Bra jobbat mamma och Filip. Byta kläder och så ner med honom igen... Utanför porten höll jag knappt på att komma ut då dom tagit bort asfalten för att sedan kunna lägga ny, svängbara SMÅ hjul fram är ingen hit då! Tur vi hade då vi mötte ett par jobbargubbar som snällt hjälpte mig. Stressa stressa bort till BVC och in med världens fart genom vårdcentralen bort dit vi skulle. Och vad möts vi av; jo en hop med ungar och föräldar, ett KAOS! Jag tänkte inte mer på det utan försökte ta av Filip och mig själv och hitta en plats så ja kunde mata resten av målet. Mötte vår BVC "tant" som frågade hur det var med oss varpå jag svarade att jag stressade en del för att hinna. Då informerar hon mig om att läkaren finns på plats endast en gång i veckan mellan 9-12 så man har bara fått en preliminärtid!!! Jag skulle nog i detta kaos räkna med att få vänta ett bra tag. Jaha men tack då hörrni! Sitta med förkyld icke nöjd Filip på en plaststol bland en massa snoriga jätte nyfikna barn, ja sa jag tack?

Jag var i chock under tiden jag vänta, ja och även när jag kom fick komma in. Kändes som barnen blev behandlade som boskap. De flesta barnen sprang runt med bara överdelar och blöjar, inte en nåe på fötterna. Man fick först komma in och väga hos "tanten" och sen sa dom att det var lika bra att hålla ungen naken då man ganska snabbt skulle in till läkaren. Detta resulterade i nakna ungar som slet och grävde i sina blöjor! Sen in till läkaren som snabbt klämde och tittade igenom barnet och så fick man snabbt ut då nästa skulle in. Utanför i hallen bland leriga vagnar och skor fick man sen klä sitt barn på världens mest luftkonditionerade plats! Right at ya BVC! Det är ju ni som sen får ta alla dessa barn som blir sjuka.

Inne hos läkaren så klämde han lite snabbt på Filip, men det menar jag snabbt! Filip han knappt fatta vad som hänt innan läkaren redan kollat ögonen, klämt på magen, klämt på navelbråcket, klämt på pungbråcket, kollat ryggraden, och sen ryckt i honom för att kolla reflexerna. Ja sen klämde han så hårt på lilla maggen så att Filip ännu en gång fick upp sin mat. Ja och efter det var det bara ut bland kaoset i hallen och försöka klä kräkig bebis och sen ta sig hem i ÖSREGNET! Behöver jag tillägga att Filip skrek mestatiden på väg hem! Visst det tar bara 5 minuter, men den promenaden kändes som en evighet! Väl inne i hallen efter ickehjälp vid porten så höll jag nästan på att bryta ihop! Filip somnade däremot av ren utmattning!  

Så var första läkarbesöket på BVC avklarat! Ser redan fram emot nästa gång;)

Filip väger nu 3710 stadiga gram! Stora killen växer lite för fort, vi hinner inte med lilla vän! ♥

Bärsjal

Vill så jätte gärna ha en bärsjal då jag hört väldigt mycket bra om det alternativet. Bärsele kan man tydligen få väldigt ont utav och barnet sitter inte lika bra när den är väldigt liten. Fick tips av en vän att köpa en långelastisk bärsjal och ha kikat in denna fast i svart:

Moby Wrap Olivgrön

En Moby Wrap som jag bland annat fann på www.stellaris.se för 495 kr inlkusive frakt. Har ni några andra tips? Och dela gärna med er av er erfarenhet:)


Bättringsväg...

Är på bättringsväg nu och det känns befriande kan jag lova! Filip är fortfarande dålig men har läst mig till att de små har förkylning längre tid, ända upp till två veckor tydligen. Imorgon är det läkarbesök på bvc som gäller, ska bli spännande att se vikten nu. Han har som sagt tuttat lite dåligt och nu när han varit sjuk också, kanske inte gått upp så mega mycket som han brukar( 300 gram per vecka ).

Nästa måndag så ska vi till sjukhuset och Filip ska få sin första vaccination!!! Det ser vi inte fram emot! De flesta jag känner har berättat om både feber och skrik hela nätter och en helt slut bebis, det värker i mammahjärtat bara av tanken. I papprena står det att han ska vara kvar cirka en timme för observation? Är det som det brukar eller blir prematura barn vårdade på annat sätt?

Vi sitter och "vakar" Filip nu när han är sjuk om ni undrade varför jag ofta skriver på nätterna. Men så fort han blir frisk så ska det börjas med kvällsrutin och planen är att han ska sova i sin säng. Hoppas han gillar den planen:) Det dröjer inte så länge tills R börjar jobba och då måste vi ha lite rutin här hemma, man blir tokig annars. Har vart guld värt att han kunde ta semester efter sina 10 pappadagar, utan honom vet jag inte hur galen jag skulle vara. En ordentligt fin pappa har du Filip ♥   

Värre än en hel karl...

Ja det är jag det när jag är sjuk, vilket jag är nu!!! Trodde aldrig att man kunde vara såhär trött när alla är sjuka och man måste ta hand om en liten. Att jag känner att jag lever? Ja för sjutton!! Skulle kunna sova sovmaraton om någon erbjöd mig.

Ja som vanligt så går det inte i många knop här hemma, knappt så att det rör på sig alls. Man gör det allra mest nödvändiga i hemmet och sen läggs energin på Filip. Sitter faktiskt och ser fram emot att blir frisk så man får känna sig sådär energisk som iallafall jag gör efter sjukstuga.

Nu märker man av att Filip besväras av torsken i munnen, han tuttar dåligt och vill inte ha mat. Hur gör man för att mata sovandes bebis...??? Håller han på såhär ett par mål till så ringer jag nog imorrn till barnmottagningen och frågar. Han har ingen feber och jag försöker hålla näsan ren så då måste det ju nästan vara torsken?

I lördags var ju som sagt Filips fina farmor och hennes syster här. Alltid kul med besök ♥ Vilken lyckost vår Filip är som har så många fina underbara i sin närhet!



 

Ja vi lever...

än så länge;) Filip är fortfarande sjuk och att det var på bättringsväg tar jag tillbaka. Han kräks mera spottings nu och verkligen gråter, inte skriker av missnöjdhet utan gråter. Han måste nog känna på sig att detta med förkylning inte ska tillhöra vanligheterna. På ett sätt känns det bra att han nu är riktigt sjuk så han blir en starkare kille,  men gud så hemskt det är när han knappt får luft. Täppt i näsan, slemmig i halsen, rinnig i ögonen, kall och svettig om vartannat. Men vi står ut och får tänka att detta härdar;)

Han har även fått torsk! Hjälper vischyvatten? Och sen har han tappat håret uppepå huvudet, han ser ut som en gammal gubbe! HAHA Men det växer ut igen va? :S Kanske inte ska skratta åt min skrutt sådär... Jo lite kanske;)

Imorgon ska R jobba igen och jag ska vara hemma med icke frisk bebis, ser vi inte fram emot! Jag är nojbert nummer ett och tycker detta är jätte jobbigt. Klart som korvspad att jag klarar det, det tvivlar jag inte på. Men att sitta helt alena när han blir skrikig bebis gillas icke. Vi är så bortskämda med att båda är hemma så nu kanske R måste börja jobba mer snart så man inte hamnar i chock när det väl blir heldagar och fem dagar i veckan!

Denna vecka är det enbart två saker som händer:

- R ska jobba imorgon
- Och på torsdag är det läkarbesök på BVC

Hoppas ni alla haft en toppenstart på veckan ♥

Sista...

Sista magbilden som togs innan världens bästa Filip fick komma till världen ♥
Detta var på fina Ellens och Samuels bröllop den 5 juni ♥



Vecka 28+5, han kom i vecka 30+0

Känner mig jätte splittrad när jag tittar på magbilderna. Jag är så lycklig över att vara mamma och att vi har vår kille hos oss, men en annan sida hyser lite agg. Jag är arg inomords för att jag blev sjuk i havandeskapsförgiftning, man blev ju snuvad på hela konfekten. Jag såg fram emot att få ännu större mage, känna bebis mer, känna honom hicka för första gången, få förbereda för lillens ankomst i lugn och ro men framförallt genomgå en vaginal förlossning! Såg inte på det med rädsla utan med spänning och hade en klar bild över hur jag trodde att jag ville ha det. Men icke, här blir man sjuk och det bestäms på en förmiddag att man ska bli mamma åt helskotta för tidigt! Så är det ju nu, men lite arg och besviken får man vara! Jag är iallafall det; Fresta med kaka och så får man inte ens lukta på den!

Kan nog vara så att man i detta fall jag beskyller mig själv en hel massa för Filips lidande, och jag vet att jag inte ska göra det! Men det är lättare sagt än gjort. Nu har vi en frisk liten killa hemma hos oss (förutom förkylning nu) och det är vi SÅ glada över, går inte med ord att beskriva lättnaden efter över 2 månaders sjukhusvistelse att äntligen få vara hemma! ♥♥♥

Men ni kan tro att man inte lockas så mycket av att tänka tanken på syskon, och jag som drömt om stor familj!

Nu ska Sofia sluta klaga och låta arg och besviken och istället gosa varmsing bebis och byta och ge mat. Ska även ge mig på att suga lite snor ur ungens näsa, löveli!


God förmiddag!

En jobbig natt med mycket nästäppa gråt och hosta har det varit. Men det verkar faktiskt som att han är på bättringsvägen och nu ligger han bredvid och vill allt annat än att sova:)

Gud; om 10 dagar blir vår kille 3 månader! Jisses vad fort det går!



Idag händer det inte mycket här hemma, Filip får hålla sig inne. Men jag ska nog ta mig ut på promenad! Man behöver rensa huvudet ett tag ibland. Hoppas ni alla har ett trevligt avslut på denna helg ♥

Grattis Maria och John till er son Leopold som kom till världen igår! Välkommen killen!
Tänk Maria, nu är du 2barnsmor :)

Fy!

Vårat ♥ har blivit förkyld!!! Pappa R har ju som sagt jobbat ett par dagar och säkerligen blev han smittad på den vägen, och det har nu förts över till Filip. Detta trots att vi vart jätte försiktiga och tvättat oss och spritat händerna. Filip nyser och har massa slem i halsen och är nästäppt. Nästäppan utgör att han äter dåligt och är jätte slö. Har inte tagit tempen än, men han är jätte varm och jätte grinig. Gråter och är missnöjd och allmännt hängig.

Gud vad mamma hjärtat värker just nu!

Ja ni förstår ju!

Såhär ligger man när man inte får i sig en gnutta mer mat! Matvark? Yes! ;)


Hallå farmor, vart är du?

Lillen blev så trött av att vänta på sin farmor så han somna innan han ätit! Hallå matvrak, vad är det för fel på dig?


Tack HM!

Tydligen när man blir förälder så får man 20 % på hela sortimentet både på nätet och i butik! När man anmäler att man fått barn via sitt medlemskap. Ja ni förstår ju att jag omgående ska klicka hem sakerna! Right away!

Very generous of you HM!

Just ja!

Ser ut som att Filip har ändrat sov och mattider till att vilja äta var 4e timme istället för var 3e och sen sover han cirka varannan gång mellan målen. Den andra gången är det ju lektajm såklart! :)

Detta gillas starkt från mammas och pappas sida! Duktigt!

Nu ska här göras kaffe; Filip somna igen! Näsfridan lockade nog inte alls, haha

Är man småbarnsförälder...

så är man. Just nu tidigt som sjutton bakar jag hallon och blåbärspaj då vi idag får besök av Filips farmor och Rogers moster. Ska bli jätte skoj att träffa folk, händer inte så ofta nuförtiden.

Eftersom Filip räknas som nykläckt så bör man vänta 3-4 veckor innan man börjar ta sig ut på äventyr. Med äventyr menas Mariebergs köpcentrum, IKEA (Sofias favvo), Ica Maxi etc. Och då även större folkmängder, men besök utav några få åt gången funkar ypperligt! Jag ser verkligen fram emot att sen få börja gå på öppna förskolan och träffa andra mammor och fika och prata massa skit:) Visst jag tänker inte flänga runt med barnet varje dag överallt men så länge jag och Filip mår bra av det så ser jag inge fel i det. Vet att en del tycker att man är tokig som förälder om man är aktiv i öppna förskolans verksamhet och då även springer på babysång,babysim,mammafika på stan, att barnet då skulle ta skada i form av stress och liknande. Man får väl helt enkelt tänka logiskt och springa runt med måtta;)

Nu vanknar Filip och vill ha mat, tror även vi ska ta oss en omgång med kompisen näsfrida (ingen hit om du frågar Filip).


Update:

Ungen lyckades sova i 50 min! Och mamma fick stoppa in nappen femtusensjuhundramiljoner gånger!!!

Pået igen ba!

Premiär!

I denna stund premiärsover Filip sin säng! Han verkar trivas gott där:) Han är van vid att ligga med lite lutning uppåt (rekommendation från sjukhuset) men nu tycker vi att han bara ska göra det en stund efter maten. Får se hur länge han behagar sova däri, tar tid just nu;) Innan har vi haft honom sovandes i vagnen med lutning och i soffan bredvid oss. Men nu är det sängen som gäller, hoppas vi iallafall!



Igår var det pappalek i babygymmet, operation lära sig vända på huvudet. Vilket gick jätte bra:) Duktiga kille! Filip syftar jag på då;) Fastän Roger är duktig han med ofta! haha
Filip rycker tag i den leksaken som har toffasar på sig och blir helt vild! Han verkar även gilla prasslet och musiken som spelas på en av leksakerna. Tror att det var väl investerat att köpa en sådan, 349 pengar på Gekås i Ullared. Dit vill vi båda igen:) Gud vad saker! Och billigt var det, som tusan!





Nu ska jag plocka i kaoset igen! Hur många var det nu som bodde här? Jaha; var vi bara tre och en kisse! Ser ut som självaste skitgrisen och latmaksen flyttat in, me dont like! Skärpning familjen!

Hoppas ni alla söta har en toppen fredag! Sen tar vi alla helg va? ♥

Torsdag

Ja idag har det som vanligt inte gått i många knop...Pappa R är sjuk och mamma S har inte mycket till energi. Men jag har iallafall lyckats laga mat (köttfärssås och spagetti) och slängt i en maskin och tagit kaoset på käksbänken.
Vi håller på att prata om hur vi ska vara föräldralediga båda två, GUD vilken DJUNGEL! Man förstår inte mycket när man ska försöka planera på sin sida på förseningskassans hemsida. Snurrigt värre med alla dagar och hur man vill ha det ekonomiskt. Sen att få dagarna att tajma med skolstart och semestertider etc. är ju ännu snurrigare! Kanske inte är någon hit att göra detta just nu när vi som sagt är två väldigt trötta föräldrar;)

Jag vill vara hemma så länge det går och inte behöva sätta Filip på dagis alltför tidigt. När ska man egentligen ställa lillen i kö för det? Och hur har ni gjort, förskola eller dagmamma?

Update: Filip har börjat följa saker med blicken! Gud vad vi är stolta nu! Duktiga unge! ♥♥♥

Nu ska jag äta lite och sen röja lite till:) Hoppas ni alla har det toppen ♥


BVC

Idag var vi på BVC och vägde och mätte vår skatt. Han väger nu 3420 gram och är 49 cm lång ♥ Vår stora kille!

Vi fick även beröm av "tanten" för att han redan nu nästan fixerar blicken! Eller rättare sagt det var ju Pilipen som fick beröm, vi får enbart känna oss stolta;) Han beräknades ju komma till världen den 29 augusti, så nu skulle han ha varit ca 1,5 vecka gammal och bebisar fixerar oftast blicken när dom är 3-4 veckor. Nästa vecka ska vi kolla om blicken är fixerad och så även gå på första läkarbesöket på BVC. Känns som att det dom kommer kolla där har vi nog redan vart med om med tanke på alla veckor på neo. Ska i vilket fall bli spännande att se hur pass mycket han har vuxit till sig/utvecklats.

Sitter just nu och äter lite mat och har en väldigt missnöjd bebis bredvid mig, han ligger och skriker i sömnen stackaren. Man bör inte väcka små när dom drömmer och har sig men lite sugen blir man när han tom gråter. Roger jobbar ju som sagt idag och slutar nu till lunch:) Han skulle svänga förbi Rusta innan han åkte hem och bland annat kollla om den där vita ljuslyktan (huset) fínns :D 129 pengar kostar den, billigt med tanke på vad en sådan kostar annanstans.  

Just ja; Filip har nu växt ur sina första kläder i storlek 50 och även 2 par strumpor som han hann använda en gång. En stolt mamma är det som skriver just nu ♥


♥♥♥

Man får drömma...

Man får drömma om hur saker och ting kan bli, just nu drömmer jag om hemmet och vad vi ska göra med kaoset. Efter att vi gjort sådana väldigt tråkiga saker som att borra för lampor och hyllor så är det nog mest piff och pyssel kvar:) Ska måla en stor spegel vit som vi har, just nu är den guld. Vi hade ett ryck för ett tag sedan då all vår inredning gick i guld-svart-lila-buddha-oriental stil, not so pretty! Nu är ju lilla jag inne på vitt och lull lull, och älskling håller oftast med, till min lycka! Har en även ett ballis bord som ja hunnit måla halva vitt, sen kom ju bebis ♥ Lite ramar ligger även och väntar på att få sig en dutt färg, dessa är tänkta till en fotovägg. En tavellist ska målas och sättas upp i närheten av Filips säng dår bland annat väggorden i gips som lyder GOD NATT MIN SKATT ska sitta. Listan på piffet besparar jag er, men ni kan få se lite saker jag önskar skulle bo hemma hos oss:


LIATORP Avlastningsbord vit Längd: 133 cm Bredd: 37 cm Höjd: 75 cm  HEMNES Byrå med 8 lådor vit Bredd: 162 cm Djup: 51 cm Höjd: 97 cm





Babygym...

Slängde fram babygymmet idag i hopp om att trötta ut barnet... jag vet; han ser nästan inget alls förutom skillnaden mellan ljust och mörkt. Men tanken var god;) han låg iallafall där och prata och kolla på ljuset från fönstret, det var han väldigt fokuserad på:) 

Tror inte att det dröjer så länge innan han börjar se saker och då är det ju superb att gymet redan står redo;) 

 

Antar att ni ser att mamma S tagit sig en shoppingrunda på lindex;) Eller var det någon som missa det? *ler*

Idag har vi inte gjort många knop här hemma. Jag har haft ett migränanfall och är därmed och har varit helt ihjäl! Försökte mig på lite promenad men det blev tyvärr bara värre av det. Sen har jag idag tagit tag i diskhögen och maskinen, oh my så det såg ut! Hur mycket kan 2 relativt vuxna och en liten lyckas med! Enligt vårat kök; MYCKET! Ja katten han bidrog nog till lite han med;) Innan jag skulle gå och lägga mig så konstatera jag och älskling att vi båda enbart ätit frukost på hela dagen, då var kl 22. Inte undra på att det inte blir många knop då, skärpning!

Imorgon ska älskling jobba fram till lunch och jag och Filip ska nog ta oss ut en sväng. Fick ett presentkort när vi flyttade in av vår bovärd; presentkort på blomsterhandeln nere i centrum. Mycket behövligt då det ekar på brädan i vardagsrummet. Skulle vilja ha en doftranka i båge, helst en större modell. Den doftar ljuvligt!

♥♥♥


God morgon!

Nu har dagen startat hos familjen Andersson/Karlsson, eller vi har iallafall bytt "pass" jag och karln. Filip sover så korta sträckor så för att få någon sammanhängande sömn så kör vi "pass" här hemma. Nu har Roger semster och då fungerar det super att göra på detta sätt, men när han börjar jobba? Vi ber till dom högre makterna att Filip tills dess sover längre stunder så att mamma får sova lite!

Nu räknas Filip som nyfödd och en liten äter ofta och sover mycket, men när började era äta med längre intervall? Och hur länge sov era små? Hade ni natt hemma, eller vändes kanske dygnet? Jag vet att man ska njuta och gosa liten bebis och leva för stunden. Men jag kan inte hjälpa det, sitter och längtar efter att han ska sova lite längre än en timme i taget. Mitt i natten finns det inte mycket man kan göra när man är vaken. Så nu sitter jag och väntar på att det ska ljusna, sen ska det kutas ut med vagn och unge! :)

Have a lövely day alla fina ♥

Vardagslyx!

Hoppas ni alla har haft en fin måndag och att alla mår toppen! Här hemma rullar det på. Filip har precis fått sin mat och innan fick han bada. Älskade ungen somnade en stund i badet ♥ Orkade knappt äta och ligger nu och sussar sött bredvid mig ♥



Hoppas sovstunden håller i sig en stund då jag vill hinna röja lite i kaoset och umgås med min karl. Han har lagat god mat och efter det blir det prinsesstårtabit för att fira ännu mer att vi har en frisk kämpe hemma hos oss! Du är vårat allt älskade unge! ♥

Igår försökte jag få till ett litet pusskort, bjöd in mig själv på pusskalas:) Men Filip var mer intresserad av att vilja smaka och försöka äta på sin mamma:)



Hihi ♥

Vårat hem...

Vårat hem är mindra kaotiskt! Vi flyttade i slutet på maj och hade inte hunnit nästan någe innan Filip kom till världen. Var sak har sin plats har inte innfunnit sig än så att säga;) Lampor sitter inte på plats, inga hyllplan, inga tavlor, inget pynt överhuvudtaget nästan. Sofia mår dåligt!!! Jag vill inreda och pyssla:!

Så snart rycker jag tag i mig själv och förhoppningsvis får jag med mig karln så man kan börja trivas ordentligt! Vora även skoj att visa er hur vi har det:)

Filips kommande rum agerar förråd;sopptipp;kattrum;datarum;gästrum;tvättstuga så där kan vi inte göra ett skit just nu och jag tänker heller inte visa er det;) Då får man ju nästan skämmas! Men de andra rummen ska jag börja göra fint i och fota.


Man får en liten stund...

En liten stund får man sitta i babysittern för lite större bebisar, kanske är OK medans mamma gör maten? Nöjd är han de få stunder han sitter där, kollar runt och "pratar". Fina unge! ♥ 





Hur har ni gjort när era barn vart pyttisar? Lagt på en filt på golvet? Haft babysitter med liggläge? Ja ni förstår, man vill ju ha dom i närheten. Och hemma ska en hel del annat göras än att bara ligga och snusa bebis;)

Han växer så det knakar! :D

Update.:

Numera väger lillen 3150 gram! Han hade gått upp 300 gram på en vecka, hör och häpna! Lite kläder i storlek 50 sitter numera lite tajt i grenen och han kan ha vissa kläder i storlek 56:D Fy vad fort han växer! ♥

För en liten stund sedan hängde jag en hel maskin nytvättade kläder i storlek 56:D Kanske verkligen är dags att börja skaffa hem lite smått i storlek 62 så man inte står helt utan den dagen han helt plötslig blivit stora killen.

När Filips farmor var och kelade m honom så fick han en jätte fin body i storlek 56 och hon sa;

- Ja det fanns inte mindre i just denna, men den kanske passar till senhösten.

In this moment ligger han nu och snusar i den bodyn och den passar perfekt! Känns så bra att han ökar stadigt, ett gott tecken:D

Kläderna jag vill klicka hem blir nog hemklickade skulle jag tro:) Super snyggt tror jag det blir!

Nu ska jag göra mig iordning då vi efter Filips mat ska ta oss ut på en promenad i det fina soliga vädret, gäller och passa på:)


Mitt lilla ♥

Vi var inne igår med Filip på barn och ungdomskliniken. Han har haft mycket slem i halsen och snarkar och är rosslig. Igår när vi bytte blöja så fick han slem i luftvägarna och slutade andas! Usch vad hemskt det var! Han hade jätte svårt att få upp det och blev jätte tagen av situationen, helt lealös och vit och kall. Mammas lilla lilla ♥!
Så efter vi hade vart på BVC så fick vi en tid till sjukhuset och Filip blev inlagd en stund för observation.
Tydligen så är det väldigt vanligt för små spädisar att dom har trånga näsgångar och är mjuka i halsen så att dom blir slemmiga och har det svårare att andas. Detta går över och det är bara att vänta ut det.
Filip är fortfarande inskriven på sjukhuset och vi ska dit igen på måndag morgon så dom får ta sig en titt till på honom.
Här hemma är det numera operation ha honom i lutning överallt. Så fort han ligger lite för plant så får han slem i luftvägarna och han får det jätte jobbigt. Att man ständigt ska vara oroad, lider med mitt barn! Kunde inte för allt i världen förstå innan jag blev mamma hur orolig man kunde vara. Man fungerar ju nästan inte själv när hjärtat har det så tufft!

Mammas hjärta blir trasigt när du behöver kämpa så min fina skatt ♥


Filip vill ha!

Okej; mamma vill att Filip ska ha;)



Bild lånad från www.hm.com


Bild lånad från www.hm.com

Bild lånad från www.hm.com


Bild lånad från www.hm.com


Bild lånad från www.hm.com


Bild lånad från www.hm.com

Är väldigt sugen på att klicka hem dessa:) Dom är från strl 62 och nu har han ju visserligen 50, men vintern är lång. Eller hur?:)

Jaha?

Det förra inlägget skrev jag och publicerade igår så att ni alla skulle kunna få ta del utav glädjebeskedet, men det fanns inte uppe såg jag nu. Brukar det krångla? man vill ju inte behöva dubbelkolla varje gång...

Halelujamoment!!!♥

Blåsljudet på Filips hjärta är borta!!! Fy f-n vad glada vi är nu!!! Det går knappt att beskriva med ord hur det känns att efter denna långa resa ha en HELT frisk liten kille ♥ Fick även väga honom idag och " tjockisen " väger numera 3150 gram, 280 gram upp på en vecka!!! Bra jobbat Pilipen;)

Nu tror jag att mamma Sofia ska sova lite av ren utmattning, det tar på krafterna när man jämt gått runt med en liten klump i magen. Gissar på att vi kommer sova som grisar; det gör iallafall Filip just nu. Och haleluja för det med!!! Just nu är det bara lyckorus ♥



Hoppas allt är fint med er ♥

Mindre roligt...

Imorgon ska vi med Filip till USÖ och göra ett ultraljud då dom när han blev utskriven hörde ett blåsljud på hans hjärta. Nu har jag läst mig till att sådant kan växa bort och att det inte alls behöver betyda hemskheter.

Tänkte bara att ni kunde hålla era tummar och tår för vår kille imorgon! ♥


Ett mindre problem snart löst...

Vi köpte en babysitter, märket Fishers Price med vibrations och ljudfunktioner. Men Filip är ännu för liten för den och alternativet som finns är en babysitter med fullt liggläge. En sådan ska vi nu få av min bror och hans sambo då dom har mängder med babysitters till sina flickor! Tack snälla ni! ♥
Nu kan man ha Filip med sig när man ska lagat mat, duscha mm. Toppen verkligen! Som det ser ut nu så har vi honom antingen på armen eller bredvis oss i soffan om han inte sover i vagnen.
Vi har ännu inte låtit honom sova i sin säng då vi har en katt och då måste stänga in honom ensam i sovrummet, känner mig inte redo för det ännu fast vi även har en babyvakt. Känns som om han kommer så långt ifrån en och jag vill honom nära nära så ofta man kan:) Mitt lilla hjärta ♥

RSS 2.0