Godmorgon kl 03!!!

Ja lille F tyckte minsann att det var morgon då! Nej nej! Här ska sovas! Jag försökte med det mesta och gav sen med mig och satte igång med bus och stoj. Det hela avslutades med frukost och sen fick jag sova ett par timmar till. Detta får inte bli en vana min son!

Vi lekte en stund med en handdocka från Ikea som är en kanin. Denna kanin har han haft sedan han var nyfödd men jag har aldrig innan testat om han tycker "dockteater" är roligt. Joho då! Han skrattade och blev blyg =) Och vågade inte ens klappa den lilla och gjorde brrrljud när han försökte. Söta unge!

Kanin kanin! Vill du klappa mig?


Pajbak och det utan kladd =)

Nu står en härlig hallonpaj i ugnen och vi väntar på Euridys och Oscar ♥ Filip är helt ifrån sig när det bara är vi och idag regnar det dessutom. Trött mamma och enbart bus inne är inte Filips grej. Här ska det hända saker från det att han slår upp sina blå tills han sover för natten. Så lekdate it is! Här ska busas och fika tills vi rullar ;)

Jag fick tips av Filips farmor på ett recept på paj där du inte behöver kladda eller använda händerna ett dugg, och så smidigt sen då!

Pajskal;

Smält 125 gram smör i en kastrull
Vänta tills det smälta smöret inte puttrar längre
Ha då i 3 dl vetemjöl, 1 dl socker, 1 tsk, bakpulver och 1 tsk vaniljsocker

Rör om detta och tryck sedan ut degen med en slev/matsked i en pajform. Tryck även upp degen på kanterna. Lägg sedan i det du vill ha; hallon, blåbär, rabarber, jordgubbar, äpplen =) Strö sedan på någon matsked socker på bären/frukten och lite potatismjöl om du så önskar.

Grädda detta i mitten av ugnen på 225 grader tills dess pajkanten fått fin färg. KLART!

Denna paj serveras idag med vaniljvisp ♥

( om man väljer äpplen till en paj rekommenderar jag att man försteker dessa då dom annars lätt blir hårda. Smörsteka äpplen med socker och kanel är en favorit hos mig att ha i paj )

Kram på er ♥

Tävling om en vit Briospis ♥

Jag är med och tävlar inne hos Elin om denna otroligt fina vita Briospis ♥



Tävla du med! =) Och så ger vi oss själva världens största lyckospark i ändan ;)

Hur?

Hur kan man på en lördag åstadkomma såpass lite som vi idag? Vi har;











Och nu somnade precis skrutt efter bad och bamse och vi ska återgå till att göra ingenting ♥

Jag är med och tävlar! =)




Vill även du vara med och tävla om detta superfina boxset så klicka här;

( avaritia.blogg.se ) 

Playdate

Idag ska det busas med Cissi och hennes Cornelis =) Filip ska nu precis sova sin förmiddagslur så att han orkar leka och hålla igång. Planen var från början att vi skulle hem till dom och bada i en plaskpool ute på deras gård. Men ja; det vräker ned regn! Så nya badkläderna får invigas när solen tittar fram igen.

Tänkte såklart bjuda på lunch och göra en baconsås. Sist hade jag dragon i såsen och det blev kanongott, får se vad Cissi tycker? =)

Nu ska jag röja lite och sen invänta besöket. Kram på er ♥




Åhhh

Varför ska skrutt krångla när man väl har planer? Han vill inte äta, inte sova,inte leka, han vill ingenting!

Jo gnälla och hänga på mammas arm!

Samarbeta nu lite min kära son ♥

Morgonbus

Nu har vi ätit frukost, bytt massa blöja och morgonbusat. Filip verkar verkligen gilla sitt nya rum då det är en hel del att upptäcka! Nu ska det bara införskaffas korgar till hyllorna och en taklampa. Apropå taklampa; Filip tittar nu på lampan och ler stort när man frågar efter den. Men imorse gjorde han sig ett försök att även peka på lampan. Fy vilken glädje, fjärilar i magen av stolthet!

Snart ska jag göra mig iordning och Filip verkar vilja sova tupplur, och sen bär det iväg på kompisbus! Vi ska till Euridys och hennes Oscar ♥ Det var inte igår! Dom har även köpt hus och det ska bli väldigt spännande att se.

Hoppas ni har en toppenstart på dagen!



Oj så kul!

Den 23 juli ska jag stå på loppis och det ska bli superkul! Vi har oförskämt mycket saker och jag hoppas innerligt att dessa saker får nya hem snart =)

Här ska rensas och planeras!


Mums!

Denna är numera min favorit! Det vattnas i munnen bara jag ser förpackningen! ;)

Ljuvlig!







Att man inte tänker!!!

Ja nu ni! Rogers 6 veckor långa semester blev helt plötsligt 4 veckor :( Vår plan var för bra för att vara sann och inte var vi pålästa heller. Planen var att Roger skulle vara föräldrarledig 2 veckor och jag sysslolös, detta hade vi råd med tyckte vi. MEN; Min SGI är inte skyddad om jag enbart är hemma och är sysslolös och detta började gälla from det att Filip fyllt 1 år. Vi tänkte inte alls då tiden flyger förbi, känns inte alls som att 1 år redan passerat.

Det allra bästa var att en nyanställd på försäkringskassan ringde och ifrågasatte om vi verkligen tänkt rätt och om jag ville att min SGI skulle bli nollställd. Det ville vi ju icke! Tack underbara nyanställda som räddade vår ekonomi ♥ Jätte tråkigt att Roger nu bums måste börja jobba men 4 veckor är inte fy skam det heller.

Ibland finns det verkligen stjärnor där ute! Och livet leker iallafall =)


Godmorgon?

Idag sköljde stress över mig när jag vaknade och så även inatt. Jag drömde mardrömmar och vred på mig i det oändliga. Det ska packas till semestern i Strängnäs och det mesta ska innan helgen tvättas. Det ska rensas i kyl och skafferi och städas lite så man inte kommer hem till ett kaos.

Vi har ingen plan på exakt hur länge vi blir bortresta och det känns bra, men att vara bortrest med skrutt länge känns idag allt annat än bra. Det är krångligt och mer omständigt än man tror att sova borta och rutinerna som man kämpat för att få ruggas från start :( Nu sover Filip äntligen natt och jag hoppas innerligt att han fortsätter med det även på bortaplan, man blir så bortskämd när man får sova.

Inte nog med att jag är lite bekväm ( för det är jag )så ska det rensas upp efter min pappa. En person tar sitt sista andetag och det är inget man kan styra över. Men ett helt hem med tillhörigheter försvinner inte på en sekund. Detta projekt känns allt annat än ok och jag vill helst sätta mig ned som ett litet barn och gråta. Kan man inte bara trolla? Poff, så är allt klart! - Ja tack!

Om livet ändå vore såhär bekymmersfritt ;)



Har jag nämnt att jag har världens sämsta morgonhumör? ;) Hoppas de flesta av er inte har detsamma! ♥

Glädje ♥

När Filip fick se lekspisen så skuttade han lite av glädje =) När han sen öppnade luckorna och såg alla härliga köksprylar sken han som en sol ♥ Det leendet hade jag mer än gärna velat ha på bild! Älskade unge! ♥

Han undersökte sakerna en och en med nogrannhet. Han vände på dom, smakade, slog ihop dom, drämde dom i golvet och kastade iväg sakerna. Tror att dom fick OK stämpel ;)





Fler tänder på väg! =) ( därav snoret ) Nu har han 2 uppe och 2 nere =) Hejja hejja!

En liten bit på väg

I Filips rum artar det sig och det enda som är kvar att göra sig av med är gästsängen. Den tar en hel del utrymme så möblerna står inte där det är tänkt att dom ska stå. Får nog även flytta runt lite för att få en känsla för hur vi vill ha det =) Fy så kul det är att äntligen fått fart på projektbarnrum ♥








Kruka?

Idag var vi iväg till Jysk och med oss hem följde bland annat rullgardiner, halogenlampa och en kruka. En kruka som jag istället valde att ha som brödkorg ;)




Skräprummet

Skräprummet som jag tidigare skrivit om är snart ett minne blott! Nu har vi äntligen börjat rensa, började med att åka till tippen, ta ned saker i förrådet och åka till ikea =) Snart kan du flytta in i ditt rum skruttunge ♥

Dessa två håller Roger nu på att sätta ihop;



Oj vad roligt detta är! Inreda barnrummet har jag dagdrömt om sen vi plussade ;) Sitter ofta numera och kikar runt efter inspiration. Kika in här; elinochalva 
Hur inspirerad blir man inte så säg? =) Detta kommer låta underligt; men lilla jag får fjärilar i magen när jag ser något så vackert. Haha, sån är jag ;)

Hallå =)

Här hemma har lillen haft vattkoppor ( förklaringen till febern) och det har vart rent förjävligt! Matvägran, gnäll, skrik och helt enkkelt inget som duger. Stackaren fick några koppor i munnen och det var nog dom som besvärade honom mest :( Nu har iallafall kopporna torkat ut och är på väg bort, här tar vi nu nya friska tag!

Pappa R har nu påbörjat sin 6 veckor långa semester, som vi har längtat!

Vi firade semesterstarten med ett minipoolpartaj =) Äger man inget hus får man göra det bästa av situationen ;)


RSS 2.0