Dagens

Dag 9 : Dagens


Dagens kille ♥



Body H&M
Tights Villervalla
Strumpor H&M
Scarf Villervalla


En favoritbild

Dag 8: En favoritbild ♥

Filip 3 veckor gammal håller i pappa Rogers tumme ♥ Mitt älskade fina barn!


Dagens kille ♥

 



Body Polarn och Pyret
Byxa Lindex
Strumpor Polarn och Pyret
Scarf Pippi

Prata

Filip har börjat med nya läten och det låter verkligen som om han försöker prata =) Och så pruttar han med munnen så att han blir helt röd i ansiktet.

Vi skrattar och ler rätt gott här hemma,hihi

Gulliga unge ♥

Härligt!

Vi startade dagen i lagom takt och sen tog vi bussen till staden, där småshoppade vi lite och kikade runt. Var och letade kuddar till Filips säng och även till vagnen. Passade på att kika på födelsedagspresenter till skrutt också, gud så mycket fint det finns =) När vi skulle ta oss hem så tog vi icke bussen utan gick istället, åh fy så härligt! Filip sov gott och jag njöt av att äntligen få röra på mig. Väl hemma blev det matning och senare en tur till affären.
Nu ska Filip strax få bada och äta middag och sen förhoppningsvis sova en liten stundis. Jag ska laga middag och sen kolla på webtv. Familjen Annorlunda och BB är det tänkt;) Ja klart man ska gotta sig i såpor! haha

Hoppas ni har en underbar dag ♥

En bild som jag aldrig lagt upp

Dag 7: En bild som jag aldrig lagt upp.

Jag har heller inte haft några planer på att lägga upp denna, men man måste ju bjuda på sig själv ;) haha



Iförd kallingar and looking pretty hot! ;) hahaha

Dagens kille ♥





Body Polarn och Pyret
Byxa Lindex
Scarf Pippi
Strumpor Gekås


Modell för en dag ♥

Vårat fina fina barn! ♥







Du är vårat allt! ♥

Rea Villervalla

Just nu är det lite rea hos Villervalla och dessa saker fann jag på deras sida som är på väg hem till oss ♥
Färgglada barn ska det vara såklart! =)





Graviditetslista ♥

När fick du reda på att du var gravid? 22 december 2009
Blev det en chock? Nej, det var ett välplanerat barn. Men känslan när man fick plus var chokartad =)
Hur gammal var du? 25
Hade du mycket halsbränna? Nej, inte såpass att det besvärade mig.
Spydde du mycket? Ja dom första veckorna, minsta lilla doft så åkte allt upp. När karln lagade mat så gick jag ut och tom när han åt mådde jag illa.
Var det någon favoriträtt som ändrades? Jag klarade inte av att äta varm mat överhuvudtaget i början, allt skulle vara iskallt. Kalla äpplen och mineralvatten var nog favoriterna.
Hade du mycket foglossning? Ja, det började väldigt tidigt och höll i sig. Jag hade stödbälte och fick inte köra bil och heller inte rulla runt i sänghalmen ;)
Hade du sammandragningar? Ja, mot slutet av min korta gravidtet.
Ditt sf mått som störst? Minns jag tyvärr inte.
Har du fått bristningar? Ja, på vardera sida om magen och åderbråck på ena låret.
Trodde du att det var en pojke eller flicka? I början trodde vi att det var en flicka men fick tidigt veta att det var en pojke ♥
Hade du mycket vätska i kroppen? Ja, herrejisses säger jag bara. Vaderna var större än mina lår mot slutet och fötterna dallrade som gele. En del av mina vänner trodde inte det var sant ;) Gick från strl 38 i skor till 42 och har nu en stadig 39 :(
Hur mycket gick du upp i vikt? !!! Strax över 35 kg!!! Men vill tillägga att 15 kg försvann den första månaden. Jag har nu ca 10 stadiga kilon kvar till inskrivningsvikten och mer därtill;)
Hur ser du på graviditeten idag? Jag ser tillbaka på den med en liten tår i ögat. Hade jag vetat att det skulle sluta så allvarligt så hade jag legat och vilat ännu mer än jag gjorde. Det var en fantastisk upplevelse och jag hoppas innerligt att jag får uppleva det igen!  
Hur ville du att din förlossning skulle se ut?
Jag ville helst försöka föda utan medicinsk smärtlindring och förlita mig på andningen, min vetekudde och naturen ;) Hade inte så mycket tankar om själva förlossningen utan hade inställningen; att det blir som det blir. Ut kommer han komma hur som haver ;)
Gick du över tiden? Nej
Födde du för tidigt? Ja, 10 veckor.
När började din förlossning? Strax innan kl 13 den 22 juni 2010 
Hur lång tid tog det?
Cirka 20 minuter, då han kom ut med urakutkejsarsnitt kl 13.13 ♥
Hur mycket var du öppen när ni kom in? Öppnade mig aldrig
Vad tyckte du var jobbigast? Ovissheten om vår lilla kille skulle klara sig eller inte.
Var du rädd för något? Ja, för att dö under snittet då jag hade värsta sortens havandeskapsförgiftning och även blödarsjukan. Och såklart även här ovissheten om vår lille pojkes framtid.
Grät du? Ja konstant!
Skrek du? Ja, när dom rullade mig till operationen.
Tog du något smärtstillande? Blev nedsövd.
Blev du sydd? Japp ;)
Dragen med sugklocka? Nej
Hur många var inne i förlossningsrummet/operationssalen? Massa grönklädda människor och Roger strax innan Filip skulle tas ut. Han fick tyvärr inte vara kvar därinne då jag inte fick vara vaken under operationen.
Hade du någon nära med dig? Roger
Hur stor var bebisen? 1190 gram och 38 cm lång ♥
Blev det en pojke eller flicka? Pojke
Vad fick den heta? Filip
Hur ser du på förlossningen idag? Jag är mest förbannad och ryser fortfarande när jag tänker på den dagen. Kommer ta tid att bearbeta det vi fick gå igenom men jag är inte rädd för att göra om det. Nu vet vi ju hur otroligt duktig sjukvård det finns. Jag är oerhört tacksam gentemot neonatalavdelningen i Örebro, dom räddade vår Filip ♥
Var allting värt det? JA =) 

Gör denna lista du med vettja ;)


Nytt hemma

Träbokstav K för KÄRLEK
Glaskupa krackelerad ( nej, jag förstår att jag inte kan tända ljuset ;)

Detta står bredvid soffan på hörnet...






Tema grön

Idag är det dag 6 och på listan står det; Tema grön

Ja i inlägget innan bjöd på ännu en verklighetsbild här hemma av det såkallade skräprummet. Skräprummet har gröna tapeter och gröna gardiner, tema grön helt enkelt!

;)


Framförhållning och skräp

Igår hade jag världens otur och fick migränanfall lagom tills att magviruset gett sig, så hulkandet fortsatte. Hela helgen var en ren pina!!! Det enda positiva är att jag gått ned 2 kg i vikt;)
Så idag när jag mår prima och har energi så det heter duga irrar jag runt som en duracellkanin! Diskat, tvättat, bytt i Filips säng, lagat middag, ringa massa viktiga samtal, betalat en del räkningar, vikt tvätt...Nu tänkte jag röja lite i Filips rum då det ser ut som HEJ KOM OCH HJÄLP MIG därinne. Skräprummet kallar jag det ;) Alla borde ha ett skräprum, där får man plats med det mesta. Undrar bara vart "skräpet" ska ta vägen när Filip vill ha sitt rum,haha

Ja ni ser ju ;)




Dagens kille ♥



 



Body Lindex
Byxa Lindex
Scarf Pippi
Strumpor H&M

En gammal bild

Dag 5: En gammal bild

Min pappa håller upp mig, där är lilla jag 2 veckor gammal ♥ Snart 27 år sedan ;) 


Idag

Idag har vi hela familjen mått rätt bra. Tror det enbart var jag som fick mig en släng av magsjuka då Filip fortsätter sitt fina racerbajseri. Magen kanske har kommit igång? Hoppas!
Efter mitt kämpande igår så tog ena ögat stryk och jag fick mig en lite mindre blödning som jag var med till doktor idag. Hans förklaring var att ögat är ett såpass känsligt område så något väldigt litet ser väldigt stort ut. Ja men synd om mig är det iallafall, litet eller inte! hihi. Ser ju ut som att jag fått mig en liten smäll ;)

'

Nu sitter vi och tar igen oss lite i soffan och jag känner att det mer än gärna får bli tidigt i säng. Vill vara tipp topp när nästa vecka drar igång :) Då ska det banne mig vara slut på sjukerier och ut ska vi!

Hoppas ni alla har en underbar kväll ♥

Min hobby

Idag är det 4e dagen som jag ska lägga upp en bild och idag ska den bilden handla om min hobby..? Jag har ingen direkt hobby. Tycker om så mycket i livet men inget jag brinner extra för eller ägnar ett visst antal timmar åt.

Men tänker nämna några saker jag mitt hjärta klappar extraslag för ♥

Min son ♥



Min sambo ♥



( nej vi är inte nakna;) haha )

Min familj ♥



Sen tycker jag om inredning och att umgås med folk. Jag älskar folk ska ni veta :) Älskar att ha fullt hus och det mer än gärna flera gånger i veckan! ♥

Grattis ♥

Vill gratulera fina Therese och hennes nyblivna man ( min kusin ) på deras bröllopsdag! ♥

All lycka och välgång i framtiden vill vi tillönska er!


Dagens kille ♥

Lille skrutt somnade när vi lyssnade på barnkammarboken ♥ Med leksaker och allt i högsta hugg ;)



Body Lindex
Byxor Lindex
Strumpor Gekås Ullared


Buhuu

Jag tror vi har fått en släng av magsjuka här hemma! Har bytt ofantligt många bajsblöjor på Filip och har själv sprungit för många gånger :(

Usch och fy! Nu vill jag inte ha mer sjuka här hemma!

En familjemedlem

Dag 3 : En familjemedlem



Denna lilla sötnos är det senaste tillskottet i familjen ♥ Min brors son som kom till världen den 4 december ♥ Jag har ännu inte träffat lilla Gabriel då min bror och hans familj bor utanför Helsingborg, en bra bit bort.
Hoppas faster snart får träffa dig! ♥

Dagens kille ♥

Han orkade inte vara vaken såpass att jag hann ta kort;) Så såhär får dagens bli idag;



Body H&M
Byxor Lindex
Scarf KappAhl
Strumpor H&M

Om någon undrar varför det ligger rullar med lakan på vardera sida så är förklaringen som så; Vi har höjt hans huvudända eftersom han är sjuk. Så nu kanar han inte åt sidorna och slipper på så sätt ligga snett;) Vi har även en rulle under rumpen så att han inte kanar ned i botten på sängen.

Lilla gubben

Jag har trott hela dagen att hans hosta och snor bara vart en eftersläng av hans förkylning, men icke då. Filip är sjuk igen :( Hosta, snorig och hög feber! Mammas lilla plutt! Var en sväng på stan och när jag kom hem fick jag veta att han nästintill sovit sig igenom middagen. Hoppas detta går över fort! Jag vill ut och träffa folk! Och vi vill ha gladfisig unge hemma!

Pluttis ♥


Välkommen till verkligheten!

Ja köket ser ut som katastrof! Ovch tvätthögen som måste vikas bara växer och växer. Har ett par dagar nu flyttat runt högen och inser att detta inte går,haha

Ja ni ser så det kan gå ;)






En favoritpryl

Dag 2 : Favoritpryl;

Jag väljer 3 favvisar för utan dessa är jag inte människa på morgonen! Resultatet efter användning är pigg och fräsch ;)




Dagens kille ♥

 





Body KappAhl
Byxa Lindex
Strumpor KappAhl
Scarf NameIt

En lista =)

Jag känner mig manad åt att försöka uppdatera denna lista varje dag =)

Dag 1: Självporträtt



En go och gla snart 27-årig mamma och sambo som älskar vit lantlig inredning och massa koppar kaffe med goa vänner ♥

Dag 2: Favoritpryl
Dag 3: En familjemedlem
Dag 4: Min hobby
Dag 5: En gammal bild
Dag 6: Tema "grön"
Dag 7: En bild som jag aldrig lagt upp
Dag 8: En favoritbild
Dag 9: Dagens
Dag 10: Detta gör mig glad
Dag 11: Tokigt
Dag 12: Min vardag
Dag 13: Tema "ljus"
Dag 14: En vinterbild
Dag 15: Kärlek
Dag 16: Självporträtt i svartvitt
Dag 17: Ett ögonblick
Dag 18: Känslor
Dag 19: Här bor jag
Dag 20: Tema "olika"
Dag 21: När jag var liten
Dag 22: Mitt beroende
Dag 23: En sommarbild
Dag 24: Detta gör mig glad
Dag 25: I all hast
Dag 26: Detta skrattar jag alltid åt
Dag 27: Tema "två"
Dag 28: Väder
Dag 29: Nyaste bilden på mig själv
Dag 30: Valfri bild


Natten från HELL

Skrutt har ont i magen och har svårt att få ut det :( Han TOKSKREK mellan kl 01.00 och till strax innan 5!!! Jag fick panik och visste inte hur jag skulle hantera situationen. Filip var som en knallblå ostbåge och jag har aldrig hört honom skrika så mycket. Mammas lilla plutt ♥ Fy vad det gör ont i mammas hjärta när du mår dåligt!

Idag är vi inte piggelin då vi knappt fick en blund vare sig jag eller R, så planen för dagen är fötterna högt och slappedag! Och massa magmassage och mys ♥

Vi kör med 1-2 ml laktulos och katrinplommonpure 2 ggr om dagen. Någon som har något annat tips?

 

Tisdag!

Igår hade vi fullt hus och det var bebismammaträff hemma hos oss =) Lite hektiskt men otroligt trevligt! Det vill vi har mer av ♥ Tack för igår brudar och grabbar!

Euridys och hennes Oscar ♥



Bina och hennes Theo ♥



Vi fastnade även på bild, haha


Dagens kille







Lägg gärna märke till att det ser ut som att gossen vart i slagsmål ;) Blåmärket orsakades av en allför häftig lek med duploankan. Rivmärket kom när han gnuggade sig i ögat, stackaren!

Body Lindex
Tights Kappahl
Scarf Name It
Strumpor ( vita ) H&M


Sucker

Jag är en riktig sucker för att fira och gå på allt strunt! Men jag reflekterar...
Alla hjärtans dag är precis som vilken annan dag och varför kan man istället inte göra små och såklart även större trevligheter på vilken annan dag som helst. Det är inte all reklam som drar ned mig i fallet utan det är frågorna som kommer efter dagen då alla ska rulla sig i rosblad och mumsa choklad och stirra på guld och diamanter man fått av sin älskade. Vad gjorde ni på alla hjärtans dag? Klart jag är ärlig och svarar! Min karl tycker inte om sådant dravvel och han har dessa år lagt sina åsikter åt sidan för att jag min sucker förväntar mig något på denna skitdag. Ja en skidag är det ju egentligen!
Jag reflekterar lite till; tänk på dom som sitter själva! När ungdomar som galningar delar ut rosor och kort i skolan och många blir utan!, Kärlek till någon ska visas alla dagar och kan man enbart trycka fram lite på alla hjärtans dag ja då var det nog inte så mycket kärlek i luften.

Jag vill sända en ros och en tanke till alla som är själva på denna skitdag! ♥



Skulle det nu vara så att min karl även detta år skiter i sina åsikter så kommer jag garanterat smälta som smör i solsken! Jag kommer tycka att han  är helt underbar och allt som jag skrivit innan kommer låta som strunt i era öron! Jag menar det jag har skrivit. Jag är bara reklam och grupptrycksskadad! Det är inte bara tråkigt, det är inte okej!

Dagens kille





Tröja - Lindex
Byxor - H&M
Body - Lindex
Strumpor - H&M

Lite dekoration

på vardagsrumsbordet. Jag brukar flytta lite på dekorationer och genast känns det nytt och fräscht! =)




Lördagen

Idag har vi haft Sandra här som har fotat Filip ♥ Jag är superdupernöjd med resultatet, bilderna blev kanonbra!
Filip var jätteduktig och samarbetade hela tiden, till och med genom alla klädbyten! KOrs i taket! Flirtade passa han på att göra också, han log så fort Sandra klev in i hallen, hihi. Om ni vill ha minnen för livet så kan jag VARMT rekomendera denna tjej! ( resultatet får ni självklart se sen då vi bland annat köpte några bilder på en cd )

Efter att Sandra åkt hem så skyndade sig Roger med att fixa sig. Han är nu på grabbkväll och jag och Filip har roat oss bäst vi kunnat. Det märks att han börjar bli frisk, rastlös så det heter duga! Jag har testat alla lekar du kan komma på, vi har badat, läst saga, dansat och sjungit med i melodifestivalen, vaggat osv osv. Nu äntligen sover han! Första gången på länge han bråkat och skrikit i flera timmar. Pju säger jag bara!

Nej nu vaknade han! Fan, rent ut sagt!

Tog en bild tidigare, vi ville önska er en godnatt! Ja godnatt hoppas vi att det blir snart iallfall ;)




Lyx!

Nu ska jag slänga mig ned i soffan och läsa senaste numret av Vi Föräldrar ♥

Grabbarna sover vill jag tillägga, lyxfredagskväll!

Blogglista

Vad gjorde du kl 08 i morse: Bytte blöja
Vad gjorde du för 15 min sedan: Sminkade mig
Det sista du sa högt: Inte äta på tröjan, ta nappen istället. ( fast det sa jag inte högt, utan normalsamtalston )
Det senaste någon sa till dig: Aggooobuaaaa
Dagens middag: Rester från igår, kycklingsoppa i massa blev det!
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Ja såklart!
Favoritlåt just nu: Oj, här hemma sjungs det bamse bamse spindel. Så den får det bli!  
Vilken var den senaste film du sett? Har inte sett en film  på EVIGHETER! Men den jag sist såg tror jag var I am Legend med Will Smith
Vilken är din favoritglass? Slagstas mjukglass med tuttifruttiströssel
Vilken var den senaste bok du läste? Barnmat-Råd och recept
Prenumenerer du på någon tidning? Ja, Vi föräldrar
Helglyx: God mat och en långdusch
Vart åker du på semester? Vi har pratat om att åka till Ullared =)
Äter jag helst en lördagskväll framför tv:n: CHOKLAD
Något du alltid har i handväskan: Skötväskan får agera handväska ;) Däri ligger alltid lypsyl, alvedon, näsdukar och 5 kronor till kundvagn och toabesök.

Märks det att man är mamma eller? haha


Fotomodell för en dag

Det ska Filip vara imorgon =) En "gammal" vän från min hemstad driver ett företag där hon bland annat fotar. Ska bli hur kul som helst! Finfoto och nakenfis på fäll bland annat är det som väntas imorgon. Gäller att leta kläder idag och imorgon se till att Filip är på topp! ♥

Här hittar ni Sandra och hennes verksamhet; Sandras Design Studio

Matdags

Numera äter Filip mat till lunch och middag. Till frukost serveras det välling och till kvällsmål blir det antingen välling eller gröt. Visar han tecken på minihunger får han till mellis lite fruktpure. Hejdå ersättning och matbråk! Nu är vi stora killen ;)



Meh mamma!



Åhh, vad är detta?

 

Hoppelihopp

Vi har köpte en hoppis till vårat busfrö =) Det tog ett tag innan han förstod att man kunde göra annat än att snurra runt i den. Men sen så;

Hoppelihoppeli hopp



Åh, tv!


Dagens kille

Idag har vi en tröja från H&M som Filip fått av "tant" Helin, sen byxor från Lindex. Idag var det pappis som valde outfiten ♥


Mmmm

Idag testar vi nya chokladen! Marabou mango , smakiskigt var det!



Klart man kan ha helg på en torsdag. Man ska njuta en smula av livets goda bitar;)

Idag äter vi

Italiensk kycklingsoppa =) Jättegod blev den! Till detta åt vi vitlöksbröd såhär på en vanlig torsdag.

Ingredienser

Gör så här

Skär kycklingen i 1 1/2 cm stora bitar. Skala och hacka löken och vitlöken. Kärna ur paprikorna och skär dem i tärningar.

Fräs lök och paprika i olja i en stor gryta. Häll på vatten och tillsätt buljong, tomatpuré, citron och peppar. Låt grytan koka upp. Lägg i kycklingen och låt den koka i ca 10 minuter. Lägg i tortellinin och låt den koka enligt anvisningen på förpackningen. Smaksätt med salt.

Strimla tomaterna och de stora basilikabladen. Servera soppan när tortellinin är kokt. Strö över tomater, basilika och ost.


Dagens sukling

Sur kinkig bebis idag ♥ Glad på kort iallfall ;) Kanske ska ta och fota hela dagen, hihi




Tävling

Var med och tävla om en scarf du också =) Tävlingen finner du här ;

e.ko - blogg



Lånad bild

:(

Migrän på ingång!!! Så fort karln kommer så ska jag ut och promenera bort värken, fungerar oftast bäst. Ja och alvedonen ska ju självklart inte glömmas bort.
Jag har minne som en ko så vi kom på i sista stund att saker jag handlat på Polarn och pyret och som inte ska få stanna var tvunget att lämnas tillbaka senast idag. Tur var väl det! Skickade även med en inköpslista när karln ändå skulle vara i farten;) Effektivt javisst!

Idag satt vi och räknade på föräldrarledigheten och vi har bestämt att jag ska ta ut lite mindre dagar per vecka, så nu blir jag bestämt hemma till i slutet på december. Skönt att ha kommit överens =) Vill som nämnt innan inte sätta Filip på förskola försen han kan gå själv och ännu bättre vore om han kan visa lite vad han själv föredrar. Just nu lutar det åt att vi hoppas på att få plats på ett föräldrarkoperativ inte långt från oss, hoppas verkligen vi inte blir besvikna. Vi ska dit och hälsa på nästa vecka =) Håll era tummar! ( Hedenhös heter förskolan )
Växthuset finns inte heller långt härifrån, någon som har erfarenhet eller hört något om dom?

Detta står om Hedenhös:

I Ur & Skur Hedenhös förskola föräldrakooperativ ligger mitt i Hedens bilfria bostadsområde, med natursköna områden runt knuten. Förskolan har en avdelning med 21 barn i åldrarna 1-6 år. Personalen har lång erfarenhet av barnomsorg och vi arbetar helt efter förskolans läroplan.

Hedenhös är ett föräldrakooperativ vilket innebär att föräldrarna är delaktiga i verksamheten på olika sätt. Barnen får en trygg miljö i en liten grupp, där alla föräldrar och barn känner varandra. Det skapar en trygghet för barnen och gör att de inte behöver träffa olika vikarier när personalen är sjuk eller ledig. Föräldrarna sköter också städningen av lokalerna, den rena inomhusmiljön tillsammans med utomhusvistelsen gör att sjukfrånvaron hos barnen är låg. Som kompensation för föräldrarnas arbete och engagemang har Hedenhös reducerade månadsavgifter.

Hedenhös är en "I Ur & Skur" förskola i friluftsfrämjandets regi, vilket innebär att vi ger barnen positiva upplevelser i naturen året om. Sång, musik, skapande, gymnastik och massage ingår också i vår verksamhet. På Hedenhös har vi en stor och trevlig lekplats som barnen ofta är på. Vi bedriver Mulle-, Knytte- och Knoppverksamhet i närliggande skog där vi träffar Mulle och Knyttepigan som lär oss om djur, natur och miljö. Vi har en duktig kokerska som bakar allt bröd och lagar all mat på färska råvaror.

Ja visst låter det toppen =)


?

Ja nu fick han plötsligt för sig att sova en stund. Jag har bara väntat på att han ska vakna och inte hunnit gjort något vettigt alls. Bäst att skynda sig kila och fixa sig en snabbis och röja i köket. Ibland kan man tro att det vandrat en hop med elefanter där. Den pedanta sidan av mig har så smått börjat ta semester, kanske dags att sparka sig själv i rumpen;)

Sukling

Här hemma har vi en liten sjuk Filip. Han är genomförkyld och det är helt otroligt vad kinkig och sur man kan vara. En helt annan Filip är det och nu har han tagit musten ur både sin mamma och pappa. Vi är helt färdiga! Han sover i princip nästan inget alls, han skriker sig blå flera gånger om dagen, han matvägrar, han vill inte leka, han vill inte byta kläder, han vill ingenting! Vår Filip har få gånger i sitt liv skrikit men nu jäklar, killen har röstresurser!

Ni kanske förstår att det inte finns så mycket tid över till annat än att försöka roa kinkig bebis. Hoppas ni alla har det underbart och slipper sjukdomar! ♥




Jo klart man är glad

Det är en stor lycka när det lilla livet ( vår son ) utvecklas och lär sig nya saker. Det senaste han lärt sig är ju att vända sig från rygg till mage. Han vänder sig JÄMT! Ett par sekunder går och sen flippar han över. Problemet är att han orkar inte ligga på mage och tröttnar efter ca 5 sekunder. Det största problemet är att han inte kan vända sig tillbaka själv och istället för att lägga huvudet på sne så lägger han sig med näsan i golvet. Inte får man mycket luft då? Baja baja lilla Filip, nu är det dags att du lär dig vända dig åt andra hållet ;)

Nödlösning;






Duktiga unge

Flera gånger har skrutt idag lyckats vända sig från rygg till mage ♥ Duktiga unge! Hoppas all denna ansträngning gjort honom supertrött. Mamma Sofia är supertrött så sömn skulle sitta gott!







 

Rengöring

Redan innan jag blev gravid så var jag och min ansiktshy inte bästa kompisar. Under graviditeten såg jag ut som en 14-åring igen och det har inte gett med sig. Man känner sig hemskt ful och oren! Denna fula acne har jag desperat försökt att dölja med makeup ( mineralsmink ) ett väldigt dåligt val om ni frågar min hy.
Jag har förr köpt produkter som sedan har fått damma igen i badrumsskåpet och så har det tyvärr alltid varit. Min tanke är inte att lägga ut massa 100-lappar utan se om produkter för en billig penning kan ge resultat. Jag tänker såhär; om jag dagligen morgon och kväll tvättar, använder ansiktsvatten och återfuktar huden så borde det med tiden bli bättre. Ja det tror vi på =) Och denna gång ska sakerna inte få damma igen, haha

Dessa ska nu användas flitigt!

Makeupborttagning

 
Rengöringslotion



Ansiktsvatten



Fukt



Jag vill tillägga att innan misshandlade jag min hud med att ofta glömma ( läs struntade i) tvätta bort sminket och på morgonen tvättade jag med tvål och smörjde med bodylotion. Japp, misshandel jag vet!!! Kanske inte ska klaga, haha

Tips!

Jag köpte en jacka till skrutt på nätet ( en begagnad ) en skaljacka från Polarn och pyret. Ser knappt använd ut och för endast 200 pengar =) hur glad blir man inte då? =)

Med jackan hade säljaren lagt med bland annat en mössa. Trodde extrasakerna hade hamnat i paketet av misstag, men icke. Hon ville helt enkelt att vi skulle ha lite extra, gulliga kvinna! Mössan kommer från denna sida och jag är helt såld på dessa saker nu! Fy vad snygga dom är! Helt salig är jag ärligt talat!

e.ko

Lånad bild



Den gråa mössan var det som låg med jackan. Visst blir även ni lite saliga? ;)

Wohoo

La ned honom på golvet efter incidenten för att jag skulle byta tunika och hämta nytt till honom. Kommer tillbaka och han ligger inte där jag la honom!!!

Han tog sig nyss från rygg till mage helt själv!!! DUKTIGA UNGE!!!

=)

Jaha, tack då!

Skrutt vaknade nyss och verkade ha ont i magen. Tog upp honom och vad gör han? Jo han spyr ned hela sig och lite av sin mamma. Tackar!





Nu har han iallafall inte ont i magen längre ;)


Godmorgon

Jag är verkligen INGEN morgonmänniska, och ett icke önskvärt beteende har jag tyvärr. Detta har inte enbart stört folk som vaknat upp med mig utan även mig själv. Det är otroligt jobbigt att bli sur för småsaker och dagen börjar inte på det bästa sättet. Igår bestämde jag mig för att surfia får slängas bort; idag skulle vi få vakna och umgås med en glad mamma. Jomenvisst sörrni, detta grejjade jag! Har lallat runt och allmännt bara vart glad i över en timma. Jag är på god väg ;)

Nu hinkas morgonkaffe och skrutt har återigen somnat =) Nu städning och sen promenad på asfalt! ♥

Godmorgon på er! =)





Puredags

Idag ska det göras pureer så det står härliga till!

- Majs
- Palsternacka
- Morot
- Äpple

Filip åt en halv flaska ersättning gentemot vad han brukar äta och sover sin powernap för sjutioelfte gången idag. Mamman passar på att göra någe vettigt tills han vaknar igen och matbråket fortsätter. Och bråkar vi inte med mat så trugar vi med vatten. Och gör vi inte det så försöker vi roa honom med alla hans leksaker och alla andra världens lekar man kan komma på. Hujedamej vad trött jag är i kroppen! Läste i boken; och denna utvecklingsfas som kommer runt denna tid kan hålla i sig allt från 1 vecka till 6 veckor. Jag hoppas såklart på det förstnämnda ;)
Smälter snön bort hos er också? =) Snart är det vår!!! ♥

Dag nr 2

Matvägran idag igen från lilla herrn, tålamod! Jag har hört att detta tålamod går att beställa på postorder, kanon!

Andas: 1, 2, 3!

Ja den har jag

Fick en förfrågan om jag hade en viss bok och ja den har jag =) När jag var gravid då köpte jag en del böcker och flytt och förtidig förlossning gav inte så mycket tillfälle för läsning. Men nu så, denna ska nu plöjas igenom;


7 månader ♥

Vi glömde visst bort listan för när han blev 6 månader ( vi skyller på julen tycker jag ) här kommer iallafall 7-månaderslistan =)

- Väger 8320 lätta gram!!!
- Mäter 66 cm på längden
- Äter mellan 4-5 ggr per dag
- Ersättning 220 ml och lite gröt med pure, ersättning och många gånger enbart mat till lunch och på det fruktpure, ersättning och middag, ersättning och gröt och pure. Vi har ingen rutin än och Filip har inte bestämt sig för vad som är godast och han vet heller inte många gånger vad han är hungrig på. Vi har inte bråttom och han får mer än gärna krångla bara han äter =)
- Sover för natten vid 21.30 oftast. Halleluja!!! Inte långt kvar tills han kanske somnar vid halv åtta som jag tycker är okej, men endast okej,
- Vaknar allt från halv sju till åtta på morgonen.
- Skrattar
- Plaskar jätte mycket i badvattnet ( ska nog börja ta av mig lite då jag är dyngsur när herrn plaskat klart )
- Ligger han på golvet snurrar han oftast runt ett helt varv ( inte från rygg till mage utan snurrar liggandes på rygg)
- Älskar tittutleken.
- Skrattar åt sig själv i spegeln
- Tycker om att känna på ansikten, spännnade!
- Han vänder sig nu från mage till rygg
- Ligger bra på mage och börjar ta tag i leksaker runtom
- Katten och hans svans är superroligt att kika på, och även försöka grabba tag i missemissen.haha
- Sitter helt okej i matstol, men mer träning behövs.
- Tror snart det är dags att testa hoppgunga då han gillar att man hoppar och sjunger hoppelihoppelihopp
- Att man klappar händerna och ropar braaavsing är även en annan favorit =)

Ja mycket har hänt och här hemma har vi då ingen bebis längre. Här bor stora killen ♥ Pappa R brukar retas med Filip och hålla honom som en bebis och säga; - Filip är lilla bebis, Filip är lilla bebis. Gillas inte kan jag lova, hihi

Vill påminna om att Filip storleksmässigt är som en knubbig liten 7-månaders men utvecklingsmässigt så är han absolut inte mer än 5 månader. Svårt det där med två åldrar att förehålla sig till, även för oss;)







Tv:n som var bakom honom var mer intressant än pappa och att sitta, haha

RSS 2.0