GOTT NYTT ÅR! <3


På jakt

Idag har lilla familjen varit på jakt efter vitvaror. Efter några varv inser vi att mellandagsrean inte var något för oss!
Vi har iallafall bestämt oss för vit kyl och frys med ledbelysning. Ugnen och micron ska helst vara i borstad stål och på ugnen får det mer än gärna finnas knappar man trycker ut. Enkelt och stilrent ska det vara =)

I detta nu så sitter jag och karln med varsin dator vid köksbordet, socialt javisst! Jag väntar på att sofföverdraget ska tvättas klart i tvättstugan. Det var nämligen en viss katt som tyckte man kunde kräkas lite på den. TACK! Nu har jag att göra ikväll då jag inte vet vart jag ska hänga överdraget?!

Hoppas innerligt att detta överdrag tvättas sönder så att vi kan få ett nytt på garantin. Det första vi hade höll nämligen inte tvätten och då var det bara pinna dit och få med sig ett fräscht hem. Det vita jag helst vill ha är nämligen billigare än idemobeige och den dealen tycker jag Ikea ska gå med på ;) Nej jag har inte satt på maskinen på 90 grader full centrifug men jag kunde ha gjort det ;)


1 år...

Det enda vår son ville göra på julafton var att gnälla och göra tvärtemot vad vi andra ville. Gnälla, skrika, kasta saker, klättra i trappen och gnälla lite till! Det var skruttungens jul ;) Det allra bästa var kusinen Sandra som tog med honom på äventyr i huset <3 Han fick göra lite bus och såklart ska man göra det när mamma och pappa inte ser ;)

Just ja; 1 år = 1 paket, 2 år = 2 paket etc etc. Filip tröttnade efter en så det var lilla mamma som fick sitta och öppna. Våra paket till Filip öppnade vi inte ens utan dom får han någon annan skruttdag ;)








Hemma <3

Vi har varit hemma ett tag men åkte på förkylning hela familjen och det är väldigt roligt när man ÄNTLIGEN är lediga tillsammans ;)

Julen är över och fy så fort det gick! Har inte hunnit njuta en smula av den och vill att det ska vara julafton ett par helger till. Nästa år hoppas jag på massa vit knastrande snö och mindre stress. En vit jul är obligatoriskt för julstämningen. Allt det roliga är för den skull inte slut då det nya året snart börjar och nästa år ska bli ett toppenår!

- Vi ska ju flytta!!!!! <3


GOD JUL <3

Imorgon reser vi bort och jag vill därför kika in och önska er alla;

EN RIKTIGT GOD JUL! <3


Hmmm

Ja fudgen blev misslyckad som jag trodde :( Smeten stelnade inte och jag vet ärligt inte vad jag gjorde för fel?!
Tur att B-planen redan var bakad så jag inte behöver stressa ihjäl mig! Rocky road fick det bli, mums!
Angående det där med att stressa; varför gör jag allt i sista sekunden? Måste tvätta, stryka, slå in julklappar, testa kläder på barnet och gubben. Ja och packa inför morgondagens resa hem till Strängnäs.

Varför julstressar jag som är hemmamamma? Vad har jag lyckats gjort hittentills? Ja inget om man kollar på den förbannade attgöralistan! Och jag har kvällen och morgonen på mig. Gahhhh!!!!!!



Bjuder på busungebild ;)

Fudge

Mitt bidrag till årets knytkalasjulgodis var tänkt att bli saffransfudge. Ja tanken var det!

Läser ett recept så noga jag bara kan och ser inga som helst hinder. Tills jag börjar och inser att jag gör nästan allt fel! Att det ska vara så svårt att följa lite simpla instruktioner och sen lyckas. Nu har jag ännu inte misslyckats men känslan i magen är inte bra.

Att en fudgesmet kan ställa till det så!

Är det okej att bidra med skumtomtar? Therese; jag kan väl få låna några av dig? ;)

Kökval

Idag var hela familjen på Ikea för att få hjälp med vår köksritning. Man är alltid så taggad precis när man åker och känslan i magen är bra. Väl framme på Ikea strosar vi runt lite och testar fåtöljer och kikar på tv-bänkar. Lagom tills att vi får hjälp på köksavdelningen bryter helvetet lös!

Inte nog med att ungen gått wild and crazy på julinredningen hemma, nu gav han sig på stackars Ikea. Skriker, kastar sig på golvet, plockar i sopor, äter grus, röjer ned det som finns på hyllorna, springer och tar en genväg till sängavdelningen där han så fint även går lös på sängarna. I detta kaos med alla andra fyrahundramiljoner besökare på Ikea stod min karl med assistansen vi fått och pressar in information om kök. Jag kan lova att jag inte kommer ihåg ett skvatt! Handtag och knoppar fick vi med oss hem! Alltid någe ;)


Knopparna ska sitta på alla överskåp och handtagen nedtill =) Kom på nu att vi nog skulle ha köpt ett par knoppar till! Vi ska ha ett vitrinskåp i köket och det skulle väl passa fint om den hade samma lika knoppar?

Glad för en stund <3

Jovisst var klappen rolig :D Men bara ett litet tag tills skrutt kom på att man kunde ställa sig på sadeln ;) Då var det slutgungat just då!






Ljus i ljushuset





Anledningen till att persiennen jämt är nere är den otroligt vackra utsikten! ; En TEGELVÄGG! Slå den ni ;)

Fattigmanssilver

Är så otroligt vackert tycker jag! Jag älskar det!

Här har jag knåpat ihop en liten grupp med just fattigmanssilver som lykta. Gick och kikade efter inspiration och handlade sen det som behövdes. Blir bra mycket billigare att knåpa ihop själv, men visst kostar det iallafall. Lite blommor, stenar, en kruka, kulor, lykta, jord och bark. Tada! ;)




Myys

Just nu dricker vi glögg och ska snart slå in tidig julklapp till Filip <3 Den ska han nämligen få imorgon bitti, vilken unge vill inte vakna till det ;)

En gunghäst ska han få och jag hoppas att han kommer vara snäll mot denna fina sak!


Vi känner inte att en 1,5 åring får något ut av att få mycket paket på en dag. Pappret är roligast och leksakerna läggs på hög. Så därför har Filip fått påfyllt i sina lådor lite pö om pö och så har han fått adventspresenter <3

Bara för att

Idag blev det tjejmys med Cissi och hennes syster på Marieberg. Ja lilla C var såklart också med och satt så nöjd i vagnen! Snällare barn får man leta efter <3

Mitt mål med shoppingen var att hitta något att ha på mig till jul. Jag kommer hem med allt annat än det! Julklappslistan är iallafall klar och det kan man åtminstone vara glad för =)

Men; ska jag gå naken på jul igen? ;) Känns som att detta senario även var förra året! haha

En enkel svart blåsa för någon med plussize ska väl ändå finnas! Annars får smycken och röda naglar till någon gammal trasa bli nödlösning.

Årets nisse <3



Är så nöjd! Mitt fina barn! <3 Dock blev alla inte lika bra ;) haha












Underbart söt

Denna lilla figur bor numera inne hos Filip =) Vet att mamman är mer glad än ungen ;)





Sök på facebook på Nettan virkar så kommer ni till Anette som virkat denna =) Hon är otroligt duktig! Och världens bästa just nu <3 Posten slarvade nämligen bort min första uggla och hon virkade en ny till mig bara för att jag är jag ;) TACK <3

hahaha

Kompisen C tar priset när det kommer till snyggaste frisyren! Måste få skratta lite <3


Jippiiie!

Satt nu på kvällen och drömde om att ha en kökssoffa, bord och 2 stolar. I vitt med volangdynor och mysiga kuddar i soffan. Kikade på Blocket och drömde mig bort som jag oftast gör ;)

Kom sen på att karln har exakt detta kvar i hemstaden :D Hur lycklig är man inte nu då så säg!?

Här ska målas och kläs dyna och sys kuddar!

På gång

Kikar för fullt på tapeter och funderar så det knakar! Det enda rummet som jag verkligen är helt lost på är vardagsrummet. Ett rum där vi spenderar mycket tid och som måste kännas mysigt. Idag har vi en beige soffa som ska få sig ett överdrag i vitt. Så min tanke är att möblerna ska vara vita och väggarna ljust beige. Tonen ska vara naturfärg och det får inte vara vitt. Karln skulle må dåligt och så även jag då enbart vitt skapar sjukhuskänsla.

Mysfaktorn kan nog bli hög med denna fina tapet från Borosan;



Eller vad tycker ni om denna? ;



I köket kommer det bli den första tapeten jag visade från Sandbergs ( Rut ) Kommer bli kanonfint!



I hallen är det tänkt att vi ska ha denna tapet till en vit bröstpanel. Kan hända att det blir någon med bredare ränder ;



I vårat sovrum kanske det blir en fondvägg med denna. Eller hela rummet med bara blommor. Ska man ha fondväggen i färg eller i vitt? Denna finns även i ljus beige och var också superfin! Blå eller beige? Jag känner att mysfaktorn blir snäppet högre med den blåa? Vita möbler till detta, hissgardin, lull lull och en kristallkrona ( nej vi odlar inte pengar, Ikea har tjusiga;)



Till Filips rum så är det pappan i huset som har hittat världens finaste kombo på tapeter =) <3

Denna som fondvägg



Och resten av väggarna med denna randiga =)



Ja vad tycker ni? Skjut på med era åsikter! <3

Min älskade unge!

En smutt vätskersättning fick han i sig! EN! Jag dukade upp till buffe och trugade med det mesta. Inte ens glass ville han smaka på. Han snörpte ihop munnen och grinade illa. Nu sover han sött och jag har precis städat badrummet. Världens mest tråkiga syssla! Nej nu ljög jag ; para ihop svarta strumpor tar nog priset på den ;)
Får se om skrutt är sugen på något när han vaknar, hoppas!

Nu leta tapeter! =)

Suken :(

Skrutt är sjuk och är kinkpelle :( Inget lussetåg på öppnis och ingen lek med bästisen C :( Vi får mysa hemma istället och lyssna på julmusik. Skrutt både äter och dricker dåligt så nu ska här blandas vätskeersättning och sen bjuds det på glass.

Hoppas ni alla får en toppenfin lucia <3

Som Lottas " Bamsen "

Idag fick en så söt julegris flytta hem till oss. Den påminner mig om Lotta på bråkmakaregatans "Bamsen" =)
Och vem vill inte ha en egen liten "Bamsen" ? ;)









Sötaste ljusslingan finns att köpa på bland annat K-rauta. Både fin släckt som tänd =)

Inte så lätt

Få till fin fina julkort med en unge som har världens energi är svårt vill jag lova! Fram med alla möjliga tänkbara små lockande saker och fota utav bara f-n! haha

Nu ligger dom på lådan och jag är nöjd! <3


Hej och hå

Idag blir det julshopping för nästan hela slanten! In i dimman bara!

Kan tänka mig att Filip kommer tycka att det shoppingen blir såhär kul ;


Tapeter i köket

Ja inte är det lätt! Jag vill så gärna ha en ljust beige rutig tapet till en vit bröstpanel. To die for om ni frågar inredningstokiga mig! Jättesvårt att bestämma sig och ännu svårare att föreställa sig tapeten i stor skala. Denna första är en tapet ifrån Sanbergs och heter Rut.



Och såhär ser den ut hemma hos Lizas lantliv . Mums säger jag bara! ;)



Vårat andra val är en tapet ifrån Eco Tweed och ser ut såhär;



Hittar tyvärr ingen bild där man kan se hur den se ut på en vägg. Inne hos inredningsfrun så kan ni också se hur jag så väldigt gärna vill ha det i mitt kök. Ännu mera mums! Fast med en ljusare rutig tapet ;) Karln svimmar annars! haha

Så snälla ni hjälp mig! Vilken av dessa ska vi välja? <3

Varför en del flydde!

Idag var vi iväg hela dagen och kikade runt ännu en gång på golv och tapeter. Taggade till tusen och en glad unge med oss! Kan inte bli bättre! Ut till bilen och sen ba tuta och köra.
Väl framme vid första butiken så lyfter karln ut vagnen och vad har hänt?!

Jo lilla Sofia har lyckats köra över den enda hunbajsklutten som fanns dom två metrarna till bilen!!! Ett helt hjul med detta äckel och en del i bilen. Försöker desperat skrapa bort bajset i den lilla gnutta snö jag hittar medans karln torkar skit i bagageutrymmet. Filip satt fortfarande glad i bilen men undra vad kunderna som gick in i butiken tänkte!?

Efter att jag tyckt att nu måste det vara borta så trippa vi fint in! När vi stod och kikade i tapetböckerna så känner jag hur det bara stinker om denna lilla vagn! Och där har vi nog stått iallafall en halvtimme innan stanken tog över. Den lilla gladda taggade familjen var inte så glad längre och skämdes som få! Illaluktande trippade vi smygandes tillbaka till bilen och sjönk sedan genom jorden!

När dagen startar på detta sätt så kan det inte annat än gå dåligt! Inte ett enda dugg har vi bestämt oss för och vi börjar känna en smula stress här hemma. Vart är alla tusen brighta ideer när man väl behöver dom?!

Nyfikna? =)

Den 1 mars startar renoveringen av vårat parhus <3 Om allt går enligt planerna så flyttar vi in i slutet på mars. Ja allt måste gå enligt planerna! För vart sjutton ska vi annars bo då detta lägenhetskontrakt löper ut?!

Parhuset ligger i grannområdet och området verkar supermysigt! Jag promenrar en del dit och bara drömmer. Tänk att antligen få bo i något annat än en hyreslägenhet där man har hundratusen grannar. Nu kommer vi ha en vägg i vägg och 2 mittemot =) Dit vi ska flytta är det 3 rum och kök med en liten tvättstuga och större garderob. Vi kommer ha trädgård och 2 inglasade altaner, en på framsidan och en på baksidan.

Vi har tusen ideer och planer, drömma får man såklart! =)

Lite drömmar som snurrar i huvudet;

Sandlåda och kana ute på gräsmattan
En planteringsbänk där jag med mina svarta fingrar ska stå och göra mitt yttersta för att få dom små stackars blommorna att överleva
Soldäck med grill bredvid den inglasade varianten
Ett litet land där jag minnsann ska visa Filip hur saker växer ( good luck whit that! haha)


Jag ser så fram emot att i sommar sitta ute och spela kort smuttandes på en drink i kvällssolen. Att kvällssolen sen råkar vara på fel sida av huset berör mig just nu inte alls ;) Jag slipper sitta och trycka på en balkong som är 1 kvm och jag tänker tom släppa lös fläsket och chocka grannarna med bikini.

Sådetså ;)

Ont i mammahjärtat

Vår son matvägrar! Inte ständigt men ändå inga rutiner och välling på nätterna igen. Nyss vägrade han kvällsflaskan och jag får på en gång ont i magen då jag vet att natten inte blir lugn. Hur ska man orka vara pigg och glad när sömnbristen tar över och tålamodet inte går att beställa på postorder?
Jag känner mig alltför ofta som en dålig förälder och vill inget hellre än att han ska äta!

Det är såklart inte bara detta som snurrar i karusellen utan även allt annat som hör en flytt och renovering till. Såklart underbart kul men för Sofiatummenmittihanden så snurrar det lite extra ;)

- Kan någon snälla sluta stoppa mynt i karusellen! Jag behöver andas!

Fast ibland kan skrutt äta och då är man såhär glad <3;


Livet tar sig en vändning <3

Hallå alla!

Det var ett tag sedan jag skrev...Har verkligen fullt upp jämt och kan många gånger fråga mig själv varför jag vill blogga. Vem vill läsa om en hemmamammas liv och rutinerna som ser nästintill likadana ut varje dag? Jo ett par stycken vet jag ;) Vad ska jag skriva om? Hur mycket ska man dela med sig av? etc etc

Småbarnstiden är snart över och här hemma har vi nu ett barn! En stor pojke! Han är sin egen lilla individ och gör oss lyckliga var eviga dag! Fina unge! <3 Tänker såklart låta Filip vara en stor del av bloggen hädanefter men den största kategorin kommer att vara vårat nya hem :D

Den 1 mars startar nämligen renoveringen av vårat nyss köpta parhus <3 Så en blogg om lite renovering, inredning, mammaliv och allmänt babbel kommer jag att bjuda på.

Kram <3

RSS 2.0