En fråga...

Bebis rör inte på sig lika ofta som den har gjort. Är det vanligt att det varierar? Vet att det är dumt att oroa sig och tänka för mycket. Men jag hade nog väntat mig att den skulle röra på sig mer och mer för varje dag.

Någon? ♥


Hej vecka 19:)

 

Du är på dag 127 av 280. (45,4%).

 
Du är i vecka 19.
Du har gått 18 fulla veckor och 0 fulla dagar (v18+0).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 30 aug 2010
Du har 153 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 19

Kroppen:


Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

Fostret:

Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.

Träningstips

Ta gärna promenader, simma eller gympa i den utsträckning och takt som känns behaglig. Cykling är också bra, det stabiliserar bäckenet. Du kan även träna upp samarbetet mellan nerver och muskler i bäckenet genom knipövningar. Dra ihop musklerna i bäckenbotten, mjukt men kraftfullt och håll sedan kvar så länge du kan och släpp sedan efter. Upprepa några gånger. Genom att man lär sig behärska bäckenbotten så underlättas förlossningsarbetet och gör att du snabbt kommer i form efteråt.

Snart halvvägs!!! Fy sjutton!!! Stanna tiden någon, det går för fort!!!


...

Såsen blev för sur för min smak! Men jag ska testa att ha i lite mer av det söta som jag hade i, så blir det nog super. Man ska ju bara doppa bitarna i såsen och inte hälla den över maten, som jag tyvärr har en tendens till att göra:)

Hittar inte receptet på nätet, men tror jag kommer ihåg:

Blanda 1 dl socker, 1 dl äppelcidervinäger, 1 msk ketchup, 1 msk soya och koka upp.
Ha sedan i en en redning på 1 dl ananasjuice och 1 msk maizena och red. Låt inte såsen koka för länge då den lätt kan bli seg.


Jag ska iallafall nästa gång minska ned på vinägern och även ha i lite honung och mer ketchup så tror jag det blir som vi i familjen Andersson/ Karlsson vill ha det:)

Lycka till om även ni tänker prov, lätt var det ju:)

Hej hallå!

Nu är helgen över, gud vad fort det gick!

Älskling och jag har packat en hel del i helgen och i lördags hade vi främmande. Rogers mamma, syster och moster var här och lekte lite. Vi var ut och åt kina buffe *mums*, och så strosa vi affärer. Vi visa hur vagnen vi köpt såg ut och såklart var jag tvungen att visa pytte kläderna till hjärtat också. Alltid trevligt med besök och så får man tillfälle att baka också:) I lördags bjöd vi på dumlekakor, det receptet hitta jag hos Therese på hennes blogg. Dom fick godkänt och så skicka jag med alla kakor hem till Iris:)

Receptet och Therese blogg hittar ni här: http://avaritia.blogg.se/2010/march/dumlekakor-mums.html

Nu idag fick jag för mig att jag skulle testa att göra sötsur sås, så fort den kallnat något ska jag se om den går att äta till middagen ( cous cous och chicken nuggets med wok grönsaker). Lovar att berätta sen om den blidde god. 

I maj har damgänget ovan och vi bestämt att vi ska åka till Ullared och Gekås och shoppa loss:) Både kul med utflykt men också att shoppa:) Eller vad säger du moster;) Tänk vad illa att släppa mig lös där,hahahaha.
Hoppas vi hittar massa fint till bebis men även annat såklart. Ska man vara så smart så man köper presenter och julklapppar till brorsdöttrarna redan då? Har hört att märkesleksaker ska vara ruggigt billigt:P  

Någon som vart på Gekås som vill delge något skoj?

Kram på er ♥ 

Update!

Jag mår inte toppen så det är anledningen till den dåliga uppdateringen. Jag har börjar fått jätte ont och har skrämmande mycket hjärtklappning. Prata med barnmorskan om det och det är tydligen ingen fara alls, bara att ta det lite lugnare. Häromdagen tog jag även blodtrycket och det såg så bra ut så:) Känns skönt!

Här i Örebro skiner solen med sin frånvaro (är det så man säger?)  och vädret är jätte trist. Hoppas det vänder snabbt, vill ha värme och lite sol i ansiktet. Har fått jätte mycket acne och där tror jag solen skulle göra susen:P Åtminstonde dölja skiten lite;)

Snart kommer älskling hem och då vankas det middag och lite update för dagen. Ska även försöka mig på att handtvätta lite då det aldrig finns tider åt lilla mig. Jo det finns, men det är 7.00 och då är jag inte människa på långa vägar. Jag som har älskat att gå upp tidigt!

Kram på er så länge ♥


Längtar!

Herregud vad jag längtar till ultraljudet! Bara 15 dagar kvar tills vi får se dig hjärtat ♥

Sitter just nu och dricker en kopp kaffe och pustar ut. Har nämligen bråkat med mina misse bebisar nu på morgonen. Igår stod mitt nypyntade påskris så fint så fint:) Men idag saknas det ägg och fjädrarna är tuggade på och slokar:( Ska försöka hinna ta kort på innan det totalvandaliseras så ni får se hur fint det blev:)

Det är grått ute och regnar vilket innebär; massa snö som försvinner:) Ska gå och se om det finns en tvättid idag, garderoben väller inte över av kläder hos mig nu direkt:P


Hej vecka 18:)

Du är på dag 120 av 280. (42,9%).

 
Du är i vecka 18.
Du har gått 17 fulla veckor och 0 fulla dagar (v17+0).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 30 aug 2010
Du har 160 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 18

Kroppen:
Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.
Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Fostret: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.

♥ 


God morgon:)

Nu har jag precis ätit risgrynsgröt *mums* och ska snart dricka kaffe. Älskling ligger fortfarande och sover, hoppas han vaknar snart. Jag vill vädra och poppa radio och komma igång:) När man sitter och bara försöker vara tyst så blir man trött igen och det är nästan så man kan sova sig en stund till.

Solen skiner och idag ska vi två åka iväg och kika på kläder till bebis, älskling ville inte kika åt sig själv. Båda tycker nog det är mycket roligare med pytte kläder;) Jag håller på att leta efter något att ha på mig till påskafton då vi ska till Älsklings syster och fira med alla där. Men jag hittar inget, vill inte ens prova. Men mjukisbrallor kanske inte är en hit att komma i ;)

Ne nu väntar kaffet! Önskar er en super härlig dag ♥

Ett utav köpen jag gjorde igår:)


Bild lånad från www.lindex.se


Fredag:D

Ja så var det äntligen fredag igen:) Tänkte försöka få älskling till att vilja åka och fylla på hans garderob, det sinar lite där. Men att shoppa är inte hans grej, det går sjutton inte ens och muta iväg honom:P
Muffinsarna blev super goda, vi fika båda två:D Då är dom verkligen godkända kan jag tala om:) Så testa ni med!

Tänkte höra vad alla ni tyckte om vagnen? Inte någon som uttalat sig än;)

Hoppas ni alla har en bra morgon ♥


Baka:)

Tog just ut en plåt med muffins ur ugnen:) Blev så sugen på kladdkaka så jag gjorde dessa:

http://www.recept.nu/1.149534/leila_lindholm/kaka/agg_mejeri/leilas_kladdkaksmuffins

Tänkte mumsa på det när jag fem i åtta ska titta på förlossningskliniken. Programmet handlar mest om riskförlossningar men det förekommer även "vanliga". Visst blir man skraj och ibland gråter jag en skvätt, men det är sån minimal risk att något skulle hända min bebis. Där har dom ju tryckt ihop massa hemskheter! Och sen gråter man ju självklart lite när det i slutet går så bra för bebisarna:)

Måste bara säga; Gud vad jag längtar tills vi flyttar och får en stor frys. Älskling äter inte alls ofta godsaker och det är inte så skoj för mig som älskar att baka. Jag kan ju inte baka och sen bara äta lite och kasta det. I sommar ska jag försöka baka mycket så det finns fika när de som vill kommer och hälsar på bebis:D

Ska försöka mig på att baka bullar sen:) Har gjort det EN gång! Mamma kommer nog alltid komma ihåg den gången, eftersom jag prata med henne många gånger under bakningen i fonen. Vi var hos Rogers mamma som var bortrest över dagen och jag tänkte överraska med bullar tills dom kom hem. Degen skulle ju jäsa i bunken; det gjorde den icke. Sen skulle bullarna jäsa när dom var utbakade; det gjorde dom icke. Då tänkte jag att man kan ju inte slänga allt, vi testar iallafall och kör i dom i ugnen. Det kan ju inte bli mer än fel;) In i ugnen åkte dom! Jag tog mig ut i solen en stund och gick sen och kikade på mitt mästerverk!

HERREGUD!!! Det var typ en enda stor bulle i ugnen. Något gick ju uppenbarligen fel med jäsningen och så tog den igen det i värmen;) En bulle gick att dela på 3;) Sen skämdes man lite och jag hade inte känt Iris så länge. Så jag vågade inte visa resultatet och gav dom till mina gottegrisar till bröder istället. Bättre lycka nästa gång:D


Svar på mosters fråga!

När och om vi får reda på om det är en flicka eller en pojke så kommer vi berätta det för alla:D

Nu har älskling gissat och han tror det blir en flicka:) Jag börjar mer och mer också tro det. Här är några saker man "ska" ha när man väntar en flicka som jag har; Risigt hår, skiviga naglar, acne, sugen på surt och salt, fått tjocka ben, illamående mest i början och så föredrar jag att sova på höger sida:) Många bockar på tjej tecken;)

Nu gör älskling en hamburgare till mig:D Han är en skatt! Har haft jätte svårt att få i mig mat idag, försökte med fiskpinnar och det gick icke. Lätt illamående och känt mig mätt utan att ha ätit:( hamburgarekött har fungerat ända från start så det i magen och sen sova:D Blir bara tröttare och tröttare för var dag, så kl 20 skulle jag lätt kunna knoppa:)

Gonatt på er alla ♥

Vi har bestämt oss! :D

Fort gick det, men nu har vi bestämt vilken vagn det blir:) Det blir en Emmaljunga Nitrocity med City korg, i färgen svart från celebration serien. Lite kul att det är limited edition på vagnen:) Hoppas verkligen att det inte gjordes många exemplar så man är lite unik med tyget:)

Tyvärr kan man inte lägga in bilden utan ni får gå in och kolla här:

http://www.emmaljunga.no/celebration/allproducts/index.asp?lang=NO

Och sen blir det tillhörande parasoll, skötväska och åkpåse:) Super nöjda är vi och ska dit och klämma och känna lite till ikväll, och även betala handpenning. Älskling passade jätte bra med vagn och när jag tittade på honom tillsammans med vagnen så kändes det helt underbart! Vi är inte två så länge till;)


Ut och gå?

Ja som de flesta ser så har det snöat ute:( Vilket innebär att isbanan är gömd och jag vet inte om jag vågar mig ut. Men det är så förbannat härligt att gå! Om jag hittar en fläck med asfalt så är det där ni hittar mig; traskandes fram och tillbaka:)

Ska bara diska klart och möjligtvis försöka mig på att göra något åt det förskräckliga trollet som jag såg i spegeln idag!


Drömvagnen:D

Alla andra förslag försvinner nu efter att lilla jag provkört och klämt:) Här har ni drömvagen:

Emmaljunga NITROcity med citykorg:) I färgen creme eller svart i serien celebration limited edition.

http://www.emmaljunga.no/celebration/allproducts/index.asp?lang=NO

Me like a lot ♥ Får hoppas att älskling håller med:)

Barnvagn!

Jag läser för mycket, och det vet jag! Inte bara böcker utan vad folk skriver i forum på nätet. Detta kan vara både bra och dåligt. Igår läste jag lite om just barnvagnar och en tjej som väntar samtidigt som mig och hon hade redan beställt vagn! VA?? Redan nu tänkte jag; är inte det och ta i etc. etc. Men nej hon hade tagit reda på saker som man inte alls tänker på när man väntar första barnet.

Just den vagnen som jag önskar ska passa oss var det hon hade beställt, en Brio Happy:) Tydligen så ska man räkna med 12 veckors leverans, då är vi framme vid 8 juni. Sen har BRIO stängt hela juli!!! Vilken jäkla tur att jag läste just detta då! Vill vi nu kanske ha en Brio så är det snart dags att beställa den och samma med Emmaljunga som vi även har som alternativ. Men där vet jag dock inte om dom har stängt något, det ska jag ta reda på idag:)

Så idag ska jag ned på stan och in i butiker som säljer dessa vagnar och där ska jag klämma och känna och köra:D Sen till helgen ska jag och älskling göra detta tillsammans. Vi satt igår kväll och kika runt och kom fram till dessa två:

Brio Happy 2010



Emmaljunga City Cross med City korg 2010


Färgval vet vi inte alls än men snygga är dom båda vagnarna:) Ha en super fin dag! Här skiner solen, hoppas den gör det hos er också ♥

Hej vecka 17 och 5e månaden:D

Du är på dag 113 av 280. (40,4%).
Du är i vecka 17.
Du har gått 16 fulla veckor och 0 fulla dagar (v16+0).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 30 aug 2010
Du har 167 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 17

Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett. Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt. Sexlivet kan vara alltifrån blomstrande till att inte fungera alls. Däremot har man vanligen samma behov av närhet som tidigare, kanske till och med mer.

Fostret: Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka. Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser. Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen. Fostervattnet som fostret rör sig är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Barnets hår har börjat växa och bli längre.

 

JIPIIE!!! Fy sjutton vad fort det går:) Igår levde bebis rövare hela 3 ggr och bökade:D Underbart! Igår hade vi även gått 40 % av tiden. Ja ni förstår väl att paniken börja krypa sig på;) ♥

Ont:(

Dagen började perfekt! Steg upp vid halv 8 och började min morgonrutt. Diskade och duschade och sen bar det av mot willys. Vi hade tyvärr inge kaffe hemma!!! Numera måste jag dricka en kopp annars får jag huvudvärk. Fastän kassen med saker inte blev tung så gjorde det satans ont i magen att bära, åkte inte bil utan gick:) När jag väl var hemma efter måna pauser längs vägen så fick jag massa "mensvärk". Kanske inte ska klaga, vet ju att det kan vara såhär. Men lite nojjig blir man och vilar sig lite extra. Inga mer kassar för mig en sådan läng sträcka iallafall!

Nästa promenad tar jag på mig solglajjerna, absolut inge bra att kisa! Sämre syn än den jag redan har tackar vi snällt men bestämt nej till. Tänkte ta mig en fika på ballis så fort solen hittar dit:) Köpte idag ballerina kladdkaka, så det och sista koppen kaffe för idag får det bli snart:)


Nytt hemma hos oss:)

Tänkte bjuda på lite bilder på nyheter hemma hos oss:) Många bilder blir det, men det blev så mycket nytt på en gång:)




Pelargon med ny kruka:)





Hjärta i plåt inköpt från www.praktfull.se







Vit pärlhyacint som får pryda bordet i hallen! Undrar om den luktar något? Tänkte på hyacinten till jul som luktar ljuvligt:)



Hjärta som pryder sovrumsdörren. Inköpt på PK design i Örebro.



Ultraljudsbild med vit ram från IKEA:) Bebis pryder älsklings nattduksbord:)





Påsklilja som pryder bänken i köket.



Underbar kanna inköpt på IKEA. Tänkte ha tulpaner i den:)





Blomma som pryder vardagsrumsbordet:) Blev en hel del som kunde vårpiffa vårat hem:)


:D

Här händer det grejjer:) Jag har berättat för er om att jag känt bebis, som ett fladder eller som en fisk som rör sig. Har ju trott att jag känt "sparkar". Men nu idag för ca 30 min sedan så var det ORDENTLIGA rörelser!!! Precis som att bebis snurrade runt och det pågick många sekunder:) Nu svävar jag som på moln! Detta var super häftigt:D 

Mitt hjärta ♥ Nu är mamma lycklig!  

Lördag!

Idag gick vi upp vid nio och segade fram till efter lunch. Sen åkte vi iväg till plantagen och köpte lite växter:) Har såna vårkänslor så jag var bara tvungen att piffa till det lite:) Dom som fick följa med hem var en påsklilja, en vit pärlhyacint och en ljusrosa pelargon. Bilder kommer sen då det måste planteras lite och leta fram en försvunnen kruka.

Vi har idag börjat packa! Redan 3 fulla kartonger och det känns inte alls som man ens packat ned något. Hur ska detta sluta? Älskling gissa på att det bli ca 30 kartonger totalt!!! Skönt iallafall att börja packa redan nu och enbart ha kvar det vardagliga, kan vara så att vi får börja flytta in tidigare:) Lägenheterna byggs ju nu, så allt beror på hur snabba dom är. Jag hoppas på speed fart!! :)
Väldigt skönt är det att rensa också och kasta saker, ex. almanacka från 2003; Hallå vem behöver den och varför?? På den nivån ligger sakerna man hittar hemma hos oss. Då är det gött att kasta lite;)

Nu ska det lagas lite middag:) ♥


!

En hel dag med städ och tvätt är inget för mig! Jag har ont i huvudet, är sjukt svullen om vristerna, kramper i magen och gråter för inget alls! Så nu är det snart sängen för övertrötta Sofia och så hoppas vi på en bra dag imorgon:) Natt natt på er ♥

Förbannat fort!

Nu måste snön ta och smälta förbannat fort, och plusgrader måste flyga in! Sofia kan inte ha sin vinterjacka knäppt! Det gör ont i magen:( Älskling tyckte att jag skulle vara optimist och snart sätta på mig vårjackan; Okej att vantar och halsduk och mössa inte är min grej, men man behöver inte överdriva;)

Så nu gott folk önskar jag mig VÅR! :D


Rutinultraljud:)

Idag kom den efterlångtade tiden:D Den 7 april ska vi göra RUL och förhoppningsvis får vi då se om det är en gosse eller tös som sprattlar i magen:) Bara för att jag vill gissa så har jag gissat på en pojke, älskling har inte gissat än. Vad tror ni? ♥

Wohoo!

Ingen anmärkning på toaletten:D Hon tyckte det var snyggt gjort! Nu är det bara upp till dom nya att börja älska mitt val av färg:P

Nu skiner solen och jag tror att bebbe och jag ska gå ut en sväng:) ♥

Besiktning!

Idag kommer dom och besiktar lägenheten kl 11. Undrar verkligen varför man väljer och besikta så tidigt, vi flyttar 1 juni. Hoppas verkligen att dom inte säger något om min målning i hall-kök och på toan. Målaren var här och godkände det eftersom han då änså var här och tapetserade, men vi fick ju inget bevis förutom att man kanske kan se det som muntligt-ja vad man nu kan kalla det?

Det är väl mest toaletten jag är rädd för. När vi fråga om vi fick måla om så sa hon att man skulle undvika mörka färger. Men sen sa hon även att det ska ju rivas eftersom det ska göras stambyten. Så jag körde på att dt ska rivas och tog en mörk. Men nu ska dom ju inte ta i nummerordning ( vi bor på 30) utan dom ska hoppa lite bland gårdarna. To bad for us!



Ja det här är resultatet av min fina ide. Denna ide tycker jag inte alls om längre, känner på mig att jag måste hugga tag i penseln snart! 
 
Jag tror banne mig jag rymmer idag:P

Vilka är kvar?

Har pö om pö frågat släkt och vänner om dom/ni vill följa oss via denna blogg. Jag vet med säkerhet att det är många kvar att fråga. Så nu skulle jag vilja veta vilka som läser:) Så vet jag också vilka jag har kvar att fråga, och så vet jag vilka som läser:) Skriv gärna i kommentarsfältet!


IKEA!

Igår var jag och älskling på IKEA date:) Vi åt som bestämt köttbullar, vilket var himelskt gott! Sen shoppa vi loss lite. Älskling har fått nån nojja på de mönstrade glasen som säljs i 6-pack, denna gång fick godis glasen följa med hem:) Köpte hem bra och ha saker till köket, och roligast av allt var sakerna vi handla till lilla hjärtat:)

Vi köpte spjälsängsskydd, underlakan, 1 påslakanset, 2 skallror, 1 snutte kanin och skötbädd och 2 överdrag till skötbädden. Påslakansetet är min favorit:) Köpte även det till min bror Niklas och Nancy när dom skulle ha Vanessa:)


Väldigt fint! Sen gröna matchande underlakan! Vad mysigt du får bebis:) Grönt har nog gått och blivit min nya favoritfärg, kan det vara en viss vårlängtan kanske;)

Nu så...

Blodtrycket var bra:D Enorm lycka! Nu måste det bara hålla sig så:) 130/90 hade jag, bara jag ligger under 150/105 så är dom nöjda.

Idag slutar älskling tidigt:) Vi ska iväg till IKEA och starta med köttbullslunch! Herre gud så gott det ska bli. Har varit extremt sugen på detta i många dagar nu:) Sen ska vi shoppa hem saker som gått sönder och som saknas. Och roligast av allt är väl att titta på bebissaker, klämma och känna:) Hoppas en del till hjärtat får följa med hem:)

Mitt motto under denna graviditet; Jag tänker hellskotta inte handla allt i sista sekund. Jag vill sen vara hemma och njuta med bebis och inte springa runt på apotek och IKEA. Och jag vill heller inte handla allt i sommar i värmen. Vet hur det är att släpa på övervikt i sommarvärmen, och då lockas jag inte av att ränna runt med mage och flås! Så därför börjar det handlas i tid:) 

Finns dom som tycker man ska vänta till efter rutinultraljudet, även dom som tycker man ska vänta till efter vecka 24 då barnet kan överleva utanför magen. Finns dom som tycker att man kan handla pö om pö när bebis fötts. Visst oroar jag mig, FÖR mycket kan jag informera folket om! Men förhoppningen är ju att det kommer ut en frisk busunge och eftersom vi inget annat vet så måste man utgå ifrån att så kommer vara fallet:) 

Hoppas ni har en underbar dag:) Idag skiner solen igen, och det pratas om vår på radion:) Lycka! ♥  

Snart...

Snart blodtrycksmätning hos barnmorskan! Har nu vart helt utan blodtrycksmedicin i en vecka, har verkligen mått bra. Tydligen så är det vanligt att blodtrycket sänks när man är gravid, hoppas verkligen att så är fallet för mig:)
Vill verkligen vara utan medicin resten av graviditeten på grund av komplikationer den kan ge vid förlossningen. Återkommer till komplikationerna en annan gång, måste leta reda på informationen jag hitta.

Så nu alla där ute; Håll era tummar och tår för mig:)

KRAMAR ♥

Hej vecka 16:)

Du är på dag 106 av 280. (37,9%).
Du är i vecka 16.
Du har gått 15 fulla veckor och 0 fulla dagar (v15+0).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 4:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 30 aug 2010
Du har 174 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 16

Kroppen: Den här perioden är ofta en roligare tid av graviditeten och många känner sig lite piggare igen. En del som fött barn förut kan känna att något rör sig i magen, det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till.
Ditt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare och det kommer att öka betydligt fram till i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 300 milliliter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.
Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.


Påskfint!

Hemma hos oss har vi inget påskpynt. Vilket det nu ska bli iallafall lite ändring på:) Gjorde världens kap på Indiska. Dessa ägg är Sofia upp i dagen, och sådant gör mig lycklig:)





15 pengar bara:) Hur snyggt blir inte det med dessa vita fjädrar till:)

Lite Lyx i vardagen!

Häromdagen var jag inne på HM och köpte en ny duschcreme som kommit ut. Palmolive kiwi:) Luktar som godis och var helt underbar enligt mig. Verkligen att rekommendera:)

Nutra.fruit Kiwi

Brakfrukost!

Just nu sitter jag efter många om och men och försöker äta min lite lyxigare helgfrukost:) Skulle ge mig på och koka ägg, så sugen på det direkt när jag vakna. Fråga älskling hur länge han brukar koka och även hur han gör. Måste tillägga att jag inte många gånger kokat ägg;) Iallafall, efter att ha frågat honom så sket jag fullständigt i vad han sa och körde mitt eget race. Det resulterade tyvärr i för lösa ägg som jag försökte skiva i äggmakapären, haha. Ett enda stort klet på mackan! Tji fick jag för att jag never ever lyssnar utan tror att detta fixar jag!

Mackan ligger iallafall i magen och nu är det fullt! Hur sjutton ska min goda musli få plats? Bebis blir inte stor och stark på bara äggkletsmacka:P

Idag är det tvättdag hemma hos oss. Välbehövligt! Innan ska vi iväg och handla mysgodis och så tror jag nästan att jag ska försöka få med älskling in på babyproffsen:)

Hoppas ni har haft en bra start på er morgon:) ♥

Dagens blivande mamma; vecka 14+3





                                                 ♥

Nu ska jag och bebis ner på staden och se om det finns en klipptid:)


Magbilder?

Som många vet så är jag överviktig, och var det redan innan jag blev gravid. Min övervikt har alltid satt sig mycket på magen, vilket har resulterat i att jag för jämnan sett gravid ut. Nu när jag äntligen väntar barn och är gravid så vill man ju inget hellre än att magen ska synas. Nu befinner vi oss i vecka 15 och närmar oss vecka 16 med stormsteg! Och min mage är syns REDAN!!! Nej det är ingen liten kula, det ser ut somom jag ska sprängas och föda bums i morgon. Har ingen aning om denna mage är en gravid mage eller bara reslutatet av min förkärlek till föda.

Hade en dröm innan jag blev gravid om att jag skulle fota magen varje ny vecka, vilket jag nu inte har gjort. Magen har ju bara vart tjock:( Men nu vill jag påstå att jag fått en gravidmage. Inte en fast kula men ändock en rund, mjuk och go sak däri mitt hjärta ligger tryggt och växer sig stor:)

Allt detta svammel skulle leda till att jag vill visa upp min mage för er, men inte riktigt vågar. Tänkte att jag till helgen ska försöka ta en bild och lägga upp, så hoppas vi på att även ni ser gravidkulan:P


Fullt i magen!

Jag som trodde illamåendet skulle ge med sig och försvinna...Ja en vecka tror jag att det höll sig borta. Har enbart kräkts ett par gånger på grund av extrem hunger, vilket är super skönt! Men nu mår jag illa om jag inte får det jag är sugen på...Har ingen aning om illamåendet ger med sig om Sofias mage får det den suktar efter, för man kan inte äta kebab och korv med bröd varje dag:P

En annan sak som jag upptäckt idag är att jag blir mätt jätte fort! Ett par tuggor och jag mår illa för att jag är mätt! SUCK!!! Nu hoppas jag att smår portioner ofta tänker hjälpa lilla mig:) Illamåndet måste försvinna, vill inte må dagen efter bakis hela tiden. Gud så jobbigt!

Nog klagande för nu! ♥

Mera shopping!:)

Ja som sagt så slog jag in en sak till älskling:) Han blev jätte glad:)



2-pack body 99 kr från HM.

Sen köpte jag ju självklart lite till:)



2-pack byxa 79 kr från HM. ( På den vita byxan står det I♥MUM :D )





Världens sötaste 3-pack med haklappar; 49,50 kr från HM. 



Gosse kanin 49,50 kr från HM. 



Bok från Åhlens 98 kr på bokrean:)



Bok från Åhlens 98 kr på bokrean:) 

En bra början på de ofantligt långa inköpslistan vi har knåpat ihop. Nästa vecka har vi bokat IKEA date med köttbullar, undrar vad vi vågar oss på att köpa då:) 

KRAMAR ♥

 


Shopping!

Idag har jag vart en sväng på stan och shoppat till vårat lilla ♥. Lite smått och gott blev det:)


Filt från LINDEX 129 kr.


3 par strumpor från HM 49,50 kr.

Sen har jag handlat ett par saker till som älskling ska få öppna när han kommer hem från jobbet, så bilder på det dyker upp lite senare:)

KRAMAR ♥


Hej vecka 15:)

Nu går tiden FÖR FORT!!! Kan inte tiden bara göra som vår köksklocka och stanna! Magen börjar synas på mig nu och det häftigaste utav allt är att jag tror mig ha känt bebis röra på sig:D En helt obeskrivlig känsla! ♥

Du är på dag 99 av 280. (35,4%).
Du är i vecka 15.
Du har gått 14 fulla veckor och 0 fulla dagar (v14+0).
Du är i 3:e kalendermånaden.
Du är i 4:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 30 aug 2010
Du har 181 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 15

Kroppen: Man kan känna sig nästäppt och ha lätt för att blöda näsblod när man är gravid även om det är mer vanligt under slutet av graviditeten. Nästäppa beror till stor del på den ökade mängden östrogen samt ökad blodmängd som i sin tur mjukar upp brosk och vävnader vilket gör att man blir täppt i de trånga näsgångarna. Det kan i sin tur göra att man snarkar om nätterna. Blodkärlen kan även vidgas vilket medför att man lättare blöder näsblod.
Från vecka 15 kan du göra ett fostervattensprov.

Fostret: Huden är i det här stadiet genomskinlig och man ser blodkärlen. Armarna kan röra sig och händerna kan knytas. Hjärtat pumpar ungefär 28 liter blod/dygn och hjärtljuden kan avlyssnas med en doptone-apparat. Fostrets hud är tunt och täcks av ett tunt skikt hår som kallas lanugo-hår.

 



RSS 2.0