Lugnt och Skönt!

Idag har älskling vart hemma från jobbet då han är förkyld med bland annat halsont och feber. Har vart en väldigt lugn dag och jag tog mig äntligen till biblan. Lånade hem en hel hop med böcker som här ska plöjas igenom:D
Det ska läsas om amning, barns sjukdomar, pappas sida av graviditet och förlossning och sist en stor tjock bok om allt man kan tänka sig nästan som ett uppslagsverk. 
Här har solen vart framme hela dagen och jag unnade mig en Twister glass och solade mig lite balkongen, var ju hur skönt som helst! :D Som sagt, lite färg skulle inte skada i mitt fisbleka ansikte;) Solen får mer än gärna hälsa på imorgon också om jag får önska:D

Idag fick vi reda på att det ska vara visning av lägenheten vi ska flytta till den 6 maj:D Ska bli så spännande att se om våra val blev så fina som vi hoppats på;) Ibland har iallafall jag lite svårt att föreställa mig helheten när man enbart sett ett litet tapetprov.  

Hoppas att ni alla har det härligt ni med ♥  

Tack ♥

Tack fina moster för dom fina orden ♥ Det värmde så gott och behövdes verkligen! ♥

Hej vecka 23 :)

Du är på dag 155 av 280. (55,4%).

 
Du är i vecka 23.
Du har gått 22 fulla veckor och 0 fulla dagar (v22+0).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Sön 29 aug 2010
Du har 125 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

 


Gett upp...

Älskling har tung huvudvärk och jag ont i mage och rygg, så nu ger vi upp! Nu visas det fotboll på tv ( vad annars:P) och jag förbereder mat. Tänkte erbjuda hemmet fläskfile, ris och beasås med sallad of course*mums*

Idag snurrar det tankar i huvudet på mig. Ena stunden tycker jag att denna graviditet flyger fram och nästa så springer rullatorgänget om en. Och nu idag har jag fått lite panik!!! Har nästan inte läst någe alls om detta lilla ♥ som ska flytta hem till oss. Om amning, om bedövning, om förlossning överlag, om hur man klär dom små liven, om sömn, om mat....Ahhhhhhhhh, JAG BLIR TOKIG!!!!

Känns ibland som att jag kommer bli en usel skit mamma som inte börjat i tid. Hur sjutton ska jag/vi hinna lära oss allt och sen även komma ihåg det?

Jag har hela tiden tänkt att jag ska köpa en massa böcker, imorrn är det jag som kutar till biblan och lånar allt jag hittar! Här ska läsas! Är väldigt nyfiken på profylax, då några säger att det var som sänt från ovan när dom skulle föda. Ja om himlen öppnar sig minsta lilla när jag ska föda så ger jag profylaxen en chans;)

Har även fått höra att bilder förhöjer en blogg, så idag bjuder jag på en fulbild när allt ändå känns deprimerande! 

ENJOY!  



Söndag!

Usch vad helgerna går fort! :( Vill vara ledig längre med min älskling!

Helgen har ängnats åt packning och fix av hål i väggarna. Börjar verkligen arta sig:D Går inte att beskriva hur mycket man längtar efter flytt nu!

Försökte tänka till om vi lyckats gjort någe mer... Ja imorse blev det en film; The descent part 2. Ruggigt jäkla bra! :D Vi såg 1:an på bio, även den ruggigt bra! Lite skräck klarar lilla jag av utan att svimma,haha

Nu ska vi ned i förrådet och röja, så kan man bocka av en sak till på checklistan:D




Röjartag!

Update:

Här hemma tvättas det för fullt! Har diskat och skakat sängkläder på ballisen. Vädrar och låter mina monster( katterna) springa som tokar,hihi. Dom blir helt till sig när dom får springa loss lite utan en matte som säger åt dom:D

Ska försöka packa lite idag med. Vi har packat så pass mycket nu så man får pussla och nästan leta efter saker som kan fylla ut kartongerna:) Känns skönt! Dom får meer än gärna säga att vi får flytta in tidigare:D Nu längtar jag iaf till tusen:)

Klickade hem ett nytt överkast idag från Ellos:) Hade en erbjudandekod som gav mig 50 % rabatt:D Då kan man ju inte än annat passa på liksom;)

Kommer bli väldigt fint med vita spetskuddarna och lurvfilten Ofelia från Ikea som vi har nu. Här gillar iaf jag VITT :D Gubben han får haka på tycker jag:D



Bild lånad från Ellos.se

Mys-buff-stund med bebis ♥

Jag och älskling sover inte tillsammans i veckorna:( Väldigt tråkigt men välbehövligt! Han jobbar och jag snarkar traktor-långtradar läten. Uppepå mina snarkningarna hamnar min oroliga sömn som gör att jag i sömnen kastar med allt jag hittar på honom, täcke-kuddar-armar-ben! Ja ni förstår ju att det är en dröm för honom att vi har ett till rum;)

Så igår när jag la mig i sängen efter jag ätit lite försent kvällsfika så hände något jätte häftigt! Kände att bebis började böka runt och jag la mig blixtstilla.

- Hej lilla bebis, sover inte du?

Bebis bökade lite till, och jag la hande på magen för att ja kanske skulle hinna med att känna honom en snabbis.
Mjukt buffade jag på magen och då kom det!!! Världens knuffar tillbaka:D Jo jag har känt honom innan, men igår var det liksom som att han svarade mig. För jag fortsatte prata och buffa och han "svarade" ♥ Mammas älskade lilla ♥!

Jag var så lycklig och helt upprymd så jag fattar inte hur jag kunde somna! Startade min sömn med att genast börja drömma dumma gravid drömmar om borttappade bebisar och saker som såg ut som aliens, haha! Life is great!




Blodtryckskoll

Imorse var jag hos barnmosrkan för blodtryckskontroll. Dom vill inte att blodtrycket lligger på 150/105, och idag låg det på 140/100. Vilket är väldigt nära och väldigt högt enligt min BM. Hon tyckte inte att vi skulle vänta 14 dagar som vi brukar inför nästa kontroll utan jag ska dit om en vecka igen. Troligtvis blir det till att äta medicin igen.
Ska se till att läsa på om detta med högt blodtryck. Barnmorskan nämnde även att vi ska vara förberedda på att man som gravid med högt blodtryck kan komma att få föda för tidigt. Så att föda i Eskilstuna som vi pratat om kanske inte är något alternativ. Känns bäst att ställa in sig på ett stället och gå på visning och även läsa på om just den förlossningen. Nu är det mycket som snurrar i mitt huvud, ville bara uppdatera er lite.

Fick idag en tid till den 10 maj då vi ska lyssna på bebis hjärtljud och göra rutinkontroll ♥ Fick även reda på idag att den barnmorskan jag har ska sluta och jobba heltid på förlossningen istället. Så nu fick jag den barnmorskan som jag velat ha hela tiden:D Absolut inge fel på henne jag har nu, hon är underbar! Men med Maria känns det på ett annat sätt. Känner mig alltid så lättad när jag har vart hos henne.

Idag ska jag försöka packa lite och ta ned gardinerna. Har tvättsuga imorgon så jag tänkte att gardinerna lika gärna kan åka ned och sen få packas. Känner för varje dag att jag orkar mindre och mindre så det är lika bra att smälla ned hela hemmet innan jag kanske inte lyckas med att packa och dona med någe. Flytten är ju inte så långt bort nu:D

Hoppas att ni alla har det bra ♥

Planering och avcheckning pågår...

Håller lite fint på att planera en liten inköpslista till trippen på Gekås/Ullared. Ska innan trippen gå igenom vad vi har köpt för kläder och vad vi har fått låna:) Så vet man hur mycket mer man kan tänkas behöva till busungen. Fick låna MASSA fina kläder av Niklas och Nancy:) Så där sparar man en stor slant:) Tack snälla ni ♥

Här är lite av sakerna vi ska hålla utkik efter på Gekås:

·         Amningskudde

·         Hjulskydd till vagnen

·         Plastad frotte

·         Termos

·         Tvätt och kräklappar  i frotte

·         Brio vyssan lull tassar

·         Nagelvårdsset

·         Snuttefiltar i bomull

·         Babyborste

·         Bitringar

·         Kläder

·         AmningsBH:ar

·         3 set med påslakan

·         Fårskinnsfäll

·         Badbalja

·         Insats till badbalja

·         Mobil med musik

·         Morgonrock till Sofia

·         Reflexer

·         Påslakan till vagnen

·         Underlakan till vagnen


Har idag beställt 3 böcker hem till oss;

Första året : 12 månader som förändrar livet Första året; 12 månader som förändrar livet.

 Växa och upptäcka världen: sju utvecklinssprång under barnets första levnadsår.

 Babyår: barns utveckling 0-2 år.

Dessa tre är beställda från Bokus.se. Kanonpriser tycker jag då alla tre kommer kosta sammanlagt 230 kr:D
Hoppas att de kommer vara till någon hjälp och att man kan få en del svar på alla sina hundra miljoner frågor;)
Någon som har någon utav dessa? Kritik?


Hej vecka 22:)

Du är på dag 148 av 280. (52,9%).

 
Du är i vecka 22.
Du har gått 21 fulla veckor och 0 fulla dagar (v21+0).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Sön 29 aug 2010
Du har 132 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen: I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet:
Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.

För ungefär en vecka sedan så kände jag bebisen utanpå magen:D ♥ Och varje gång nu när jag känt detta så ropar jag; Hej killen det är mamma! Är du vakenfis? ♥
Nu rör det sig därinne nästintill hela tiden:) SÅ härligt så:D
Roger har inte än känt bebis, men med lite tålamod så är det snart tror jag:D
Mina ben är som det står ovan svullna och det börjar redan bli tungt det mesta. Har värk i svanskotan och ilningar och som hugg i nedre delen och ner i låren. Fastnar många gånger och kommer inte upp ur tex badkar och när man sitter. Tur att man lever tillsammans med Hulken så han kan lyfta upp mig när detta händer;)

Välkommen till världen!:D

Igår kl 22.24 fick vännerna Maria och Fredrik en liten dotter:D Hon vägde 3070 gram och var 46 cm lång.

Välkommen tjejen! :D Och ett super stort GRATTIS till er!

Hej vecka 21:)

HALVA TIDEN!!! Nu ni;) 

Du är på dag 141 av 280. (50,4%).

 
Du är i vecka 21.
Du har gått 20 fulla veckor och 0 fulla dagar (v20+0).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Sön 29 aug 2010
Du har 139 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen: Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern. Det kan man avhjälpa genom att dricka mycket, på så sätt rensas kroppen från slaggprodukter. Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt, undvik fet eller starkt kryddad mat. Mindre mål och mineralvatten kan lindra. På apoteket finns det tabletter och flytande medicin som neutraliserar magsyran.

Fostret: Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln. Fostret har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Hjärnan har i stort sett fått alla sina nervceller. Nervcellerna utvecklas framför allt under veckorna 10–20. Detta är en extra känslig tid, men efter det är risken för hjärnskada mycket liten. Barnet är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför din mage.

PÅ en sida som heter Growingpeople så står det att barnet nu väger ca 420 gram och är ca 20 cm lång från huvud till stjärt. Den kan känna skillnad på sött och surt och reagera på ljud och ljus. Bebis kan även känna beröring på magen. Så nu ska här klappas och pratas och sjungas:D ♥

Söndag!

Här händer det inte så mycket. Dagen är snart slut och idag har tiden gått för fort!
Vi har lyckats packa lite och börjat spackla igen hål i väggarna. Fick order om just det; att fixa hålen! Dom tidgare hyresgästerna hade gjort sig ett icke godkänt försök då jag idag upptäckte att dom ej spacklat utan använt sig av TANDKRÄM!!! Vilka idioter, rent ut sagt! Lika bra att fixa deras hål också så hyresvärden inte tror att det är vi. 

Fick i fredags reda på att vi garanterat kommer att få flytta in tidigare:D Så vi tänkte att det lika bra att man är redo för en tidig flytt just in case:) 

Har idag suttit och fnulat lite på vad vi kan tänkas shoppa på ULLARED. En amningskudde? Är det något man kan tänkas behöva? Tänkte även inhandla BRIO vyssan lull tassar:) Dom har jag hört ska vara super:) 

Ni får gärna dela med er av saker som är riktiga måsten att ha hemma tills bebis kommer:) Har gjort en liten lista och det har redan börjat bockats av:)  

Kram på er ♥



 


Lördag:)

Nu ska vi snart bege oss ut till Marieberg för lite shopping:) Vi är bjudna på Fina Ellens och Samuels bröllop och klädletandet startar nu;) Att hitta till tjockisen blir nog svårast.

Ellen; kan vi inte skapa ett fulbord på mottagningen så alla fula inte känner sig utanför,hahahaha. *blink blink*

Hoppas ni alla har en mysig lördag trots dåligt väder i denna del av landet:P 

♥ 

Dagens blivande mamma, vecka 19+3 ♥

Ja växer gör både bebis, magen och jag:D Imorse sparkade killen såpass att jag blev kissnödig, busunge! ♥










När det äntligen går att ladda upp bilder...

Blogg.se vill inte alltid samarbeta när man ska ladda upp bilder, men nu fungerar det! Så jag öser på! :P

Var och hälsade på Niklas med familj på påskdagen;



Vanessa 1 år och 5 månader! Stora tjejen ♥





Melinda nästan 3 månader gosar hos farbror Roger:) ♥







Firade med lite shopping:)

Klart man måste fira att man har en frisk liten kille i magen:D Firade gjorde jag med några varv på staden och fina saker med mig hem i påsarna:) Är så otroligt skojsigt att handla saker och förbereda till dig mitt hjärta ♥



Snuttefilt!





Bra att ha småplock i, tänkt till skötväskan.









Nu börjar det arta sig med saker:) Den 7 maj åker jag, Roger, Iris, Nettan och Inger till Borås för att övernatta på hotell. Sedan äta HOTELLFRUKOST *MUMS* och med en enormt mätt mage trängas med alla andra idioter på Ullared:D Ska bli så skoj! Hoppas vi hittar massa fint till bebis och även andra bra att ha saker;)

Rutinultraljud ♥

Idag fick vi äntligen se vårat hjärta igen:D Allt såg jätte bra ut och lillen levde rövare ordentligt därinne:)

Barnmorskan räknade ut beräknad förlossning och det blev enbart en dags skillnad mot förra. Så nya BF är den 29 augusti och det innebär att vi går in i en ny vecka på måndagar istället för tisdag. Hon tittade även så att hjärtat såg bra ut, att det fanns en urinblåsa, en magsäck, 2 ben, 2 armar, 2 ögon och så att ryggraden såg bra ut. En perfekt liten kille gör mamma och pappa redan så stolta! ♥

Ja ni läste rätt;) En liten Filip ser det ut att bli:) Jag såg redan från start när hon startade ultraljudet att det fanns en liten snopp där:P Sen när vi fråga efter kön så sa hon ; Ja och här har ni snoppen! :)

Vi längtar enormt mycket efter dig! Nu känner jag att tiden mer än gärna får gå fort ♥

Filip Hans Erik Karlsson :





Här ser man tydligt lillens fot, sen en hand precis vid hakan:) Och vad vi kan se så ser det ut som mamma Fias lilla uppåtnäsa:D hihi. Sötnos ♥
 




Hej vecka 20:)

Du är på dag 134 av 280. (47,9%).

 
Du är i vecka 20.
Du har gått 19 fulla veckor och 0 fulla dagar (v19+0).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 30 aug 2010
Du har 146 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 20

Kroppen: Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.

Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.

På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa.
Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.

På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte, där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera. Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.


Fostret:
Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram.

Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.


Glad Påsk:D

Idag ska det packas och förberedas då vi tänker bege oss hem till Strängnäs hela helgen. Ska bli så kul att träffa alla igen:) Måste ju passa på att gosa med Vanessa och Melinda också, dom växer för fort!!! Man hinner inte med!

Ville bara kika in och önska er alla en GLAD PÅSK! Kärlek till er alla ♥


RSS 2.0