Gnällpelle

Ja Filip har gått och blivit en riktig gnällpelle! Ersättningen duger inte, gröt duger inte, fruktpure duger inte, matpure duger inte, bada duger inte, leka duger inte; INGET duger! Han skriker, slår och surar nästintill jämt. Och det enda som duger korta stunder är att sova.

Kan man få tecken på att lillen är på väg att få tänder? Han har inte ont i magen då det funkar som det ska så vad kan det annars vara?

Jag blir tokig! Vi slänger stora mängder mat och emellan surperioderna då han sover så sätter jag mig ned och andas. Jag ser hemsk ut och just nu känner jag att det inte finns någon tid eller ork till att göra något åt den saken. I skrivandes stund så måste jag gå och laga middag och hur mycket ork finns det till att leka mästerkock? Pasta och korv får det nog tyvärr bli:(

Sura barn! Du tar musten ur din mamma! Bli glada Filip igen snälla du ♥



Vill ha ♥

Hittade dessa på Jotex.se och fy vad fina de är! Vart är tomten när man behöver honom? ;)

Denna fast vit skulle passa i köket



Och denna ♥


Nya mössan

Mössor på bebisar är verkligen sött! Och denna tycker jag Filipen se lite cool ut i ;)

 



Roger tycker vi har lite väl många mössar till skrutten nu; Hur många ska en liten behöva egentligen? MÅNGA får han snabbt till svar ;)


Nyss

Vårat älskade fina barn ♥ Du gör oss lyckliga!


Dagens kille







Body= Kappahl
Byxa= Lindex
Strumpor= Kappahl
Scarf= Name it

Svarta fingrar

Jag måste helt enkelt inse att jag och blommor inte är bästa kompisar. Jag dödar dom på ren svenska, jag glömmer bort dom, när jag väl kommer på att jag har blommor så övervattnar jag dom, vilket leder till att dom druknar, jag brukar prata med dom, eller rättare sagt andas på dom, vilket leder till att dom definitivt dör. Stackars blommor! Hem till oss ska ni inte flytta!

Jag säger bara det; plastblommor i all ära!

Ny plastkompis har fått flytta upp på hyllan ♥ Känner på mig att vi två kommer bli riktigt goda vänner =)




Vårfin

Dessa kommer skruttungen ha på sig i vår ♥ Jag totalt ÄLSKAR färgerna!




Toys

Lite nya leksaker till Filip inhandlades för ett tag sedan. Inköpta på Oråsa där dom har en hel del fina saker =)





Kika in där ni också ;)


God

God morgon ♥ Här har vi ätit frukost, lekt och diskat. Nu sover bebis och mamman dricker det obligatoriska kaffet ;) Just nu är planerna för dagen tomma, fika någon?


Mums

Blåbär =) Kanske syns? hihi

 




Playdate tisdag

Idag lekte jag och Filip med Bina och hennes Theo. Supermys ♥ Nästan 4 timmar flög förbi och det kändes som 30 min. Fina vänner ♥ Bina tipsade mig om att göra äppelpure till Filip och vilken hit det var sen då =) Ja, vi skippar planen med att vänta med det söta. Pappa R bröt den planen igår när han kom hem med en bruk blåbärspure; Jag vill ge honom något gott och detta var min favorit när jag var liten. Någon gång ska vi ändå ge honom frukt så varför inte nu? Filip har inte visat sig kräsen på vare sig mat eller gröt så från och med nu tänker vi ge honom ett par teskedar med fruktpure som efterätt.

Hittentills har han ätit med god aptit av dessa saker; havregröt, palsternacka, potatis, broccoli, majs, morot, katrinplommonpure, blåbärspure och nu äppelpure. Det som ska mixas till mer här hemma och smakas på är; herrekuttarna, blomkål och gröna ärtor. Vad finns det mer? Sötpotatis nämnde Bina idag... Lät smaskigt! 

Filips matschema: Note to self!

- Ersättning 220 ml och en halv portion gröt till frukost
- Oftast en portion mat till lunch och vatten till det
- Till middag 220 ml ersättning och en halv portion mat och sen fruktpure och vatten till det
- Ersättning men oftast gröt till kvällsmat 

Sen säger Filip natti natt! =)  

Dagens killar






Paket

Idag trilla det ned ett paket i brevlådan och jag blev som ett litet barn på julafton :) Det var gardinen till Filips rum som "tant" Inger sytt åt honom. Kanonbra blev det! Tack fina du för att du hjälpte oss ♥





Gardinen ser gul ut på dessa kort. Den är limegrön =)

Nu ska jag försöka mig på att klä om en lampskärm med likadant tyg som gardinen, det måste matcha såklart ;) Ge mig en lyckospark är ni snälla, kan behövas! Haha



Lite shopping

En hel del fick följa med hem. Skönt att det fungerar så bra att åka och shoppa med Filip, man behöver komma hemifrån och göra annat. Nu ska det lagas middag och efter det tänkte jag nog gå en sväng innan herrn ska bada. Vad har ni gjort idag?`

2 pyjamasar, dreggellappar, haklappar, burkar m lock till barnmat, non drip mugg, nappar.





En Eska vanlig pipmugg och en nondrip ( kommer inte ihåg märke) så nu ska här tränas på att dricka vatten =)


Igår

Igår blev vår skrutt hela 7 månader ♥ ( 4,5 månad korrigerad ålder )




Nu

Nu lätt lunch, mata bebis och sen far vi. Vi tänkte åka och köpa lite nytt till herrn och strumpor till mamman:) Skönt att komma iväg! Hoppas ni har en underbar söndag och njuter en smula ♥

Dagens skruttunge

Skruttungen har idag body från HM och byxor från Lindex. Jag tycker detta är kanonsnyggt ( syftar på färgerna ) tur att smaken är som baken; Förhoppningsvis delad! =)



 

Filip är på dessa kort sin mamma upp i dagen när hon var bebis! Ruggigt lik ♥

Tränar

Herrn tränar på att hålla själv, och får han inte testa blir han sur. Kan själv!

 

 


Nytt hemma

Detta väggord har fått flytta in i vår hall ♥ Budade det på tradera och jag är supernöjd! Den sitter så man ser texten direkt när man kommer in. Ovanför dörren till pudranäsanrummet och karln tolkade det som; Välkommen in på dass! Haha, ja klart tolkningen är valfri;) Du är jätte välkommen hem till oss och självklart även in där;)








Pipmugg

Nu ska vi snart åka och handla till helgens mys och även leta pipmugg. Filip börjar mer och mer vägra flaskan och så även vattnet som han måste dricka nu när han äter mat och gröt. Fick tipset att han kanske heller dricker vatten ur pipmugg. Så en sådan med handtag skulle vara super då herrn är jätte duktig på att hålla själv.

Har ni hittat någon bra i pipmuggsdjungeln;) ?


Vårkläder ♥

Nu är skruttens vårkläder fixade, kanonnöjd!

Fann denna mössa på PoP:s stora rea; 40 kr ( men en gulrandig )


Och denna overall fann jag idag :) Med lapppar kvar men 200 kr billigare än i affären. Superglad =) En vindfleeceoverall från PoP.



Ska ta en bild på herrn i mössan sen, så söt att man vill äta upp honom! Haha

Lite nytt till herrn

www.hm.com










Dessa ska nu klickas hem:)

Snart dags

Filip börjar bli för stor för citykorgen till vagnen så snart är det dags att byta till sittdelen. Så som jag har förstått det så kan man ha fullt liggläge på den och på så sätt kan vi snart byta. Men hur ska man bädda? Gud vilken djungel det är med allt, känner mig helt virrig. Ska jag i sittdelen spänna fast honom? Ska jag nu använda vinteråkpåsen som vi köpte till? Eller footsacken och vagnstäcket? Nej hörrni, hur gör man? Hjälp mig!


Han ska vara vänd mot oss, det är en sak som är säker. Framåt får han sitta när han blir stor ;)

Hemma igen

Sådär, nu var ännu ett VC besök avklarat. Jag skulle fortsätta behandla handen med tabletter och salva i 14 dagar till och är det inte borta tills dess så började han prata om en liten operation!! Bort dumma inflammation, jag behöver min hand! Så håll nu alla era tummar, för operation vill jag icke genomgå!

Direkt när jag kom hem s tog jag mig ett riv med dammsugaren ( solen som skiner visar verkligen hur ostädat man har hemma) men nu så;)

Här ska det snart bytas bajsblöja nr 2 för dagen, lycka säger jag bara. Ungen kanske äntligen förstår hur man bör göra med sitt bajs! Halleluja! *peppar peppar* Smakisarna har orsakat stopp i magen och det skulle vara toppen om magen tar fart. Igår tvärvägrade han ersättningen men åt gröt så det stod härliga till. Vad gör man om han fortsätter vägra flaskan och bara vill ha skeden? Han är ju så liten :( Eller är jag larvig, kan han redan nu börja äta måltider med mat om magen skulle komm igång? Vatten dricker han numera gärna så vätskebristen behöver vi inte oroa oss för. Skönt!

Byta blöja var det ja ;)

Nojbert som man är

Jag skippar babycafeet idag fastän jag gärna vill gå. Det härjade en läskig magsjuka där förra veckan och jag vet av erfarenhet att många föräldrar tänker väldigt för lite ibland. Så jag tar det säkra före det osäkra och leker hemma med skrutt. Nu ska vi snart tillbaka till den älskade vårdcentralen då jag inte får svar på mina frågor och inflammationen i handleden tyvärr fortfarnde är kvar. Dom nämnde sjukgymnastik och det vill jag mer än gärna gå på. Läskigt när man själv försöker bända och ha sig när man är helt i nattmössan. Bättre att göra rätt från start! Vore ju ännu bättre om man fick hjälp nu innan det blir ännu värre, en privatläkare skulle sitta fint.

Någon som vet en bra klinik i Örebro? Vore väldigt tacksam för svar då jag är så trött på VC och dejter med sjuhundrafemtioelva läkare som säger olika saker. En läkare med ett utlåtande skulle göra min virriga hjärna en stor tjänst;)

Nu skiner solen och lilla jag ser att fönstrena är hur skitiga som helst! Usch! När ska man få tid till det :S Hujja! Har hört rykten om att det inte kostar så himlans mycket att lejja ett företag, och det skulle klart vara värt det. Hur ofta tvättar man dom liksom *tralalala* Ja här hemma är det inte ofta ( sitter och skäms en smula )

Kramen på er


Playdate

Idag hade vi lekbesök och det var supertrevligt! Varför bor ni så långt bort? Äta middag snart båda familjerna tycker jag ♥

Theo fick såklart syn på katten, haha





Bajabaja ;)









Vi mammor pratade en hel del om GI och nu är jag superpepp =) Var superskönt att kunna gå på asfalt idag fast den var full med grus. Längtar tills dom sopar gatorna och solen kikar fram, här ska promeneras! Våren ; du är mer än välkommen! 


Bt

Idag bär det snart av till vårdcentralen då mama Sofia ska kika på sitt blodtryck. Efter det kommer fina Bina och hennes Theo hit och leker i några timmar ♥ Supermys!

Idag blir det dock inte lika mycket fika som förra gången då vi båda har startat våra nya liv ;) Så jag antar att det blir mycket pepptalk idag. Kan behövas! Kan någon snälla sparka mig lite fint i baken också, har hört att det ska hjälpa, haha

Hoppas ni har det underbart och ni som jag numera ser asfalt ute! Hur underbart är inte det?!


Grattis ♥

Idag fyller min fina lillebror 22 unga år ♥ GRATTIS!!! ♥ Hoppas du får en underbar dag!

Kom hit snart så bakar jag en tårta till dig ;)





Ja tyvärr hittade jag detta år något som kallas; way to much rouge! Haha, den tabben bjuder jag på ;)

Bvc update

Nu väger vi 7990 stadiga gram! Bjasbanan skulle vi hjälpa till på traven med, katrinplommonpure ska här smakas!
Jag har gjort potatispure och palsternacka så nästa blir broccoli och blomkål och herrekuttar (hur stavas det? herre curvet?? harr?? ne inte vet jag) Ska börja blanda smakisarna så det inte blir så enformigt för herrn.
Stavmixer i all ära, här ska pureas!

=)

Dagens

Dagens kille ♥ Tänk om mindre än en vecka blir han hela 7 månader ♥





T-shirten är en julklapp från faster Carina ♥ Han passar så fint i rött tycker jag =)

Ditt nya liv startar

idag måndag! Ja måndag är en jäkla bra dag att starta sitt nya liv på. Och vet ni...just denna måndag ska jag verkligen ändra på saker. Inte bara säga eller skriva så. Jag förstår inte vart min trötthet kommer ifrån och heller inte mitt humör. PMS kreatur nästintill hela dagarna vilket resulterar i en kvinna som inte går att leva med. Så nu idag är mitt nya mål att bli piggare och orka mer. Jag har ingen tanke med hur detta ska gå till utan jag siktar på att ta en dag i taget. Och jag hoppas innerligt att solen vill visa sig snart, jag längtar efter dig solen! Mitt mående behöver sol och energi. Tänk att gå ute och höra fåglarna och känna hur det pirrar i ansiktet av solstrålarna och bara känna lukten av vår! Men fy så underbart!

Nu på morgonen har vi ätit ersättning, gröt, mamman har duschat, sminkat sig, ätit frukost och lekt med bebis. Nu sover bebis och jag ska plocka lite och skapa lite ordning. Senare idag väntar bvc och ännu mera prat om hans smakisar och hans bajsbana. Ja bajs det är något som man pratar om dagligen här hemma nu, ett väldigt hett ämne blir det med en bebis i hushållet. Aldrig kunde man väl tro det, haha. Och lilla jag som har fobi för bajs, den fobin är på god väg att bli botad kan jag lova!

Kramen till er ♥

Längtan är stor!




Matstolen

Idag premiärasatt vi i matstol =) Kanon tyckte Filip!



Äta gick det såklart också under premiären =) Ps. Lägg gärna märke till skruttens smala armar;) Ds.



Idag har vi haft besök av Filips farmor, faster och "tant" Inger. Jätte trevligt! Synd att familjen bor en bit bort. Hade gärna velat att dom skulle ta större del av Filips uppväxt än vad det blir i dagsläget. En barnvakt någon gång skulle inte det heller sitta fel;) Efter fika,mat och massa prat så åkte vi tjejer till Ikea. Tackar så mycket säger Ikeaälskaren;) Lite småshopping blev det, alltid lika skoj.

" Tant" Inger erbjöd sig idag att sy gardiner till Filips rum. Tack ♥ Nu slapp det ser hemskt ut, ifall jag skulle kasta mig över en symaskin, haha. Underbart snällt! ♥

Det gröna tyget med de vita flodhästarna är det som ska bli gardin


Nu ska här lekas med skrutt och förhoppningsvis blir det helgmys med sambon. Det vill säga om bebis vill gå och läga sig tidigare än han brukar. Kl blir både elva och tolv innan han slår igen sina blå. Vilket innebär noll sambotid och noll vuxentid. Vi väcker honom många gånger under dagen men lika pigg är han för det. Snart vänder det förhoppningsvis!

Kram på er ♥



Babymassage

Just nu sover Filip sin förmiddagslur och mamman i huset ska försöka sig på att fixa sig så man kan vistas ute, haha

Idag är det babymassage som står på schemat och förhoppningsvis Ikea med pappan i familjen, här ska köpas matstol! Ha så förbannat ont i ryggen efter att ha suttit på sniskan varje gång Filip ska äta smakis. Och inte sitter han still heller skruttungen. Ska även köpa ramar då jag beställt bilder på nätet som ska upp i Filips rum.

Idag skiner solen här i Öret ♥ Vad gör ni en dag som denna?

Mina pojkar tog sig för ett tag sedan en nap på golvet ♥ Ja är man trött så är man;) hihi


Minneslåda

Klädde om en låda hemma för ett tag sedan. I denna har vi lagt minnessaker från tiden då Filip låg på neonatalavdelningen och annat smått och gott. Bland annat:

- Skylten som satt på hans kuvös med namn och vad mamma och pappa heter
- Teckningar från kusinerna
- Sprutan för sondmatning
- Första blöjorna ( mini mini )
- Ögonskyddet till när han solade för gulsoten ( också mini mini då han hade 27 cm i huvudomfång )
- Olika infopapper om vården
- Gratulationskort
- Första fotografierna
- Första napparna
- Första strumporna
- Första bodyn
- Första mössan

Och mycket mer. I denna ska vi sedan lägga ett album med foton från sjukhustiden och första tiden hemma. Hoppas Filip kommer uppskatta detta när han blir äldre och har frågor om när han var pyttebebis.

♥ Grönt såklart då hans framtida rum har grönt tema ♥



Före bild


Nu får det vara nog!

Här snöar det och av synen att döma så har det snöat en hel del inatt! Nu sätter jag ned min fot; bankar näven i bordet; säger ifrån; jag gör vad som helst! Bara det slutar snöa! Nu får det vara nog!

Eftersom jag och Filip och helvetesvagnen inte kommer ut idag ( inte så många andra dagar heller för den delen ) så får vi bäst roa oss inne. Plocka lite och leka ♥ Just nu ligger skrutten och leker i sitt gym medans maman dricker kaffe ( obligatorisk dryck, helst en kanna om dagen ) När han lugnat ned sig lite så ska han få sin morgongröt. Känns så himla bra att han äter med god aptit av det som har serverats ( morot, potatis, palsternacka och gröt) Hoppas innerligt att han fortsätter med det och att detta med smakisar fint övergår till portioner. Det enda som krånglar lite är såklart magen så nu får han lactulos och vi hoppas att han kommer upp på bajsbanan snart som bvctanten så fint benämnde det, hahaha

Nu skriks det lite väl mycket på golvet, måste rusa!



Äventyr

I fredags bar det av till Västerås för att leka med sysslingen Edvin och hans föräldrar ♥ Vi sov över och hade det supermysigt. Pratade massa skit och prövade på i omgångar hur det kunde ha varit med tvillingar. Oh my säger jag bara. Hur lyckas ni tvillingföräldrar? All eloge till er! Nu har vare sig jag eller dom en jobbig son men nog var det många bollar i luften samtidigt. Och hade en ätit så var det nästas tur, hade en bajsat eller fullikissiblöjan så var det dags att byta på nästa, sov den ena så var den andra vaken. Osv osv. Men skoj var det=)

Vi försökte kolla på en film ( Inception ) Jag lyckades inte med att äta och kolla på filmen samtidigt och när kusin Jonas berättade ungefär vad filmen handlade om så sa jag snabbt; - I rest my case och äter istället. Mohaha*
Två saker samtidigt är något jag måste träna på, känns som att båd tre ch fyra saker samtidigt är något man bör kunna bolla med när man har barn;)

Natten gick bra och eftersom vi pratade skit till långt in på natten så blev det ingen stor portion sömn. Kändes som att man inte kunde sluta prata, var så väldans trevligt ♥ Underbara kusin sov på soffan så att mammor och bebisar fick sova med stängd dörr och slippa deras buskissar. Tackar ♥ På lördagen så fick jag en underbar frukost då Therese ( supermorsan ) bakade scones, lövely! Efter det bar det iväg för att hälsa på min morbror och hans fru, fy vad skoj det var att träffa dom. Och äntligen fick dom träffa Filip ♥

Känner att jag har träffat en vän som jag vill hålla lite hårt i. Den där Therese sörrni, hon är en toppentjej! Tack fina ni för en trevlig helg! ♥



















Ur balans

Ursäkta den dåliga uppdateringen :( Det är full rulle jämt och just nu känner jag att musten snart går ur mig. Jag skyller på det tråkiga vädret och en son som numera vill ha uppmärksamhet nästintill jämt. Vi har även börjat med smakisar så det står härliga till. Gröt morgon och kväll och matig pure lunch och middag. Kalas säger Filip =) Och detta tar mycket längre tid då han såklart också äter sin ersättning. Mellan hans måltider ska det skötas hem, skötas mama, leka och andas;) Lovar att jag ska bli bättre på att uppdatera, vill så gärna blogga då det är skitskoj =)

( vi har ju vart på äventyr till Västerås och syssling Edvin, mer om det imorgon ♥ )

Ge mig mat NU MAMMA!



Mmmm



Gotten med morotspure ;)



Hoppas ni har det lovely ♥


Minihelg

Nu har vi myst hela familjen och gjort en del vettiga saker. Idag städades julen bort och nu känns det så tomt så tomt. Måste köpa nya blommor och hitta lite mer piffelipiff hem hit ♥ Jag älskar att piffa så det ska nog inte bli så svårt att hitta lite nytt;) Och angånde blommorna så vore det bra om dom är ickedödliga och helst inte plast, haha. Kanske kan bli lite svårare att hitta;) Garderobsblommor fungerar ju men det är inte så vackert att ha det i alla fönster. Fönstrena är gigantiska så det får inte vara några futteblommor och helst höga krukor så folket utanför får skåda dom.

Hittentills har vi i familjen sovit i separata sovrum då Filip höll mamma vaken på nätterna ett bra tag och jag tyvärr snarkar som en traktor. Filip sover numera de felsta nätterna och jag snarkar inte lika mycket längre. Detta har lätt till att vi nu ska börja sova tillsammans och hoppas på att pappa R inte är lika lättväckt som förr. Myspys ♥
Som jag har saknat detta ♥

Imorgon ska jag och Filip på äventyr då vi tänker hälsa på Therese och hennes killar ♥ (missarna också såklart) om dom bara kunde ploga ute så man vet att man kan ta sig till stationen. Jamenvisst sörrni, åka tåg ska vi! Och denna gång ska det banne mig gå bra;) Vi ska även sova över och ha fredagsmys. Kul att vi tog detta initiativ då tiden ofta flyger förbi och det känns som att man inte hann prata alls. Men nu finns det tid:)

Nu väntar duschen och sen ska här sovas! Om jag ska bråka med sj imorgon som hänt förut så behöver jag lite energi,haha


Ikea

Idag var familjen på Ikea tillsammans för första gången. Ja ni läste rätt;) Dit har Ikeagalningen (jag) längtat. Det gick kanonbra då Filip valde att sova nästintill hela trippen, han vaknade lagom tills mamma skulle köpa sig en korv:)

Med hem följde värmeljus (of course), lektäcke till Filip och hans vänner ♥, present till en kär vän och ett par leksaker till Filip. Planen var att vi skulle köpa en matstol då det är dags för herrn att träna på att sitta. Men den var totalslut! Har hört rykten om att Ikea i Örebro ofta har utrensat och jag har då inte tid att åka dit för jämnan så hoppas man kan se på lagerstatusen och tvinga dit karln;) Mohaha*

Här bränner vi de 4 adventsljusen så det står härliga till, planen är att packa ned julen imorgon. Fy så fort julen passerade, jag hann knappt njuta! Får försöka suga på den fina julen idag och dricka glögg i massa ♥ En hel oöppnad flaska står och väntar på oss. Mysigt med ledigt hos karln då vi nu kan suga ur det sista av julen tillsammans ♥

Hoppas ni har det lovely ♥



Dessa två är nu Filips ♥

Nyss

Nyss åt barnet gröt. Gröten var ingen hit men däremot skeden ;)



Han spottade och fräste tills han äntligen fick hålla lite;)

Imponerande

Igår kikade lite på programmet Familjen Annorlunda. Och jag måste få summera mina tankat genom att säga att jag är mäkta imponerad över hur dom med så stor familj får ihop vardagen. Hur orkar dom?! Jag är vissa dagar redo att lägga mig ned på golvet och bara andas. Hur gör dom? Jag skulle vilja följa dom en längre tid för att se deras struktur och bara suga åt mig tips. Vissa dagar får jag inte ens ihop en vettig middag om Filip varit ledsen bebbe. Har jag för höga krav kanske?

Struktur som Therese igår konstaterade är A och O! Hur strukturerar ni er vardag?

Jag vill hinna ikapp vardagen lite och även föra in nya vanor, bland annat träning. Men jag får inte den matematiken att gå ihop. Ne nu får det bli ändring här hemma, mer vettiga saker måste man hinna med. Jag är ju för sjutton mammaledig med en alltför snäll bebbe;)

Lycka ♥

Nyss så vände sig Filip från mage till rygg ♥ Duktiga fina barn!

( 6,5 månad gammal. 4 månader korrigerad ålder )


Förskola?

Nu ska vi börja leta efter en förskola åt Filip. Många säger att det är långa köer och att man kan räkna med minst 8 månaders väntan. Som det ser ut nu så är jag hemma fram till augusti i år och sen börjar jag plugga och Roger kommer förhoppningsvis kunna vara hemma. Så förskola blir det planerat till Januari 2012 och tills dess har vi förhoppningsvis hittat något som vi känner oss nöjda och trygga med.

Finns det någon Örebroare som kan rekommendera en förskola?

Vad ska man tänka på när man letar runt?

Enskild? Kommunalt? Koperativ?

Olika pedagogiker? Lokaler? Närhet till natur?

Har hört talas om en förskola som heter Ur och skur? Där barnen får vara ute oavsett väder (få undantag) det låter som det tilltalar mig:)


Nyhet i hallen

Fyndat på Indiska ♥




På bättringsväg

Filip har enbart sin hosta kvar och är endast lite tungandad. Vi var på bvc idag och sköterskan sa att han inte har RS eftersom han har blivit bra så fort. Skönt! Han smittar inte heller och nu är det bara vänta ut hostan. Eftersom han varit dålig och inte mått så bra så hade han heller inte gått upp så jätte mycket, 120 gram upp! Så nu väger klumpen 7600 gram:) Han har en hel del att ta av så vikten behöver vi verkligen inte oroa oss för. Det är positivt för de små att ha lite hull, förbyggande för tex. sjukdomar och kinkigheter.

Idag händer det verkligen inte mycket, lite plock hemma och lek med bebis. Vet att karln sov jättelite inatt så jag ska inte klaga. Men jag känner mig slut och lite orkeslös och huvudet är tungt. Hoppas att det blir i säng tidigt, ska försöka få dagen att gå fort;)


Kan själv

En pluttestund ( okej nanosekund) så kan Filip sitta själv :) Duktiga unge!



6 månader och nästan 2 veckor gammal, 4 månader korrigerad ålder.

Till mig

Fyndelifynd!





*Ursäkta den ickebäddade sängen* Vi skyller på att det söndag tycker jag ;)

Nästa jul

så ska här bakas pepparkakor med busungen och självklart alla andra som vill vara med ♥

Shoppade dessa idag på rean;) Fyndelifynd!




Godmorgon

Ja här säger vi godmorgon när det är förmiddag och ännu värre; snart lunch! Filip somnade för natten vid 2.00 och detta är inte okej. Han har sovit jätte gott och ligger fortfarande och snusar så sött. Men nu får det vara nog! Läggningen måste börja tidigare och han bör iallafall sova innan kl 23 på kvällen och vakna vid 8 som han gjort så länge.

Har ni några tips? Vi flundrar på att börja kvällsbada? Men av vår erfarenhet så blir han lite gnällig efter badet. Ja och vad kan nu det bero på? Hade det vart jag så hade jag slocknat bums efetr badbus och välling, haha



Följ min blogg med bloglovin

-

Just ja! Jag har inte gjort som alla andra kan jag tänka mig? "Lilla" jag har lyckats gå ned 3 kg under julen och ändå har jag gottat mig rejält:D

Happy me!

Morot

Ja hälsan var det ja;) Den ska jag ta tag i så fort det nu blir måndag, måndag är en bra dag. Känns som att ens nya liv har startat många måndagar,haha. Men nu sörrni så denna måndag ska det verkligen ta fart. Jag tänker skynda långsamt för denna bikini i samma storlek som jag hade när vi var på Mallorca ska jag tamejf*n i!

Ett plus är ju såklart att den sitter snyggt också;)



Tänker nu beställa denna så att den bara är att hoppa i så fort badvädret tillåter. Morot var det ja;)

Ps. Det är bara några kilon dit, en sisådär 22 styckna. Ds

Mys hemma

Hann träffa några stycken trots sjukdomar som härjade hos de flesta. Dom enda gångerna som kameran tyvärr inte åkte upp var då vi träffade Ellen och hennes man Samuel och senare morbror Fredrik och Maria, skärpning på oss;)

Vi träffade tant Lina som gav Filip strumpor i julklapp ♥ Tack fina du!



Mys hemma hos farmor med faster Nettan



Mys med tant Inger





Mys hemma hos farbror Janne och tant Kerstin. Där vi mötte upp fina Therese och hennes söta Edvin ♥ Tant sara mamma Sofias kusin var även där ♥













Mormor och farmormys ♥



KusinFannymys ♥





Prosit bubben!



Hoppas vi alla ses snart igen ♥

Julafton

Julafton hemma hos Eva och Jörgen ♥



Filips farmor



Kusin Fanny



Kusin Ebba





Pappa R och Filip ♥



Flickorna fick dela ut då tomten gått vilse;)



Vi myser på deras altan





Julgranen var skojsig tyckte Filip



Nya leksaken



Slut på julafton. Paketen var öppnade och sakerna lekta med, maten i magen och godiset smakat på. Nog tyckte lillgossen;)


Sömn i massa

Det blev såklart lite sent igårkväll och vi kom i säng till strax efter 2.00. Vi åt supergod middag bestånde av oxfile, potatisgratäng och vitlöksbröd till det. Till efterrätt åt vi glass och hör och häpna, vi öppnade en flaska rödvin. Fy vad gott det var till maten. Trodde på fullaste allvar att jag skulle bli påverka av mina 3 glas men icke då. Gubben kände dock han fick nog av ett;) Filip vaknade sen vid 7.00 och åt en skvätt sen sov han till 13.00!!! Utvilad? Jamen visst sörrni:D

Just nu står det en gratäng i ugnen då vi hade en julskinka vi inte förbarmat oss över än. Så till middag blir det gratäng med skinka i. Någon som har tips på vad man kan göra för mat med skinka i eller till? Vi har en hel del. Hörde rykten om att det säljs julskinkor numera för 10 kr/kg och billig mat tackar man inte nej till såhär efter jul;)
Eftersom jag efter så mycket sömn nu har sådan energi så tänkte jag även baka bröd, blev så sugen på nygräddat med smör och ost. Hälsan tar jag tag i efter helgen, ett par dagars till njutande vill jag nog ha.




RSS 2.0