Tomten jag önskar mig...

Om ändå tomten fanns;) Men detta skulle jag vilja hitta under granen:

En ny klädsel till vår hörnsoffa, då vi nu har idemobeige. Not så pretty enligt mig själv;) Så snälla tomten, släng under en vit klädsel tack! ;)

EKTORP Klädsel hörnsoffa 2+2 vit

Glatt pynt att titta på

Blev kanon:) Tror Filip kommer gilla denna skarpt då han redan tittar för fullt på de andra leksakerna vi hade uppe i vagnen innan.


Längtar

Jag längtar efter jul och allt som hör därtill ♥ Pysslet, baket, dekorationen, klapparna och framförallt dofterna! Mmm säger jag bara:) Shoppade för ett tag sedan nytt till köket och öven första julklappen till Filip:)

Förkläde och 2 grytlappar



Känner jag mig själv så kommer jag börja julstöka pinsamt förtidigt;) Och eftersom vi alltid åker hem till Strängnäs över jul så vill man hinna njuta av sitt eget pynt och detta år ska vi även ha en egen  liten julafton då det är Filips första jul. Väldigt stort för hans mamma, haha

HUr stökar ni inför jul? Är ni lika galna som jag är? ;)

Röjer och står i

Här byter vi sängkläder, tvättar, städar, tar ned saker till förrådet och planerar om hemma. Full rulle helt enkelt!
Jag har tröttnat på kaoset och vill komma iordning nu! Mår dåligt när var sak inte har sin plats och även när det finns en miljon saker att göra. I köksskåpen trillar saker ut om man öppnar vissa skåp och i förrådet kan man inte gå på golvet då det är fullt med tvätt. Jag blir tokig!!! Hoppas jag hinner en hel del, får passa på när Filip har pappamys:)

Igår köpte vi ytterligare en bärsele, kanonfin! 500 kr på blocket och nypris är 1200 kr. Ett riktigt kap tycker vi. Nu fick båda som dom ville, jag får en sjal och Roger en sele. Selen är en babybjörn carrier active  med ryggplatta i färgen svart och röd. Hoppas både sjalen och selen blir väl använda och att det inte blir som när jag var bebis; Jag tokvägrade att sitta i sele,haha

Filip verkar hittentills trivas som fisken i vattnet






Äntligen klar

Jag har äntligen skrivit klart förlossningsberättelsen :) Ett väldigt långt inlägg och jag hoppas att ni orkar läsa:) 

Ni hittar den under kategorin; När vi två blev föräldrar ♥

Filip föddes i vecka 30+1 med urakutkejsarsnitt och mår idag toppen! 

Sista magbilden:

 


Då och nu ♥



3 veckor gammal ♥



4 månader och en vecka gammal ♥

Vårat mirakel, vår skatt! Du gör din mamma och pappa så stolta och vi kunde inte vara mer lyckliga ♥


Fyndat lite

Tar en liten paus i städandet då lillskrutt blev tjurig bebis och numera sover i babysittern. Var ju som sagt på loppis imorse och fyndade lite:)

För 140 pengar fick jag allt detta:) Supernöjd!

- Ett pussel som låter när man plockar bort bitarna. Tar man bort apan så låter det som en apa :)
- En lampa till Filips rum
- En super fin tröja till mig
- Ett par byxor till F
- En body till F
- 2 tunnare tröjor till F
- 1 tjockare tröja till F
- Sagobok
- Raggsockor och vantar till F
- Magnetbokstäver
- Formar mm till när man ska leka med trolldeg
- Mobil till barnvagnen


Idag blir det av...

Idag ska det iallafal städas! Nu kör vi :D


Just ja

Filip väger nu 5540! Så lilla jag gissade fel på endast 20 gram;)

Vår lilla tjockis ♥



Alla sätt är bra, utom dom dåliga;)

Det blev inget städande

Då jag istället blev bjuden hem till fina Maria ( http://mariakingsley.wordpress.com/) och hennes familj på middag ♥ Supertrevligt och jätte god mat! Tack gumman för ikväll! ♥ 

Vi tog oss dit i nya bärselen minsann;)



Någon som missat att den är gul;) hihi

Filip stortrivdes och sov som en stock så hädanefter så är det massa promenader som står på schemat. Hur skönt ska inte det bli för båda oss:) Mamma Sofia har en hel del kilon och bli av med! Hujja! I skrivande stund så äter jag lite chips så kilona får förtillfället vänta med att rasa av mig;) Fredagsgott är alla värda såklart!


Bärsele

Idag hämtade jag ut en bärsele på posten som Roger vann på tradera. 100 kronor gick det på allt som allt! Och vad får man för 100 kr? Jo en knallgul babybjörnbärsele, haha
Kan tillägga att den ska användas hemma enbart och max ned till tvättstugan;) Passar sig inte riktigt till min knallröda vinterjacka. Men kul att testa hur det känns och om sele är något för oss. Hörde folk på babcafeet som hade både sele och sjal för att båda passar olika personer och används till olika tillfällen. Smart där! Vi härmar det tycker jag!

Nu väntas plock här hemma och städning hela helgen, ser inte bra ut här hemma. Jag har vart jätteslö och knappt lyft ett finger och det får man sota för när man har berg med saker och ett golv man nästan kan skriva på. Roligare helgaktivitet kan man nog hitta;)

Imorgon ska familjen gå på loppis, sådant gillas av mig:) Lite kul måste man allt ha!

Sanningen i köket, detta bjuder jag på;)





Ja och tvätthögen kan man icke missa! Endast om man undviker att gå in i garderoben.



Detta är inte likt Sofia alls, tänk vad en liten bebis kan göra med en väldigt pedant person.

Ps. Nu skäms jag lite, men jag tror nog att jag inte är ensam va?;) Ds.

Trevlig helg alla ♥


Fy vad bra!

Fick idag testa Marias bärsjal i märket Moby wrap. Jag är såld och nog Filip med då han somnade och myste för fulla muggar hos gosiga mamma ♥

Så nu är en sådan beställd och kommer hem i början på nästa vecka:)









Kanoners säger vi!

Snart fredag

Och då ska vi bland annat till babycafè, som det ser ut nu så kommer min kära lillebror senare och hälsar på och stannar ett par nätter ♥

Nu har Filip bråkat med oss och med maten och med babysittern och med allt annat vi testat. Så snart hoppas jag att han sluter sina ögon och SOVER!! Mamma är trött nu.

Imorgon ska jag nog väga Filip på familjecentralen då jag tycke han har blivit så tung. Och jag kan icke hålla mig till 10 november då nästa vägning äger rum. Sist vägde han 5220 och det är nog en vecka sen iallafall så jag skulle nog tippa på 5560. Kan jag gissa så bra kanske;) Uppdaterar imorgon:)

Nu säger jag Gonatt till er alla och hoppas Filip säger det han med ganska snart, typ omgående om jag fick önska;)




Hallen är klar ♥

Ett rum är klart i vårat nya hem ♥ Är så nöjd, och allt i vitt såklart!






























Nytt i garderoben

Shoppade lite till F häromdagen. Har två butiker där jag handlar åt sonen, Lindex och HM. Mina favoriter vad det gäller barnkläder. På Lindex försöker jag handla lite roligare gladare kläder och på HM mer bas och lite dovare plagg som det inte skriker hejsepåmig om. Nu blev det lite från Lindex;





Ja självklart ska min kille ha rosa i sin garderob! Jag skulle få en tår i ögat annars då många grabbar enligt mig och aspecially min son ofta klär i rosa;)

Se bara;) Både fin och nöjd är han:)

 


Pappamys

Alltid när Roger kommer hem så är det obligatoriskt pappamys i soffan ♥ Och nästan alltid blir Filip världens gladaste kille när han äntligen får leka med sin far. Kan han efter en hel dag med mamsen ha tröttnat på mig mån tro? ;)

Hej pappa ♥ ;









Mysgos i massa ♥♥♥

För övrigt så har vi en liten kille som har börjat dreggla som synes på korten. Vad kan det bero på? Han räknas ju som 2 månader till sin ålder så tänder är inte att tala om och jag har för övrigt redan känt efter;) Man vet ju aldrig, man kanske hade en superbebis. Haha!

Världens bästa pappa

Idag när älskling kom hem efter jobbet så hade Filip ett paket som väntade på honom ♥





Vad kan det vara? Jo en...



Musmatta!!! :D

För övrigt fick jag information från datanörden att sådant användes på typ medeltiden. Jaha då får väl du ta dig tillbaka dit i en tidsmaskin, för denna ska användas flitigt! Sådeså! ;)

Varsigod pappa ♥

Ps. Han blev väldigt glad och sa att den kunde få hänga på anslagstavlan. Ds

Första

Första inredningen i Filips rum ♥ Barnsligt kul!









59 pengar på Panduro för detta window stick. Kalasbra!

På god väg ♥

Vi tränar numera varje dag på detta. Han orkar tyvärr inga långa stunder och gillar mest att smaka på underlaget, haha. Men snart så, för vi är som sagt på god väg.









Pussar för att man är så duktig ska man såklart ha, i mängder! ♥





Hur ofta tränar ni era små på detta med att lyfta huvudet? Och på vilket underlag? Vi kör i soffan än så länge då han fortfarande dunsar ner, så för hårt för det inte än vara. Men det kanske är för mjukt och det kanske gör det lite svårare? Vad tror ni?


Igår

Igår var det babaycafe och pyssel som stod på schemat. Super trevligt hade jag och Filip verkade nöjd, han har nog aldrig kollat runt så mycket som igår.

Vi började med att prata ikapp oss lite på golvet:







Sen åt vi en otroligt god fisksoppa och fikade och avslutade med att pyssla; blöjbyte hann vi ju även med;)



Och en nap mitt upp i alltihopa ♥







Snälla Matilda höll i Filip så jag hann pyssla klart:) Filip var nog lite förälskad i henne, han  tittade och log mer än han brukar. Och blev helt förvirrad när hon pratade med andra. Helt såld var han fina ungen ♥



Slutresultatet som jag är enormt nöjd med! Gud vad fint det blev ♥ Eller hur?



Vi får hänga i hallen ♥ Exakt på 4-månadersdagen gjordes dessa avtryck ♥




Babycafè

Snart bär det av mot cafeet, ska bara sminka mig och dricka lite mer kaffe. Idag ska det pysslas med hand och fotavtrycket som vi förra gången gjorde. Ni får självklart se sen, superfint kommer det bli!


Dagens Filip som är sugen på att träffa skrikiga bebisar:







Hoppas ni alla får en toppenonsdag ♥

Grattis gums

Idag fyller fina Nancy min svägerska år! Grattis på din dag! Hipp hipp; Hurra hurra hurra!



Denna är till dig, enbart för att du älskar blommor gumman ;) Hihi

Onsdag 27 oktober

Igår somnade Filip efter sitt mål kl 20.30 och så sov han till 05.22!!! Nästan 9 timmar mellan målen, detta borde utmärkas med ett diplom hörru killen;) Antagligen så var alla nya synintryck under dagen mycket att bearbeta så han behövde sova. Vi var på neonatalavdelningen och lämnade paket och tackkort och visade upp skatten ♥ Dom tyckte ju såklart han var jätte söt och väldigt fin. Många trodde att han skulle se mer prematur ut men jag fick av de flesta höra hur fin han var och att han ser ut som en vanlig bebis ♥ Var fruktansvärt kul att få träffa så många av personalen igen, på ett konstigt sätt så saknar man de flesta av dom. Tiden på neo var otroligt jobbig och inget jag för allt i världen skulle vilja uppleva igen. Men efter 2 månader kan man nog inte undgå att komma personalen närmre och det dom har gjort för oss är ovärderligt. Dom räddade vår Filip ♥

Tackkortet:



Sen fick dom 3 ljuslyktor som såg ut som näckrosor och var i olika nyanser av guld och såklart värmeljus så dom kan använda lyktorna. Nu kan dom passa på att pausa en stund och mysa inne på fikarummet, det är dom värda!

Några ur personalen, bland annat vår kära och goa kontaktperson Gudrun ♥ 

 







Detta är Gudrun som följde oss större delen av tiden på neo. Det stödet vi fick av henne och all peppning är guld värt! Utan henne hade nog kuratorn fått fullt upp ;) Tack Gudrun för att du är du och tack för att du underlättade vår resa enormt. Du är toppen! Massa kärlek till dig ♥

Efter besöket på neo så shoppade jag och Filip loss på Ö och B och sen vidare mot Coop för att sen ta oss hem och slå in paket och gå och posta det. Inte undra på att det var skönt att sova;)

Är så glad!

Och även lite kär i min nya bloggdesign ♥ Tack underbara söta Therese www.avaritia.blogg.se !

Visst spritter det lite i er också;)

Sömntuta

Filip bara sover och sover och sover... Jag går bara och väntar på att han ska får för sig att vakna ordentligt så vi kan leka. Men det händer liksom inte och jag vill heller inte påbörja något och så blir det gjort halvdant. Fixa disken och tvätta håller jag iallafall på med. Önskar att jag och älskling skulle vara lediga samtidigt ett tag så att man kunde bli klar här hemma. Lampor ska sättas på plats och hyllor och tavlor ska upp. Vill även börja med Filips rum då jag mår dåligt att att se skräprummet. Oreda och kaos hör inte hemma i Sofias värld. Jag sover hellre lite mindre så jag hinner städa och plocka;) Undrar hur jag kommer må sen när Filip drar fram som en orkan, hoppas verkligen att jag kan tygla mig själv. haha

Nu vaknar han och här ska tränas att ligga på mage och lyfta huvudet är det tänkt. Återkommer med bilder på det.

♥♥♥

Söndag

Idag har det inte hänt så mycket hemma hos oss. Sov en stund på förmiddagen med Filip i sängen, vilken mysstund! Första gången jag vågade mig på att ha honom nära nära ♥ På eftermiddagen var jag iväg på ett Meandiparty som Maria höll i; http://mariakingsley.wordpress.com/
Det var väldigt trevligt och det bjöds på otroligt gott fika! Tyvärr tillät inte plånboken några dyra köp, men det lockade. Kläderna var superfina! http://www.meandi.se
Nu på kvällen har jag och älskling lagt bud på tradera på en babybjörnbärsele, hoppas vi vinner. En bärsele skulle underlätta vår vardag enormt. Vi försökte även vinna en annan auktion och satt och buda in i det sista, spännande värre. Tyvärr vann vi inte men nu är jag nog fast i traderaträsket, haha! Har man bara is i magen så kan man nog fynda en himla massa fint, kanske för mycket;)
Imorgon har vi inget på schemat alls och jag hoppas vädret håller sig någorlunda så vi iallafall kommer ut på promenad. Någon som vill fika med oss i veckan?

Gonatt för nu ♥

4 månder ♥

Filips lista:

- väger 5220 gram
- mäter 55 cm
- 39,5 cm i huvudomfång
- äter 6 gånger per dag med ca 4 timmars mellanrum och äter då 180 ml NAN 2
- Somnar vid 23.00 och äter endast en gång på natten och så startar dagen vid ca kl 8.00
- har nästan växt ur alla kläder i strolek 56
- vi smyganvänder kläder i storlek 62
- håller stadigt upp sitt huvud längre stunder
- ler mer och mer
- jollrar
- upptäcker saker som tex. katten och får jätte stora ögon:)
- om man ropar så vänder han oftast på huvudet och kan lokalisera vart ljudet kommer ifrån
- har skrattat ett par gånger
- älskar ljus som lampor och ljuset från fönstrena
- suger ibland på sin tumme
- gnuggar sig i ögonen när han är trött
- har börjat smaka på saker såsom andras händer och leksaker
- dregglar en hel del

Nyfödd:



Filip 4 månader:



Filip idag:


Min fina familj ♥






Lördag och finbesök

Fina Lina och Mattias har idag varit här och myst bebis ♥ Gud vad man saknar sina vänner! Här bjöds det på tacopaj och till efterrätt kladdkaka med hallonsås och vispgrädde, tror det smakade. Filip fick jätte fina presenter och jag blir varm i hjärtat när Lina för första gången stickat och hon då stickar en mössa till min son ♥ Du är för go! 

 

Tack för idag ♥ Saknar dig redan vännen ♥








Våra tankar...

Våra tankar går till en familj som vi fick dela en tid med på neonatalavdelningen. Deras son har efter 6 månaders kamp somnat in. Vi tänker på er och beundrar er, vilken kämpe ni fick ha hos er alldeles för kort stund.



Vila i frid lille gosse ♥



Lika som bär

Filip är sin far upp i dagen ♥

Pappa R som bebis...




Hemma hos oss ♥

Sovrummet







Byrån i hallen





Köket





Vill byta ut blommorna, men mot vad?











Hjälpprojekt!!! Vad ska vi ha på denna hylla? Jag har inte mycket till fantasi tyvärr...


Fredag och bebismys!

Idag var jag och Euridys och hennes Oscar på babycafe. Vi fikade och gjorde hand och fotavtryck. Filip ville inte alls vara med på noterna sp istället för att räta ut handen och foten så grabba han tag om playdoodegen och vi fick göra om ett x antal gånger. Haha, söta unge! Perfekt blev det då inte, men ett minne för livet. Det ska ramas in och hängas i hallen är det tänkt. Efter att vi pratat av oss med andra mammor så köpte med oss lunch hem och sat hemma hos oss i några timmar till. Även dom låg på neonatalavdelningen och herrgud vad saker vi har att prata om. Nästa vecka ska vi dejta igen och även då ta oss till cafeet, tack för idag fina ni ♥







Efter att dom åkt hem så har jag städat och plockat med tvätten. Fick även idag tvätta badrumsmattorna då katten fick för sig att äta upp halva blomman i köket och sedan spy upp det på just dessa mattor, Vad är det med katter och kräkningar på mattor, vad är det för fel på enbart golvet?

Imorgon kommer min kära vän Lina och hennes Mattias hit och hälsar på. Det ser vi fram emot mycket ♥ I detta nu är älskling hemma i Strängnäs och sätter på vinterdäcken och jag och Filip har första natten ensamm hemma. Planen är att mysa i soffan framför avsnitt som Ensam mamma söker och de Desperata hemmafruarna, något jag alltid missar på tv nuförtiden. Bebismys kan man aldrig få för mycket av ♥
Älskling ska även måla spegeln i hallen vit och hängaren jag fynda på loppis till köket, jisses vad fint det kommer bli! Skönt att plocket hemma börjar ta fart, att föda barn när man har ett kartonghav hemma var ingen hit. Man hann inte och hinner inte så mycket som man skulle vilja. 

Välkommen till småbarnslivet;

- Vad fin du är idag, har du gjort något speciellt?
- Va, jag? Ja jag hann duscha imorse. 


Hoppas ni alla har en lovley fredag ♥

Grattis fina ♥

Idag blir vår stora kille 4 månader, GRATTIS! ♥ Tänk att tiden går så fort!

Du är vårat allt ♥












Tada




Bvc och babycafe

Idag var vi som sagt på BVC och vägde,mätte och fick en dos med vaccin. Han är nu 55 cm lång och väger 5220 gram! Inte illa gissat från min sida;) När han fick vaccinet så skrek han enbart till tog sen tuttis (nappen) och var nöjd. Duktiga kille! Efter att jag fått svar på mina sjuhundrafemtioelva frågor så vandrade vi hemåt där båda fick i sig lunch. Sen svida vi om ooch drog på babycafe!









En hel del folk var det och massa nytt för oss att kolla på. Väldigt trevligt och massa bebisprat såklart! Nu på fredag ska min vän Euridys och hennes Oskar med dit och det ska pysslas med hand och fotavtryck. Kul!
Sen bar det av hemåt och när lillkillen sovit i sin vagn hemma i cirka 20 minuter så bröt helvetet lös! Han sover kortsa stunder och skriker desto mer, stackars liten. Ha aldrig hört honom skrika på detta viset förut:( Det skär i mig! Än känns han inte varm och jag hoppas att detta efter vaccinet går bort fort så han får bli sig själv igen. Nu får det bli massa mys och ompyssling. Vi har ätit pizza och fuskat mitt i veckan vilket vi nu ångrar då vi mår illa! Jag vet att det inte är synd om oss och att vi får skylla oss själva;) Men varför får man för sig att pizza är så gott när det i själva verket inte är det. Jo ett par tuggor sen får man ont i magen och ändå äter man tills man rullar! Mysigt är det iallafall att få sitta med karln i soffan och bara prata och pussas lite, att sova i pass gav liksom inte tillfälle till det;) Har saknat dig min älskling  ♥


Jaha

Här sitter man och väntar på att Filip ska vakna. Han har inte ätit sitt 23-mål än och han verkar inte ett dugg intresserad. Han vakna till en snabbis så jag passade på att byta och svida om till pyjamas mycket för att han skulle vakna, men icke då. Får nog förbereda mig på en natt med lekfull gladis bebis... By the way; Hur får man en sån gladis bebis att sova? Några tips som är sövande.
Imorgon är det dags för BVC och där ska Filip få sin andra omgång med vaccin, stackars plutt! Nu har han börjat sina med knorrandet och skriker och gråter en del, får se vad han tar till när han får sprutan. Det är nu två veckor sedan vi var och vägde honom coh då vägde han 4800 gram och mätte 53,5 cm. Jag tänkte att jag skulle gissa vad siffrorna är nu:

55 cm och 5350 gram



Idag köpte älskling den fin fina lyktan från Rusta ♥ Den ska placeras i vardgasrumsfönsret och jag vill verkligen att den ska tändas oftare än annat görs här hemma då det är så mysigt med ljus. Varför springer man inte och jagar ifatt  tändstickorna så fort det skymmer ute;)



Nu tänkte jag ta och kittla min son och blåsa lite lätt på honom i hopp om att väcka honom så att vi kan få sova sen. Detta är inte okej! Mat i magen måste man ha innan skrikig bebis sussar sängen för natten. Hoppas ni alla sover gott ♥ 

Kompisar

När jag var i hemma så hann jag träffa min kära vän Maria och hennes pojkvän Fredrik och deras fina dotter Lovis som precis fyllt 6 månader. Stora tjejen sitter långa stunder och är en riktig dreggelunge;) Vi drack kaffe och prata ikapp oss och gosade bebis för fulla muggar! Filip fick Lovis mysiga bruna overall i storlek 62, lurvig som en björnoverall fast utan öronen. Tack säger han ♥



Filip försöker sig på att gäspa, ser jättefreakigt ut ;)



Ja såhär kan man slockna om man är riktigt trött ;)









Bannade SJ!!! Och bannade kollektivtrafik!

Jag förstår varför folk inte åker kollektivt oftare och speciellt inte med liten skrikig bebis. Folk är fan inte kloka i huvudet! Jag och min mamma var ju bland annat en sväng till Västerås för att träffa sysslingen Edvin; Alla kollar snett på en när man kliver på tåget och tror ni någon erbjuder sin plats till mig och Filip? Nej skulle inte tro det! Fick sitta när folk klev av. Kunde ej ha Filip kvar i vagnen då han fölg som en vante däri, lite risky att stå med bebis när tåget rullar men vad gör man? När vi väl skulle kliva av hemma i Örebro så fick jag gå av sist fastän jag och mamma nästan stod först vid dörrarna och när vi väl ska kliva av så kläms vagnen för att dörrfan går igen!!! Jag fick PANIK!!! En farbror bakom hann precis trycka på knappen så att inte Filip och vagnen klämdes helt. Hemska tanke! Skogstokig letar jag rätt på konduktören och skäller ut henne och en annan för noter, sådär får det inte gå till! Vad får jag till svar;

- Nästa gång får du hekt enkelt vara lite snabbare.

Jävla kärringar! Vad hade dom gjort och hur hade dom reagerat om det var deras barn som höll på att klämmas ihjäl? När vi skulle åka buss hem sen så var jag tvungen att gå fram till busschaffören och be honom att sakta ned då vagnen nästan välte när han körde som en fartdåre, inte körde han i 50 inte. Ibland känns det som att busschafförerna tror att dom jobbar på ackord. Vett i huvudet har dom flesta iallafall inte här i Örebro.

Min snälla mamma följde sen med mig och var en hjälpande hand när vi skulle till Strängnäs. Jag var jätte noga med att kolla upp så att det var handikappsanpassat och även regionaltåg då jag googla mig fram till att dom oftast är dubbeldäckare. Inte då! Till Arboga var det trapp på tåget och en sur tjej hjälpte mig både på och av. Hon informerade mig om att folk med barnvagn minnsann enbart får åka med barnvagn om man klarar sig på tåget själv. Personalen kunde tydligen ha dåliga ryggar! Hur sjutton vet man då att det är dubbeldäckare eller X2000 så man inte blir hjälplös? Väl i Arboga fanns det ingen konduktör på plattformen och min skröpliga mamma fick hjälpa mig att lyfta på vagnen då det tåget till Eskilstuna även det hade trapp. i Eskilstuna trängde sig folk och vi kom sist och vi hade mindre än 5 minuter på oss att byta tåg och skulle då åka hiss både upp och ned. Stressa stressa!!! Var skakig på tåget till Strängnäs då Filip såklart inte va tyst och stilla i vagnen. Bara det stressar upp en ibland utan tågresekrångel!

Min plan var att jag skulle åka hem på fredagen med ett direkttåg hem men det var såklart intställt då SJ aldrig vart med om att det blitt minugrader i Sverige. Men hallå!!!! Tågen krånglade hela helgen och jag bestämde mig för att en vardag verkade lugnast att ta för hemfärd. 17.27 skulle det gå ett tåg som skulle vara dubbeldäckare men i helveteheller! Det var trapp och inte en enda konduktör klev av tåget så jag kunde fråga hur jag skulle göra med min biljett. Filip var jätte hungrig och skrek och jag koka av ilska. Min plan var ju att mata honom på tåget då vi skulle sitta där i över en timme. SUCK! Jag sprang in till koisken och frågade om hon visste vilka tåg som var dubbeldäckare så att jag kunde åka hem. Då informerade hon mig om att skitgoole hade fel då de flesta tågen heter regionaltåg och att man enbart kan se om tågen är handikappsanpassade. Vilket betyder att man helt enkelt får ta det lite som en surprise om man ensam med vagn kommer hem eller inte. Jag ringde till Roger och han sa att det gick ett till tåg 17.44 fast med byte i Arboga och vi bestämde att jag skulle fråga innan jag klev på om det var utan trapp det tåget jag skulle ta i Arboga. Tåget som kom in var utan trapp till min lycka och konduktören sa att han kunde garantera mig att tåget jag skulle byta till var utan trapp. I Arboga öste regnet ned och när väl tåget kom in så skrek jag till av ilska. Det var trapp!!!! Tåget hade femhundrasjuttioelva vagnar och inte såg jag en konduktör inte. Folk hann knappt kliva av innan tåget rullade iväg och där stod jag i ösregnet med skrikig bebis i vagnen! ÅHHHHHHH!!!!! Ringde Roger och var förbannat sur och orkade inte ens be honom snällt om att han kunde hämta oss. Utan jag sa bara;

- Nu kokar jag och gråter snart floder, sätt dig i bilen och kom och hämta oss bums!

Fy fan SJ!

Ursäkta alla svordomar och allt barnsligt raseri men jag kokar fortfarande!




19 oktober

Idag röjer jag och Filip här hemma. Det diskas och tvättas och byts sängkläder bland annat och Filip hänger på i babysittern och jollrar. Hans nya framsteg är att han just jollrar och oftast ler han i samband med att han "pratar". Fina unge!
Gud vad skönt det är att vara hemma! Lite bråk och stök var det från lillen inatt men relativt pigg är jag ändå. Runt 23.00 och 00.00 knoppar Filip och jag och sen väcker han sin mamma vid ca 05.00 och vill ha en skvätt mat. Som det ser ut nu så somnar vi en stund till och äter igen vid 08.00 och då startar dagen. Finally!!! Gladare än gladast är jag nu. Så skönt att inte gå runt och somna ståendes och gråta för minsta lilla på grund av sömnbrist, nästan som en kexchoklad är man;)



Härliga barn! ♥

Hemma i strängnäs hann vi träffa en hel del släkt och vänner och det var super kul att få visa upp miraklet. De två första nätterna sov vi hemma hos min morbor och hans fru;



Dessa två somna till Robinsson en kväll;) Myspys!



Vi passar på att ta igen oss lite

Umgicks en hel del med min bror och hans familj då dom ska flytta till Hyllinge i Skåne i slutet på månaden. Hoppas inte det dröjer så länge innan man får tillfälle att träffa dom igen. En 3e liten knodd ska dom ha i december, en liten pojke! Grattis till er ♥





Sen sov vi hos Filips farmor och faster 3 nätter;



Med tanke på hur bra det gick att sova borta och även att Filip inte var skrikig bebis på nätterna så dröjer det inte länge innan vi kommer igen. Än har vi inte vart och fikat hos alla ;)

Kusin Ebba



Kusin Hanna



Faster Eva



Kusin Sandra



Faster Carina



Min kusin Annika



Annikas mamma, min moster



Min mosters fästman



Tack alla fina för sällskapet ♥



Hemma ♥

Nu är vi äntligen hemma efter ett långt äventyr på 6 dagar hemma i Strängnäs. Herregud vad folk vi har träffat och jag har en hel del att berätta om tågresorna fram och tillbaka! SJ och jag är inte kompisar överhuvudtaget! Känner nästan för att gråta en skvätt, känslig som jag är.

Hoppas ni alla mår toppen och att ni inte slutar läsa, imorgon börjar bloggandet igen! Nu ska lillen ha mat och sen ska vi sova. Ja ni läste rätt; jag och Filip sover numera samtidigt på natten och dagen startar runt 8! Glad mamma! 

♥ 

Äventyr

Nu på morgonen ska jag och Filip bege oss mot min hemstad Strängnäs för att hälsa på släkt och vänner. Hoppas Filip kommer sover av utmattning på natten då det är min första natt själv med honom. Någon gång måste vara första och jag har en känsla av att det kommer gå superbra. Hoppas vi hinner träffa en hel del, vi kör full rulle tycker jag. Någon som har tid över och vill bjuda oss på en kopp kaffe? ;)

Nu har min mamma vart hos oss en vecka och det känns som två dagar! Vart tar tiden vägen?! Tack älskade mamma för all hjälp och stöttning hoppas du kommer snart igen ♥ Det har underlättat massor att någon bryggt kaffe och låtit trött mamma få ta långdusch och även kommit med fika när man sitter fast med bebis i famnen. Saker som är så enkla men ack så uppskattade. Man insåg inte innan man blev förälder hur mycket tid man faktiskt hade. Att en sådan självklar sak som att tex. borsta tänderna ibland numera kan bli till ett projekt kunde jag inte föreställa mig. Jag är rätt nöjd med mig själv dom dagarna jag lyckats både diska,tvätta,slängt sopor och lagat mat och pappa Roger blir nog ännu gladare om det inte är korv och bröd till middag;) hihi

Ne nu ska här packas, hörs igen när vi kommer hem ♥ Kramar till er alla från oss!




Måndag och härligt väder ♥

I måndags begav sig jag, Filip och min mamma till Västerås för att träffa sysslingen Edvin 3 veckor gammal. Fastän det var hur jobbigt som helst med överaktiv kinkig bebis så kommer jag nog åka kollektivt många gånger igen, vi kommer bli världsvana jag och lillen. HAHA

Hela äventyret startade med att Filip skulle ha mat på tåget, resan som tog 50 min svischade förbi! Jag hann knappt få på oss ytterkläder och packa ned korven i vagnen innan vi nästintill var tvungna att hoppa av tåget. Där möttes vi upp av kusin Jonas med fina Therese och söta Edvin. En skön promenad senare var vi hemma hos dom och där bjöds det på JÄTTEGOTT hembakt fika. Vi prata bebisbebisbebis såklart och hade jättemys, tänk att det var dessa två som titta ut ♥ Tycker det känns som nyss vi båda plussade! 

 
Ringde ni varandra på morgonen angående klädval eller grabbar;)

Hoppas vi snart träffas igen för en playdate! Väldigt kul och skönt att träffa någon som lever i samma värld som en själv. Det skiljer enbart två veckor i ålder på våra små men ändå var det så stor skillnad på dom. Edvin sover fortfarande massor och vaknar för att äta eller bli torr i rumpen medans vår kille enbart slocknar av utmattning. Hyperaktiv bebis AB, dom nyblivna föräldrarna kunde inget annat än skratta åt lille Filip som vägrade vara stilla.





Tack fina för en mysig dag ♥

Ny vecka ♥

Igår var jag, Helin och min mor på Ikea och shoppade loss och fikade för väldigt billig penning. Jag totalt älskar Ikea ska ni veta! Dom har även världens godaste kladdkaka där och enbart den och sällskapet gjorde min dag,haha. 

Lite av dagens shopping:

4 stycken av denna som ska hänga ovanför byrån i hallen med svartvita kort på vår bebis ♥
 SÖNDRUM Ram vit Bredd: 23 cm Höjd: 29 cm Bildbredd: 18 cm Bildhöjd: 24 cm Passepartout innermått B: 12 cm Passepartout innermått H: 17 cm
2 mattor till köket
LÅSBY Matta, slätvävd blå Längd: 115 cm Bredd: 70 cm
6 koppar
FÄRGRIK Mugg vit Rymd: 25 cl
Det fick även hoppa ned 2 filtar till Filip i kassen och 2 handdukar i grönt. Sen får vi ju inte glömma ljusen;)

Imorgon ska jag och mamma bege oss till Västerås och hälsa på sysslingen Edvin och hans föräldrar, trevligt värre! Bebismys hela dagen ♥ Vi gillart! http://avaritia.blogg.se/

Nu blev jag glad ♥

Kikade nyss på statistiken och såg att hela 60 stycken vart inne och kikat på just min blogg ♥ Det värmer gott! Kul att så många är intresserade och nyfikna;)

Kramar till er ♥

Vi har fångat det på bild

Första gången vi lyckades fånga ett litet leende på bild ♥







Fina unge! ♥

Idag har vi tvättat och småstädat lite. Jisses vad man ser skiten bra när man har mörkgråa golv, här går det inte att fuskstäda inte;)
Jag och mamma tog med Filip och gick till en secondhand där jag shoppade en kökshylla med krokar för 20 pengar. Nu är den i furu och ska självklart målas i vitt, älskar när man kan fynda pådettaviset ♥
Imorgon blir det Ikea för hela slanten och sen är det dags för 3e veckan som mammaledig, här går det undan. Nästa vecka ska här gås på babycafe och sen hoppas jag vi kommer iväg till Västerås för att hälsa på sysslingen Edvin som är 3 veckor gammal:) Filip räknas ju som 5 veckor idag, jätte skoj att det är så nära i ålder.

Nu knorrar Filip efter mat och attackerar nappen för fulla muggar! Skynda sig kila!

Fina ♥










MY GOD!!!

Dagen på staden idag var hemsk! Hann knappt kika på saker då Filip var kinkig bebis som icke ville ligga i vagnen, ingenting tillfredställde min son. Han kräktes även ett x antal gånger så notetoself är att köpa en till mössa så man har en extra. Nu tycker säkert många att man skulle tagit sig hem om barnet icke var nöjt men jag ville vara lite ihärdig och se om han kunde stilla sig och sova lite. Han skrek aldrig utan bara knorrade och önskade nappinstoppning typ varje sekund.
Vi hann fika på ett otroligt dyrt ställe där chokladbollen smakade bara kakao och kaffet som sump och vatten, gott! Köpte med mig en del hem så att man kan prova i lugn och ro och känna efter. Ställa sig en kön till provrummen för att sen prova med bebis och vagn vore ju att be om en hjärtattack.
Jag och min mor var chockade idag över hur jävligt folk beter sig. Ingen ville släppa av oss från bussen, utan folk började gå på innan jag ens hunnit av. Jag trängde mig fram och höjde rösten och sa ett par rader som innehöll både ordet idioti och respektlöshet. Jag kokade av ilska! Bussfan sänkte sig inte ens så hur lätt var det att tränga sig fram till det fria fallet och sen överhuvudtaget komma ut? Usch! Folk på staden enbart trängde sig och trodde typ att vi hade hela dagen på oss att släppa fram folk och bara stå vid sidan och vänta. Störst går först brukar man skója och säga, men det hjälpte inte i mitt fall;) Till och med gamla gummor och gubbar som jag trodde hade lite folkvett i kroppen körde över oss och betedde sig illa. Istället för att bli arg som ett bi som när vi skulle av bussen som skrattade vi hysteriskt åt allt som gick fel, det lättade iallafall upp stämningen och det kändes en anings lättare för stunden.

Jag tror jag summerar dagen med att säga;

- Man bör icke gå på staden en fredag eftermiddag när det är kanon mycket folk och bebis inte är helt ok i magen!
Nu ligger min skrutt precis bredvid mig och snusar gott, hoppas han inte är arg på sin mamma för dagens bravader;) Jag hoppas även att ni fina har haft er en toppenfredag! ♥

Mormor är här

Update:

Filips mormor kom i onsdags och ska leka med oss ett tag och avlasta mig lite. Jag har hunnit en hel del; duschat, lagat mat, tvättat, röjt och vilat! Tack mamma ♥

Igår var vi på bvc för att vi trodde lillen börjat fått problem med sitt navelbråck. Det har rört på sig och det skvalpar och när detta händer blir han helt stel och skriker, mitt hjärta. Bråcket såg bara fint ut och kommer gå tillbaka men däremot så har han problem med MASSA gaser och detta resulterar i kinkig skrikig bebis som liknar en pinne. Så nu slopar vi minifomet och testar sempersmagdroppar! Heja heja! Fungerar inte detta så skulle vi efter en vecka även börja ge honom komjölksfri ersättning. Hoppas detta gör att man får en glad bebis igen och en liten som vill sova! Mamma börjar bli trött nu lilla hjärtat ♥ Nu väger Filip 4800 gram och är 53,5 cm lång:) Kort och tjock ♥ Igår premiäranvände vi ett par plagg i storlek 62! Jisses vilken stor kille vi har här hemma!

Idag så ska vi göra stan med fika och bara njuta! Skulle behöva hitta ett par plagg att dryga ut min lilla garderob med. Jag använder garvidkläderna och eftersom jag enbart fuskar och gottar mig så står det helt still på vågen. Stor som ett hus, och vart hittar man kläder som täcker de väggarna? ;)

Nu ska Filip få mat och sen ska jag passa på att sova en sväng till. Måste passa på nu när man kan:)

Fredagskram till er alla ♥


Award



Jag har fått en award av fina Therese (http://avaritia.blogg.se/) ♥ Tack, det värmer gums ♥

Jag skickar nu denna vidare till 5 stycken, 5 som jag dagligen läser. Tack för att ni delar med er av era liv och ger just det där lilla extra! ♥

http://mittlivplandet.blogspot.com/ Ann-Charlotte

http://mariakingsley.wordpress.com/ Maria

http://www.alltforforaldrar.se/happilyeverafter/index.html Evelina

http://acarolinas.blogg.se/index.html Carolina

http://andthroughitall.blogg.se/ Malin


Finaste ♥

Idag när älskling kom hem från jobbet så gav han mig dessa





Älskar dig! ♥

Grrr

Fick en önskan om att förstora texten då den var svår att läsa? Jaha hur sjutton fixar tekniska Sofia det? Jag gav det ett försök och snöflingorna blev svarta? Är dom fortfarande det? Tänkte att grå eller svart text skulle göra det enklare att läsa. Vad tycker ni? Och finns det någon på denna jord som kan hjälpa mig? ♥ Katastrof är förnamnet om jag ska försöka själv som sagt;)

Tisdag

På morgonen har jag och Filip haft mammabebismys i soffan framför filmkanalerna. Vi har sovit en blund och ätit frukost, han har ätit två frukostar;) Nu väntar vi på pappa som tog långlunch idag och ska komma hem med vietnamesisk mat (Sofia dansar segerdans) älskar mat fårn Saigon här i Örebro. Sen tror jag att det ska röjas lite och sen ut på promenad, det mår båda gott av.

Hoppas ni alla har en lovely tisdag ♥ 



Har ni sett den otroligt smala armen min son har? ;) hihi

Måndag

Och starten på andra veckan som mammaledig ♥ Förra veckan hade vi fullt upp och träffade nya ansikten varje dag, denna vecka får det bli lugnare. Hittentills har vi en date med Bina och hennes son på torsdag och sen får det bli babycafe igen på fredag. Undrar om jag kanske ska gå även på onsdag...Om någon vill komma och leka med oss så hör gärna av er, kanske kan locka med kladdkaka? ;)

Idag hann jag tvätta lite, diska enormt mycket disk, plocka, laga mat och gå till barnmorskan. Hos barnmorskan pratade vi hälsa och hur jag mår just nu och så pratade vi även preventivmedel för framtiden. Visst får det mer än gärna komma en lillebror eller lillasyster men inte än på bra länge!

Premiär för nya mössan och overallen ♥ Han sussade bra gott däri ♥


 





Nu är det bara fårskinnsfällen som saknas, sen kan vintern komma:) Älskling berättade idag att han hört att snön snart kommer till Stockholm, åh härligt säger jag! Älskar kylan och snön, bättre promenadväder finns inte om man frågar mig. På med raggisar och fram med tekalaset och ikeas värmeljus, här ska mysas! Har även idag börjat längta till julen, jisses vad mycket mys vi alla har att se fram emot. Filips första jul! Myspysigt ♥ 

Glömska

Såg att jag glömt att berätta senaste nytt; I fredags gjorde Filip mammahjärtat både stolt och glad. Han log för första gången med hela ansiktet! Gud vilken känsla, världens finaste unge! ♥ Hoppas han snart får det till en vana så man kan få med det på bild. 

Sover gör vår gris en hel del numera, inte så långa stunder men bättre än förut. Jag blir nästan arg på mig själv att jag inte går och passar på att nappa när han sover. De få gångerna jag faktiskt passat på så har det vart försent vilket resulterar i en ordentligt trött mamma som fick sova way to djupt i typ 3 minuter. Då är man absolut inte piggare! Får börja med att slänga mig ned och bums försöka sova så fort han visar tecken på lugn sovstund. Vi gör numera så som en gammal väninna och hennes man har gjort hemma med deras gossar. Eftersom Filip sover så korta stunder så behöver man längre sammanhängande sömn vilket resulterar i; Jag sover på kvällarna mellan ca 19 och 20 till ca 23 och 24 beronde på om älskling jobbar 7vecka eller 8vecka. Sen sover R på natten så han orkar jobba. Detta fungerar just nu kanon förutom att jag ogillar att sitta uppe mitt i natten! Vad finns det att göra då? Ja inte mycket vill jag lova! Vika tvätt, blogga, läsa bloggar, titta film, äta, äta, ja nämnde jag att jag brukar äta? Det måste valen Sofia sluta med! Fy på mig! Detta upplägget med hur vi sover har vi bestäm att vi ska fortsätta med tills Filip visar ett mönster på längre sovtunder nattetid. Att få sammanhängande sömn är guld värt men att det finns noll tid äver för varandra är en stor nackdel. Kvalitetstid på helgen är därför A och O.

Såhär kan man ju också sova:



Mammas kille ♥

Myser hos sin farmor:





Pappamys ♥



Såhär ligger han ofta med handen när han ska äta sötungen! Det gillas även när man drar på hans näsrygg samtidigt som han snuttar på nappen, då kan det ibland slocknas på 2 röda! ♥



Hallå alla ♥

Tröttmössa AB fortsatte och inte har man fått mycket gjort här hemma. I fredags var det iallafall premiär för oss att gå på babycafe! Jag satt mest och spana in andra och deras bebisar och höll mig lite i bakgrunden för att få en känsla för hur just denna öppna förskola är. Jätte trevlig personal och massa mammor och bebisar som ville prata:) Vi fika och mös i ett par soffor och prata ju såklart massa om bebislivet:) Väldans trevligt, dit ska vi självklart igen! Filip sov mestadels av tiden och många fråga om han alltid var sådär lugn, haha. Ni skulle bara veta;)

Igår var det pappaFilipdag då jag hade heldag på stan:) Jag var på bytardag i pingstkyrkan och shoppa en del kläder åt Filip. Barnkläderna såg knappt använda ut och vissa hade inte ens hunnit bli använda. Snorbilligt och 15 % av det man handlade för gick till välgörenhet. Bra sak! Jag shoppade kläder för precis 200 kr och fick en halv papppåse med saker. Nöjd var ordet! Efter det gick jag på stan och köpte raggsockor till Filip och strumpor då han växt ur sina. Dessa hitta jag på HM för 29,50 pengar:


Köpte även en overall i storlek 68, en precis likadan som han har nu från Lindex. Han kan precis ha den jag köpte i storlek 56 så jag tog i med råge så att han har något att växa i. Hoppas det blir bra, får ta och testa idag hur den i 68 sitter. Jätte svårt detta med ytterkläder, men det kanske är så att man kommer få köpa 3 uppsättningar under vinterhalvåret eftersom dom små växer så det knakar.  

Nu har vi börjat med nummer 2 på nappen och matningen tar numera ca 30 min!!! Varför tänkte vi inte på detta innan kan man ju undra. Stackaren måste ha fått kämpa rejält. Vi trodde att han inte orkade för att det var så jobbigt med magknipet. Nu känns det som att han är mer nöjd och vi får tid att mysa annat med honom än bara sitta och mata;) Idag ska det premiärbadas med pappa i badkaret:) Pappamys måste det vara mycket av på helgerna ♥ Ska bli väldigt spännande att se vad Filipsomintetyckeromattbada tycker om det:)

Kramar till er ♥

Torsdagen den sista september

Den här dagen var jätte seg! Hade bestämt mig för att vi skulle ha en lugn hemmadag med tanke på allt flängande och alla nya människor Filip har fått träffa. Hade massa planer för vår dag men det hände inte mycket alls, jag har vart som en zombie och bara gäspat och kollat på klockan. Hade planer på att damma och rensa i garderoben och se över ordningen i köksskåpen mm. Men ingenting lyckades jag göra!
Vi var iallafall en sväng till bvc då vi tycker att Filips kisseri luktar ammoniak, nästan så man mådde illa. Tydligen kunde det lukta VÄLDIGT fränt då kisset ibland blir så koncentrerat, nästan inget är ju konstigt med bebissaker;) Men i ren panik springer vi föräldrar iallafall på bvc;) Skönt att få bekräftat att man har en helt utmärkt fin kille!  

Efter det så tog vi oss till apoteket då jag tycker det är dags att testa nummer 2 på flasknappen. Filip somnar oftast ett par gånger under matningen och jag tycker matningen tar för mycket tid, ibland upp till 1 timme! Inte okej. Hur lång tid tog det för er att flaskmata och rapa era små? Vi rapar sammanlagt 3 gånger vid varje mattillfälle. Efter apoteket var ju såklart Filip hungrig så det fick bli en salladslunch för mig och en flaska för honom, första resturangbesöket avklarat!:) Gick fin fint! Men lite pinsamt var det när han rapade som en hel karl och även fick för sig att gråta hysteriskt när vi skulle klä på oss. Tur att vi då iallafall var på väg;)

Höstpromenad ♥

 

Bvc

I onsdags var det dags för bvc och vägning av lillen. Marie var på besök och följde med, hon fotade lite;



Här klär vi av oss inför vägningen



Först mätte vi huvudet som hade växt i omfång med 1 cm, så nu har han 38 cm i huvudomfång. Han hade 27,5 när han föddes! Jisses sicken liten han var, börjar redan glömma.



En glad kille som nu väger 4350 gram!!! Vi mätte inte längden, det får bli till nästa gång.

Efter bvc gick vi och köpte lunch och gick hem och fortsatte prata massa skit och Marie fick ju såklart gosa bebis. Jätte fina presenter fick Filip av henne; 3 bodies och 3 par strumpor. TACK ♥ 





Killi kill under hakan ;)

Efter en stund så kom Carro och hennes Frej på 5 månader och hälsade på. En jätte fin sparbössa som ser ut som en fotboll fick Filip av dom, TACK ♥
Munnen gick i ett på alla oss och det var helt underbart att träffa sina vänner och få bete sig som folk igen och inte en grottmänniska.





Frej testade babygymmet, klart godkänt fick det!

Tack ni fina för en super trevlig dag! ♥


RSS 2.0