Klappa händerna =)

Filip har nyligen lärt sig att klappa händerna =) Och så stolt han är då ;) Ja och mamma Sofia ska vi inte prata om!

Så nu sjunger vi sången Filips mormor jämt sjunger med honom;

Klappa klappa händerna, klappa klappa händerna, gör det du med, gör det du med, JAAAAA!

Kan en dröm bli verklighet?

Vi har fått nys om ett radhus med stort renoveringsbehov till ett riktigt bra pris. Just nu kikar vi runt och kollar vad saker och ting kan tänkas kosta. Hoppas verkligen detta är något för oss och att det vi drömmer om kan bli verklighet. Håll tummarna för oss!

Kikar runt och drömmer vidare ♥

Välkomna!

Statistiken har ökat något och nya personer har kommenterat! Jättekul! =)

Välkomna hit ♥ Vad roligt att ni vill läsa just min blogg!

En undran...

Vi har provat att lägga böcker under sängen men han ligger inte kvar. Då finner vi honom i botten på sängen och där gör inte böckerna någon nytta ;) Vi lyfter upp och lyfter upp osv osv. Hur gör ni och era små? Ligger dom kvar där ni lagt dom för natten?

Vår sista utväg när han är dundersjuk har varit att spänna fast honom i vagnen och låta honom sova där, ja det eller att ha honom upprätt på oss. Det känns hopplöst detta :(

Tack för att ni svarar fina ni ♥

Suk liten :(

Filip har blivit sjuk igen med hosta och snor i mängder :( Natten var dock ganska lugn trots hostattacker och det är vi väldigt glada för! Har lagt i en vuxenkudde i hans säng men den vägrar såklart magsovaren att ligga på. Hur bör man göra då? Höjer vi under madrassen så ligger han enbart på den delen som är plan. Jag kan inte i min värld förstå hur andra göra, spänner ni fast barnen? ;) Tell me!

Idag är det kanonväder och om Filip vill så ska vi iallafall ut och leka någonstans där det är barntomt. Ut måste han så om han bara ska krypa loss på gräset. Sen får nog sambon handla till lördagsmyset så vi kan njuta av helgen tillsammans trots suk liten.

Hoppas ni har en underbar lördag ♥



Hoppas på frisk unge så att kan busa med kompisar snart igen! ♥

Dagen hittentills!!!!

Imorse vaknade jag av världens stank!!! Filip hade lyckats få av sig blöjan och ena byxbenet och kletat bajs överallt!!! Kissat ett par gånger hade också lyckats med :( Jag sov som en stock då F väckte sin mamma många gånger inatt och jag är helt färdig!

In i duschen och slita bort allt i sängen, bädda rent, sätta på maskin, ge frukost osv osv. Fick även för mig att dammsuga och plocka iordning lite. PJUHH! Nu tänkte jag se om F vill sova en stund och då ska jag dricka kaffe och bara vara. Den enda stunden på dagen som man har möjlighet att bara sitta.

Hade tänkt att vi skulle till öppnis idag men det hanns inte alls med :( Efter lunch tar vi oss ut och leker iallfall!

Har eran morgon startat bra? =)



- Va? Har lilla jag? Tokigt!


Lösning?

På byrån i hallen ser det numera alltid ut på detta sätt;



Och jag vill bums ha en lösning på det såkallade problemet??? Hjälp mig!

Vintervagn =)

Förra året så klarade inte vår Emmaljunga Nitrocity kaoset med snö. Vi plogade oss fram och tyvärr blev det väldigt många innedagar. Det var totalt omöjligt vissa dagar att ens ta sig ut, kom max till parkeringen utanför. Men nu ni;) Vi har köpt en vagn begagnad som klarar av snövallarna och det för en symbolisk summa. Säljaren hade kanske tummen mitt i handen, men inte min karl! ♥

Sambon fixade felen och nu kan vi använda detta chassi ( citycross ) med våran sittdel =) Kommer bli kanonbra!



200 kr gav vi för vagnen med myggnät,regnskydd och mjuklift =)

Heldag med vänner ♥

Idag har jag och Filip haft heldag med Cissi och hennes C, tack för idag ♥

Vi kan bocka av lunch på Ikea, Ikeatitt, och massa titt i affärer på Marieberg =)

Med oss hem kom bland annat ett par nya burkar till Filips rum, 2 par jeans till Filip. Idag har det utnyttjats rabattkuponger så inte blev vi fattiga heller ;) Om ni frågar grabbarna så var nog Ikeas köttbullemeny dagens hit, mums!

Snart väntar sängen. Jag och Cissi fick den brighta ideen om att vi ska ställa klockan och försöka oss på frukost och bus på öppnis. Hur många gånger går man frivilligt upp innan sina barn om man inte måste?! Ja imorgon ska vi tydligen det ;)

Gonatt alla ni fina ♥

Grabbarna bus för ett tag sedan


Nöjd =)

Nya överdrag till stolarna i köket. Mamma Sofia är mer än nöjd! ♥





Och matchar lampskärmen gör dom också, kan inte bli bättre ;)




Tada =)

Fina vimpeln som Therese har sytt sitter nu uppe i Filips rum ♥



På den står det såklart Filip ♥


Jag får ont i magen

Utanför på vår gård håller dom på att riva rubbet då dom ska bygga ny lekplats pch plantera nya buskar och träd. Jättefin tanke och det kommer säkerligen bli kanonfint. Men! Hur tänker dom när dom sågar ner stora fina träd???

Man kan väl bygga ny lekplats men låta naturen få vara kvar. Måste det vara allt eller inget? I deras värld måste det tydligen det.

Ja arg är jag!

 

Nej det är inte buskar! Det var ett stort vackert träd som dom på 5 minuter hade ihjäl :(

Hej hej

Just nu sover Filip sin lur för dagen och jag sitter och väntar på Cissi och Cornelis ♥ Vi ska först äta lunch och sen gå till öppna förskolan och låta grabbarna leka av sig. Ska bli väldigt spännande att se hur dom leker med andra barn nu när båda går =) Stora grabbarn!

Häromdagen när det fortfarande var sommarväder ute ♥



Jag älskar rött på Filip! Fina barn ♥

Regn och tandis

Idag tog vi oss ut trots regnet. Ja nästintill allt blev dyngsurt! Filip ville inte sitta under regnskyddet utan kröp fram med huvudet. Och inte verkade han bry sig om att regnet öste ned. Solhatten fick agera regnmössa;) Ja en sådan bör inhandlas! Note to self! Gick till ett område strax bredvid och kikade in folket och åt mellis. Förra veckan slog sig Filip och hans ena framtand åkte upp i tandköttet igen. Så läskigt! Det kom en del blod och en snygg fläskläpp fick han på köpet ;) Vi gick förbi tandis då det var svårt att nå dom imorse och fick komma in bums. Filip var så snäll och öppnade munnen och tandis sa att det är absolut ingen fara. Om vi däremot skulle märka något annorlunda så skulle vi ringa. Vi ska även anmäla denna olycka till försäkringsbolaget i förebyggande för framtiden.

Snart slutar älskling, kanske dags att planera middag ;)

Gula löv, röda löv, gröna löv

Idag la jag märke till att sommaren verkligen lider mot sitt slut :( Både gula och röda löv skymtar varstans man går, nu gäller det att njuta minsta lilla solen kikar fram.
Efter hösten kommer vintern och med varje ny årstid innebär det uppdatering av sonens garderob. Höstgarderoben är klar men inte garderoben till vintern. Vi saknar vinterskor, vantar, mössor, långkalsonger och raggsockor. Har ni några tips på märken som håller ett barn varm och torr? Ullraggsockor ska iallafall inhandlas på hemstaden Strängnäs höstmarknad =)

Hur mysigt är det inte med marknad?! Supermys! Och många kommer "hem" enbart för denna marknad, hoppas man träffar på några gamla kära =)

Nu middag och sen godis ( helgen är inte slut än )och filmmys! ♥

Nya rutiner nu tack!

Vi har inte många gånger haft en son som sover natt. Med natt menar jag somnar lagom tid och sedan sover ca11-12 timmar. Några nätter har han lyckats med detta men dom går nog att räkna på fingrarna. Välling vill han också ha och det både en och två flaskor. Vi har testat med mycket! Vällingflaskorna får vi nog stå ut med ett tag till då dom inte verkar kunna lockas bort. Men däremot att han sover så lite hoppas vi nu att det ska bli ändring på! Inga mer sena kvällar och sena mornar hemma hos oss tack!

Numera så ska vi väcka honom lagom tid mellan 7-8 på morgonen. Det för att han inte ska sova för länge vilket han gjort på grund av sena kvällar och några flaskor välling för mycket. Sedan ska han innan lunch få sova max 2 timmar och sen inget mer innan natten. Alltså endast en nap på dagen! Middagen ska ätas lagom tid innan det obligatoriska badet och sen får vi se vad han är på för humör. Kanske en bok eller ett bamseavsnitt och mys hos mamma och pappa. Sen nattning med sång! Det du Filip :P

( Andra dagen idag och vi har väl inte riktigt hållt stenhårt på allt. Han somnade i min famn efter badet och kl var prick 19. Det utan bok och tusen andra saker som kan trötta ut F. Han snarkade nog sött efter knappa minuten. Och nej; jag ska inte ropa hej ännu! )



Sista dagen

Idag är det sista dagen på sambons semester, oj vad tiden har gått fort! Imorgon startar vardagen och jag måste få erkänna att hur underbart det än är att vara lediga tillsammans så längtar jag nu efter rutinerna.

Idag får dagen bara rulla på utan en massa planer, lite mys med film ikväll kanske älskling? ;)
De enda planerna för dagen är att jag ska gå och betala och hämta en filt och gummistövlar jag fyndat på facebook. Facebook har otroligt många köp och sälj sidor, fynd gör jag hela tiden! Som nu; en tjockare fleecepläd som kan användas innan åkpåsen och Tretorn gummistövlar för knappa 100 kr. Kanoners!



Bild från början av semestern ♥


En liten tanke...

Jag handlar väldigt mycket till vår son och vi har en hel del kläder! Nästan så mycket att man skäms! Men jag älskar barnkläder så än skäms jag inte ;)

Tänkte om jag kanske ska ha lite bloppis här inne. Finns det något intresse för det?

Är ni några föräldrar med små som kikar in hos mig? =)

Han går!!!

Den 4e augusti tog Filip sitt allra första steg! Sen tog han en liten paus på den fronten och helt plötsligt den 15 augusti 13 månader och 3 veckor gammal så gick han! Vilken lycka och glädje, känslan jag fick går knappt att beskriva. Underbara Therese och Edvin var här och lekte just den dagen. Hon fick hejda mig då jag nästan skrämde bort stegen av mina glädjetjut! haha

Filmklipp;

http://www.youtube.com/watch?v=kjhYwvVgIIU 

Här på bilden går han för första gången i skor. Väldigt stappligt och han ville inget annat än att försöka sparka av sig dom. Söta duktiga barn! Åh vad du gör din mamma varm i hjärtat ♥




Vi lever!!!

Jag och min älskade/hatade blogg! Jag blir tokig på mig själv! Jag vill så gärna blogga och använda den som en dagbok. Antecknar inte mycket hemma om framsteg som Filip gjort och gör och det är superskoj att gå tillbaka och läsa om vad jag har sysselsatt mig med ;) Bloggen är ett bra alternativ till dagbok!

Så nu bankar jag näven i bordet och ger detta ännu en chans!

Med en 15-månders liten kille hemma så finns det inte mycket tid över på dagarna, men kvällarna däremot =) Detta innebär att Iphone-fattiga Sofia ( ja en sådan där smartphone den ska banne mig tomten komma med, om jag så ska hälla i han gröten)inte kan uppdatera precis allt vi gör, men nog ska jag försöka. Vet att ni är några som gillar min sida, och det värmer ♥

RSS 2.0