Men hejsan 4e månaden:)

Du är på dag 92 av 280. (32,9%).
Du är i vecka 14.
Du har gått 13 fulla veckor och 0 fulla dagar (v13+0).
Du är i 3:e kalendermånaden.
Du är i 4:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester ett.
Beräknat förlossningsdatum Mån 30 aug 2010
Du har 188 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 14

Kroppen:
Hormonförändringar kan visa sig genom att huden på mamman blir mörkare på vissa ställen, kvinnor kan få en vertikal mörk rand från naveln och neråt samt mörkare bröstvårtor. Randen brukar försvinna efter förlossningen, men man ska vara försiktig med att sola för mycket under graviditeten eftersom man även kan få andra pigmentfläckar som kanske inte går bort. Du kan bli snabbare andfådd eftersom blodvolymen i kroppen börjar öka.
De flesta börjar få en liten mage. Om du tidigare fött barn blir magen oftast större mycket tidigare.

Fostret: Öronen är placerade där de ska vara och har fått den rätta formen. Alla större organsystem är nu färdiga och njurarna tillverkar urin. Fostret befinner sig nu i en snabb fas av tillväxt. Benen är längre än armarna och det finns gott om fostervatten som fostret simmar runt i.

Saker till bebis kanske:)

Sitter ofta och kollar runt på nätet efter saker som jag skulle kunna tänka mig till vår bebis:) Vi har pratat om att efter vi har gjort rutinultraljudet i vecka 18 så ska det börja handlas på "riktigt". Alltså allt man kan tänkas behöva men självklart även för köpandets skull. Bebissaker är ju bara för söta, man vill ju då inte bara köpa måsten;)

Har flera gånger kikat på en vagn, en vagn som jag tror skulle passa oss perfekt! Den väger lite, tar liten plats i bilen och den har även vart med i bäst i test:)

 
Detta är en BRIO Happy årsmodell 2009. Snygg va?:D Jag bara älskar färgen, passar ju både en liten gosse och en tös:)  


Flytta:D Wihooo!

Idag har det skrivits på kontrakt för en nyrenoverad trea som jag och älskling ska flytta in i den 1 juni:) Lägenheten ligger bara på andra gården men allt kommer bli så mycket bättre!

Anledningen till att vi flyttar är att det finns hiss på det nya placet:) Visst kan man om man är stålmannen släpa barnvagn, kassar, bebis och all eventuell övervikt upp för 3 trappor, men jag är INTE stålmannen. Hiss is tha shit för framtiden. Kommer underlätta vardagen massor:)

Så igår kväll satt vi och valde golv, tapeter, kakel och tillbehör:) Kommer bli så snyggt! Skönt med förändring och en lägenhet som ingen hunnit snuska sig i;) Vi kommer hinna flytta och komma iordning innan bebis kommer vilket känns super. Men jag tror att det ska börjas packas här väldigt snart, bara 3 månader kvar. Kan ju få världens största mage, foglossning och annat tillhörande helveteskap, så bättre att vara ute i tid! ;)

Äntligen!

Får ber om ursäkt ännu en gång! Jag har helt enkelt inte haft någon som helst lust till att delge er min vardag och mina tankar runtikring allt. Anledningen till detta är att jag mått så dåligt pga min rädsla för att bebis ej skulle må bra, eller överhuvudtaget inte finnas i min mage. Dagar och nätter har bestått av mardrömmar och en hysterisk oro som ej vart sund. Tänk att bebis i magen kan påverka en så pass. Vårat lilla ♥ !

Men nu äntligen har vi fått se vår lilla bebis:D Helt ofattbart och så HÄFTIGT!



Vår bebis:) Livet är underbart!

Allt såg jätte fint ut med bebis. Den sträckte på sig och vinkade:) Och reagerar nu på hur jag rör mig, så nu ska jag nog verkligen inte hoppa:P Allt känns så mycket verkligare nu, och jag känner att resan har börjat på riktigt!

Du är så efterlängtad! 


Förlåt!

Har tyvärr haft väldigt mycket gravidkrämpor och även varit bortrest så hoppas ni ursäktar den extremt dåliga uppdateringen!

Nu är vi och bebis inne i vecka 11:D Tiden går tyvärr lika sakta men detta är så enormt omvälvande och spännande så det är nog enbart positivt med snigelfart:)

Du är på dag 75 av 280. (26,8%).
Du är i vecka 11.
Du har gått 10 fulla veckor och 4 fulla dagar (v10+4).
Du är i 2:a kalendermånaden.
Du är i 3:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester ett.
Beräknat förlossningsdatum Mån 30 aug 2010
Du har 205 dagar kvar till beräknad förlossning.


Vecka 11

Kroppen:
Det syns fortfarande inte att du är gravid, men du kan känna det mycket tydligt. Den trötthet som många känner är ett tecken på att man ska ta det lugnt. Vissa kan känna sig svimfärdiga om de tvingas stå upp en längre tid, till exempel på bussen. Det beror på att blodtrycket är lägre.

Fostret: Huvudet är nu rundare och ögonlocken är tydligare, de har redan öppnats och kan slutas vid beröring. Händerna kan också stängas vid beröring. Nu är fostrets alla viktiga organ i stort sett färdiga och ska bara växa i storlek. Ännu kan du inte känna att fostret rör sig, men vid ett ultraljud kan man se rörelser.

Vi ska på ett samtal angående kombinerat NUPP och KUB test den 16 februari, sen hoppas vi att ultraljudstiden blir strax därefter! Då ska vi ÄNTLIGEN få se vårat hjästa för första gången!

KRAMAR ♥


RSS 2.0