Ännu mera glädje ♥

Idag blev det bestämt att jag och älskling ska flytta in på ett samvårdsrum imorgon med Filip ♥
Där ska vi 3 bo tills det är dags att åka hem :D Helt otroligt!!! Snart är vi hemma ♥ Kan inte förstå att hjärtat på så kort tid blivit så bra, är så stolt! Världens kämpe får vi sen ta med oss hem!

Han har vissa saker han nu måste lära sig; att sova i en säng utan lutning och hålla syresättningen, äta mera via ammningen och lära sig att syresätta sig när han ligger på rygg.
Är så GLAD och LYCKLIG över allt just nu så det går knappt att beskriva ♥
Har inte ännu tagit reda på hur det är med internetuppkoppling på rummet, men jag lovar att lite blider ska läggas in under tiden. Nu ska han ju även börja ha kläder på sig och inte enbart blöja och 400 filtar;) Åh, allt är så spännande. Äntligen ska vi få sköta honom helt själva och få vara ifred utan personal och andra patienter.

Idag vägde Filip 1810 gram och är fortfarande 41 cm lång ♥



Lovade ju även att visa första badet:)



Hoppas ni alla har det super toppen! Nu ska vi sova sista natten hemma utan Filip ;) Sov gott! ♥

Glädje ♥

Nu har vår prins fått flytta till lättvården:) Han är enbart uppkopplad så man kan se hans puls och hur han syresätter sig. Fortfarande är han lite dålig på att syresätta sig och igår var det en sköterska som sa att han kommer nog hålla på så ett par veckor till. Men han måste få träna på det och man låter honom fixa upp värdet själv, och han fixar det! Det är ett gott tecken:)

Nu kan man sköta Filip som en "vanlig" bebis:) Vi byter på honom vid ett skötbord och tvättar och har oss, tvättningen är tyvärr inte så populär hos skitungen. Han badade ju som sagt för ett par dagar sen och han verkade gilla det, låg och kolla och sa inte ett ljud. Ett kort lovar jag kommer senare:)

Nu har vi även börjat amma alla mål förutom natten då dom har fullt på föräldrarrummen just nu. Filip är jätte duktig och orkar suga en lång stund, jätte bra träning för honom. Att han vill och är ihärdig är jätte bra, även det är ett steg närmare hem:) Han orkar få i sig en liten möngd och resten får han fortfarande i sond.

Så nu har jag ett schema som ser ut såhär; Matning var 3:e timme och då börjar vi med att byta blöja och sen väger vi honom. Sen ammas han och sen väger vi för att se hur mycket han fick i sig. Efter det så sondar vi det som saknas och då pumpar jag så det finns mat till nästa måltid. Detta tar nu 1,5 timme då vi inte har någon vana alls, dom andra inbitna fixar detta på 45 min. Då vet vi vad vi har att sikta på ;)

Nu måste jag hoppa in i duschen och sen skynda mig kila:)

Hoppas ni alla har det toppen ♥ Kramar till er!

Nu händer det saker!

Igår fick hjärtat hälsa på tuttis (bröstet) för första gången och han fatta direkt! Han blev ivrig och skitförbannad när det inte gick som han ville,haha. Blev SÅ glad att det gick så pass bra ♥ 
Nu gäller det bara att mamma ser till att det finns mat i nya kompisen så ska nog detta gå super:)
Idag ska han även få bada för första gången; nu tänker ni säkert att han skulle ha gjort det för länge sen;) Men med tanke på alla apparater och slangar och sladdar han haft så bespara man honom det krånglet. 
Hoppas han kommer gillat och att bad kan få bli något som han kopplar till myspys och lugn, det behöver vår lilla kille. Ska försöka få med badningen på kort så ni också kan få en glimt av den skitiga ungen;)

Det börjar också pratas om att han ska få flytta från intensivvårdsavdelningen in till lättvården:D Nu ni, snart ett steg närmare hem! ♥

Hoppas ni alla har det super fint! Kramar från oss ♥

Oj då...

Maria rätta mig lite:P

1 månad blir han inte utan 4 veckor gammal;) Snurriga mamma!


Grattis...

Grattis hjärtat ♥ Idag blir du hela 1 månad gammal! ♥ Vår kämpe, du är vårat allt och gör oss så stolta! ♥


En stor dag:)

Vi ska inte jubla riktigt än, men en liten segerdans gör vi;) Filip har idag legat utan andningshjälpen och fixat det galant! Han har andats jätte fint och lugnt och inte ens behövt syrgas:D Det kan vara så att han behöver hjälpen efter ett tag och vi vill inte jubla för mycket då man blir så ledsen om vi måste ta ett steg bakåt. Men det ser lovande ut! :D

Lungrötgen imorse visade att emfysem ( blåsorna i höger lunga) är borta:D Nu behöver Filip endast få lungan att vidga sig så att han kan börja andas med båda sina lungor:)
Hoppas för allt i världen att vår fina kille klarar detta och att vi snart får flytta till lättvården och börja sköta honom på riktigt:)

Idag såg man att han riktigt njöt av att vara utan slangar, näspiggar och vinande ljud. Han log massor och såg verkligen ut som en frisk liten bebis ♥ Filip vägde idag exakt 1500 gram och är nu 41 cm lång! ♥





Vårt fina älskade barn ♥



Fina teckningar från kusinerna till Filip ♥



Här sitter vi i lyxhörnet på avdelning 35 på USÖ. Det är enbart vi som har bord och lampa och även 2 fåtöljer:) Särbehandling kanske?;)

Nu ska jag snart ringa och höra om Filip blev nöjd efter sitt mål kl 23.00 och om han har bråkat med tanterna:P Sen ska jag försöka sova lite, får passa på nu i 2 veckor innan amningen ska dra igång:D Imorgon ska vi även iväg och handla kläder i strl 40 och 44, killen kan ju inte ligga naken jämt:P

Natti natt alla ♥

Bildförklaring...

Tänkte berätta lite om alla saker och ting ni ser på bilderna! Inga läskigheter alls :)



Filip har CPAP och det är den andningshjälpen han har. Den ger ifrån sig uppvärmd luft ca 37 grader och gör så att det blir lite som motvind, så när Filip andas så hjälper det hans lungor att vidga sig och han behöver inte anstränga sig när han ska andas. Om han inte skulle han denna så skulle han ligga och flåsa precis som att han skulle ha sprungit.
CPAPEN är den ni ser att han har över näsan och luften kommer från dom små genomskingliga slangarna, den luft som förbrukats går ut genom den stora slangen. Det blidas en en hel del kondens som han får i sig tyvärr och Filip är väldigt slemmig i halsen och hostar en del, men det säger dom är bra lungträning och det behöver han:)

Han har även 3 elektroder på bröstet som mäter; puls, andning och hur han syresätter sig. Eftersom han har svårt med andningen så behöver man veta hur han syresätter sig. Han har lite extra syrgas och behöver lite mer till och från. Tex när han äter och när han har bajsat eller om han är upprörd och arg. I luften är det 21 % syre och imorse när jag ringde så hade han 26 % precis efter frukost och det är kanon! Han hade närmare 70 % första veckan.

Han har även en "kopp" på bröstet där man mäter hur han släpper ut koldioxid när han andas. det var på så sätt man märkte att det var fel på lungorna, han vädrade inte ut det som man ska. man kan även mäta detta via blodgas men för att slippa sticka honom varje dag tom ibland 2 ggr på en dag så kan man mäta via den där koppen. Dom värdena ser nu bra ut, ännu inte helt ok men bra för att vara Filip:)

Han har ett hörselskydd på sig:) det är för att prematura barn måste ha en lugn miljö och när andra barn skriker är den Filips bästa vän:) just på denna blid ser jag att den inte ens sitter över örat;) den brukar sitta fastklistrad på det gråa bandet, så just där gör den ingen nytta;) men gulligt värre är det, hihi

Måste nu kila iväg! Kommer mera förklaring sen såklart! Kärlek till er ♥

Miss i natten...

Nyss hemkommen från avdelning 35 där Filip bor, idag vägde han 1430 gram:D Nu går det fort! hihi

Idag har vart en bra och fin dag och Filip har verkat mått suveränt! 

En anledning till att vi vill skriva i denna blogg är för att Filip inte alltid mår så bra och att han tyvärr är sjuk. Han har 3 olika diagnoser på lungorna och han har det kämpit. Han har andningshjälp och får extra syrgas. Tänker skriva mer ingående en annan dag om dessa diagnoser så att ni alla kan bli införstådda med hans och vår situation och hur framtiden kankse kommer att se ut. Om ni vill läsa på lite innan så har han IRDS, BPD och ENFYSEM ( denna har han enbart på höger lunga)

Här tar vi inte ens en dag i taget och livet är tufft många gånger. Filip gör små men för oss stora framsteg och vi tror på vår lilla kille! ♥

Nu väntar sängen! Natt natt ♥

Hej alla! :)

Ville bara skriva ett inlägg så att vi har börjat någonstans:)

Igår vägde Filip 1395 gram och han är 40 cm lång! Han har till och med fått lite hull:) ♥



Filip 6 dagar gammal ♥



Filip 3 veckkor och 2 dagar gammal ♥







Lilla pytte handen bredvid pappas tumme ♥



3 veckor och 2 dagar gammal ♥

Nu väntar duschen och sen ska vi ta och åka till sjukhuset. Idag hoppas jag att han väger över 1400 gram;)

Kram på er ♥

RSS 2.0