Föräldragrupp :)

Igår var jag och älskling på vår första föräldragruppsträff:) Vi är 5 par och kommer att träffas 3 gånger till och sen en gång i månaden när bebisarna har tittat ut fram till dom börjar gå.

Vi presenterade oss och barnmorskan informerade om upplägget. Igår gjorde vi olika utvärderingsövningar om föräldrarskap, väldigt givande att höra hur alla resonerade. Nästa gång vi ses så ska vi prata om smärtlindring och förlossning och även se på en förlossningsfilm. Så nu har vi fått hemläxa att läsa på om smärtlindring, börjar bli dags att tänka på det nu;) Vi kikade även på hur det såg ut på öppna förskolan och där finns det nog en hel del för oss att gå på sen med bebis:) Babysång och även babymassage var något som lät intressant:)

Idag ska här barnsäkras i hemmet och jag ska städa upp lite. Niklas med familj kommer hit då dom ska hjälpa oss att flytta:D Så det blir full rulle nu några dagar framöver, då även Rogers mamma, syster och moster kommer hit och ska hjälpa oss med fönstrena:) All denns hjälp är GULD värt! ♥
Idag ska jag även till barnmorskan och sen ska det storhandlas inför helgen! Ska försöka ta lite kort under helgen så ni kan få se kaoset sen:)

Hoppas ni alla har det fint ♥

Magbild vecka 26 ♥

Vecka 26 ♥


...

Efter vår resa till Ullared så bestämde jag mig för att vare sig min kropp eller mitt huvud orkade med en likadan om inte en ännu längre resa. Beslutade mig därför att jag fick missa FINA Ellens möhippa:( Möhippan skulle vara i Lund och dit skulle det ta ca 7 timmar med bil! Kroppen värkte och sa verkligen ifrån och jag kände mig inte alls på topp! Mina fötter såg dessutom ut som ballonger och gör fortfarande, dom dallrar och jag kan knappt vicka på tårna. Listan över värk just nu kan göras lång:( 

Den 12 maj hade jag tid hos specialistmödravården för att kolla blodtrycket och göra ett tillväxtultraljud på bebisen. Min mamma var underbar och kom hit till Örebro för att följa med mig då Roger var bortrest. Blodtrycket var för högt och medicinen hade inte gjort någon verkan, trycket låg nu på 160/100. Sedan var det dags att titta till bebis...

Bebis växer inte så fort och ligger nästan på 10 % i viktminskning. Det är inge fara alls, bara det inte blir mer än 15 % i viktminskning. Kan tillägga att jag föddes med en viktminskning på 25 % då jag vägde 2410 gram och var 45 cm lång. och nog tog jag igen det;) hihi  
Men nu är det så att moderkakans funktion försämras om man har högt blodtryck och det kan störa näringstillförseln till bebis vilket inte är så bra när han redan ligger lite under. Efter ultraljudet så vankades det samtal med doktorn och vi prata om hur livet i allmännhet ser ut. Hade jag jobbat så hade jag blivit sjukskriven bums! Med tanke på hur jag mådde och hur mycket vi hade hemma med flytt och så vidare så beslutades det att jag skulle läggas in för observation. Dosen medicin skulle ökas och jag skulle få åka hem så fort trycket låg bra och jag mådde bra!

Vilken tur att min kropp sa ifrån och att jag inte åkte på ännu en lång resa i bil. Fast man kanske känner att detta klarar jag; detta orkar jag, så ska man tänka efter en gång till och se till bebis bästa! Mår mamma dåligt så mår bebis inte bra heller. 

Hemfärden skedde på fredagen:D 2 nätter på BB och några piller senare så fick jag åka hem:D Kändes otroligt konstigt att ligga på BB utan bebis. Visst var det fler än jag där som befann sig i liknande sits men ändock konstig känsla utan en bebis att snusa på. På BB fick jag verkligen se hur det är när man ligger kvar med sin bebis och jag träffade ett par underbara tjejer som var nyförlösta som var toppen och delade med sig av sin erfarenhet och svarade på mina snurriga frågor:) Fick tom hålla i en liten gosse som bara var en dag gammal:D Helt fantastikst!! Jag och älskling hade bestämt att vi skulle gå på informationsträff om förlossningen och BB men vi skippar det nu. Bättre att ha sett det in real life än på ett bilspel:P

Nu är tanken att jag ska VILA och här hemma får jag enbart göra enkla saker. Om man inte hade vart gravid så hade man ordinerat motion mot högt blodtryck men icke när man väntar barn. Det finns ingen forskning på det sambandet så därför är motion just nu ett BIG NO NO! Korta promenader och fötterna högt när jag vilar, så ser ni mig hädanefter;) Detta blir 14 långa veckor!!!

Ska nu gå hos barnmorskan 1 gång i veckan och göra tillväxtultraljud på bebis var 14:e dag. Känns toppen att dom håller stenkoll! Detta ska vi fixa du och jag bebis! ♥

Hej vecka 26 :)

Du är på dag 176 av 280. (62,9%).

 
Du är i vecka 26.
Du har gått 25 fulla veckor och 0 fulla dagar (v25+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Sön 29 aug 2010
Du har 104 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen: Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.


Uppdatering kommer, jag lovar!

Har hänt en hel del den senaste tiden...Har mycket att skriva om!

Kommer att uppdatera er med en missad möhippa; sjukhusvistelse på BB i 2 nätter; påbörjad flytt; ny gravidvecka...

Ja det kommer mera;)

Nu återbesök på sjukhus, sen ned på stan och shoppa i favoritinredningsbutik PK Design :D

;)

Tänkte innan jag vilar bjuda på en bild på en något strandad blivande mamma;) Bilden togs igår..
Ligger och njuter av bebis buffar, nu ser jag dom tydligt utanpå ♥ Ni kan väl skratta lite tyst åt mitt fula tryne;) Men magen är ju iaf rund och go:D


BM besök...

Idag så var jag och älskling hos BM för att lyssna på bebis hjärtljud och mäta magen. Hjärtljuden var kanon, pendlade mellan 140 och 150! Lät verkligen som en galoperande häst;)
Hon mätte magen och tydligen vid denna vecka så ska man ligga mellan 20 och 26, och jag låg precis på 26:D Fin fint! Blodvärdet och blodsockret såg kanon ut och även urinprovet. MEN....

Det förbannade blodtrycket hade stigit hujedamej:( Så nu hade jag 160/110 och fick direkt tid till specialistmödravården. Som sagt, BT fick inte överstiga 150/105. Älskling skjutsa mig till sjukhuset och sen åkte han till jobbet för att ordna ett par saker. Vi hade tid kl 10 och han hann precis:) Väl där beslutades att jag skulle börja knapra medicin igen, Trandate 2 ggr om dagen. Ska tillbaka på onsdag för koll av blodtrycket och sen ska även ett tillväxtultraljud göras på bebis.

Eftersom jag nu fick högt BT så ska jag gå en gång i veckan till BM och ta trycket och lämna prover och mäta magen och även lyssna på bebis hjärtljud. Det som även tillkommer när man har högt BT är att man gör tillväxtultraljud på bebis var 14 dag om jag inte minns fel. Tydligen så kan det vara så att gravida kvinnor med högt BT har en tendens till att ha bebisar i magen som inte växer som dom ska, och bebis kan även vara väldigt liten när den föds. SKÖNT att dom kommer ha stenkoll på en!

Nu ska jag ta en alvedon då jag haft spänningshuvudvärk hela dagen, sen ska här vilas! 

Hoppas allt är fint med er alla ♥♥♥  

Hej vecka 25 :)

Ja och HEJ sjunde månaden ♥ Gud vad fort det går! Över 60 % har passerat, helt fantastiskt! 

Nu har graviditeten gått så långt att bebis skulle överleva om den mot förmodan skulle välja att titta ut! Ännu härligare! Bra jobbat bebis ♥

Du är på dag 169 av 280. (60,4%).

 
Du är i vecka 25.
Du har gått 24 fulla veckor och 0 fulla dagar (v24+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Sön 29 aug 2010
Du har 111 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.

Börja mäta magen;)

Nu besök hos BM och mäta magen, ta blodtryck och blodprov. Och få lyssna på bebis hjärtljud:D


Varsigod bebis ♥

Eftersom jag är så tagen av resan och helt förbannat slut, så väljer jag att nu enbart visa er allt det fina vi köpte till vårt hjärta ♥
Kan tillägga att jag grät imorse när jag skulle resa mig ur sängen; Gekås shopping+bilfärd+foglossning=INGEN BRA BLANDNING!!!







Badbalja med plopp i botten
Badinsats till badkar, så man kan bada badkar med bebis ♥ Älsklings önskan :D
Täcke till vagn
Kudde till vagn
2 underlakan till vagn
Plastad frotte till vagn
Täcke till spjälsäng
Kudde till spjälsäng
Plastad frotte till säng
Sittdyna till matstol ( det bruna som skymtas bredvid badbaljan till höger )
Solskydd till bilen 2 stycken svarta



Babysitter; Fischer Price Happy Giraffe Bouncer. Den vibrerar och spelar melodi när bebis drar i leksaken i mitten



Babygym



Aminskudde
3 stycken amningsbhar ( Size Dolly Parton ;) hihi



En stor nappflaska, antikolik
En liten nappflaska, antikolik ( även andra ska kunna mata bebis ju, speciellt älskling:)
Amingsnapp
2-pack biring
1 biring som kan frysas
1 bitring som läggs i kylen
4 matskedar



1 Stapelleksak Fisher price
Duplo
Orange leksak som balanserar och ger ifrån sig ett bjällrande ljud
1 Nicke nyfiken gosedjur
Blå björn på måne= Speldosa
Badleksaker
4 böcker



Babyvakt
2 amningslinnen
Febertermometer
Nagelvårdsset
Brio vyssan lull tassar till spjälsäng; så att man kan gunga sängen :)



3 påslakanset till spjälsäng
2 påslakanset till vagn



Kläder storlek 56;



3 långärmade bodys
2 tunna mössor
4 kortärmade bodys



3 långärmade bodys
1 par tossor
1 greggelscarf ( lilla my )



3 pyjamasar
1 tjock cardigan ( skymtas till höger )



4 par strumpor
3 par tunna byxor



En långrämad body strl 50
En pyjamas strl 50
En solhatt
3 par strumpbyxor strl 50
2 par strumpor strl 10-12 (minsta strl)
3 bomullsfiltar



Vi passade på att köpa tills bebis är större, då detta kommer kunna användas från ca 3 månaders ålder.

4 långärmade bodys strl 62
3 kortärmade bodys strl 62
6 par strumpor strl 13-15
2 par tunna byxor strl 62
1 pyjamas strl 62

Ja det var nog allt :D Super nöjda är vi! Jag satt och räknade lite i bilen och kom fram till att vi runda slängor tjänat 2300 kr på att åka och handla på Gekås. Och ännu mer är det säkert då jag inte har en susning om vad vissa saker annars hade kostat. Dit åker vi garanterat fler gånger, fast då utan bebis i magen och även utan foglossning;)

Vill även skriva en rad till min underbara sambo ( han kunde nämligen inget sova på hela natten ) ändock var han hela shoppingen en av de gladaste männen som var genuint intresserad av vad som stoppades i vagnen. Han sprang runt medans jag många ggr stod och fick vila ♥ Värmde gott att vi gjorde detta tillsammans!

Jag älskar dig


Ullared=)

Idag kommer älsklings mamma, syster och moster hit då vi ska bege oss till Borås för övernattning på hotell. För imorgon är det shopping på Gekås som står på schemat=) usch vad jag ser fram emot att få shoppa till bebis, hoppas vi hittar allt det vi söker! Om vi nu skulle hitta allt så är det i princip bara sängen och babyskyddet som saknas=) Ja och självklart en tripp till ett apotek. (Här finns det numera ett apotek som heter DRUG STORE,hahahaha! Ja och en pressbyrå som heter mellanmålet! Varför ändra på det som redan är bra? Går utöver mitt förstånd. )

Hoppas ni alla får mycket sol och en riktigt trevlig helg ♥

Vårat nya hem...

Var på visning igår, och vi är väldigt besvikna tyvärr.

Det enda positiva var att tapetvalen blev väldigt fint och att badrummet var fräscht och snyggt.

Men det negativa! :( ja repor i hela golvet i hall och kök, en reva i tapeten i hallen, hål i tapeten i vardagsrummet. det finns inget skafferi i köket, och tyvärr försvinner ett helt skåp till diskmaskinen. Köket är JÄTTE LITET så vårat fina bord får nätt och jämt plats. Ser ju inte så bra ut att bara ha ett bord i köket och inget utrymme för att ens vara....

Nej just nu är jag och älskling väldigt besvikna och jag skulle nog kunna fortsätta i det oändliga med klagomål tyvärr! Men nu är det ju så att det är vårat nya hem och som alla säger så boar man in sig och kommer förhoppningsvis inte tänka på samma sätt. Idag ska jag i allafall ringa och be dom anteckna skadorna i besiktningsprotokollet så att inte vi åker på det sen om vi skulle flytta. HOPPAS att jag ändrar inställning och att vi kommer trivas, med lite piff så kanske det blir bra=)


Äntligen! ♥

Älskling kände nyss den första sparken ♥ Nu ser han jätte lycklig ut :D Man får ha lite tålamod om man vill känna buffarna. Verkar ibland som att bebis känner igen min hand och så fort en främmande hand läggs på så ligger han blixtstilla. Men icke ikväll:D Jag kan inte sluta flina och är så glad att älskling äntligen ha fått känna vårat hjärta♥

 


Lite nytt :)

När vi flyttar sen så ska vi fräscha till det lite hemma hos oss:) Och köpa säng såklart till bebis ♥

Tänkte visa lite vad vi hade tänkt oss:)


Denna säng från IKEA som heter Trondheim. Så tjusig så!

GULLIVER Spjälsäng
Bebis säng :) Heter Gulliver och kommer även den ifrån IKEA. Ena långsidan är avtagbar så bebis kan ta sig i och ur själv när det blir aktuellt:)


Förvaring till bebis ombyten, leksaker och plock kanske? Antingen att ha en vid sängen eller en på dörren i badrummet? Ja eller kanske ta båda:D Super söööt iallafall:D


Askar att ha salvor, nagelvård och annat smått och gott i till bebis:D Tänkt till skötavdelningen i badrummet, bebis bara måste älska grönt som sin mor:D


Det blåa tyget i mitten hade jag tänkt att sy hissgardiner av till köket? Kan det passa? Eller är det mer ett tyg som passar i sovrummet. Visst kan man ha småblommigt i sitt kök?:D


Vår älskade bebis ♥

Idag och även igår kväll har det inte vart roligt i mamma Sofias hjärta och huvud. Min älskade pojke vägrade röra på sig och det höll i sig i nästan 20 timmar! Jag blev SKIT orolig och kunde inte sluta gråta. Väldigt dumt säger alla nu, men sådan oro har jag aldrig känt förut! Detta liv som växer i min mage är mitt allt redan nu, och jag åker heller och kollar en gång för mycket än en gång för lite.

När älskling väl hämtade mig idag och vi suttit och väntat på specialistmödravården så fick jag en liten buff! BUSUNGE! Du får inte skrämmas sådär! Vi fick sedan lyssna på bebis hjärtljud som låg på 145, lät jätte bra! Sen fick vi göra ett ultraljud och allt såg bra ut:D Det var bara bebis som låg lite knepigt;)

Dom bemötte oss väldigt väl och förstod min oro, vilket kändes skönt! Eftersom jag är van vid en väldigt aktiv bebis i magen så gjorde jag helt rätt som reagerade.

Såg att dom på förlossningen har informationsträff 2 kvällar till innan semestrar och allt, så det ska vi icke missa. Kan kännas skönt att ha sett hur miljön ser ut där våra liv kommer ta världens vändning, jag vill att det ska bli så bra som det bara kan:D

Hoppas ni alla mår toppen ♥

Hej vecka 24 :)

Du är på dag 162 av 280. (57,9%).

 
Du är i vecka 24.
Du har gått 23 fulla veckor och 0 fulla dagar (v23+0).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Sön 29 aug 2010
Du har 118 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen: Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.



♥♥♥

RSS 2.0