Underbara barn! Underbara helg!








Tack <3

Filip har fått en tidig födelsedagspresent ( han blir 2 i juni ) av min moster. Den är så fin och Filip leker med den varje dag <3






Inte alls fancy pancy ;)

En läsare efterfrågade bilder på resten av vår altan. Ja vi odlar inte pengar i rabatten så man tager vad man haver tills det blir rea ;)

Vita plaststolar till vårat gamla köksbord i ek. Och enligt mig ruggigt fula dynor med kinesiska tecken på. Men ack så sköna =) Vår önskan är att det i framtiden ska stå härliga robusta vita trämöbler med marinblå dynor här. En rustik ljuskrona och vita jalusier. Vita jalusier ligger faktiskt på posten och väntar =)






Här är min plan att det ska stå en vitmålad trädäcksstol med en blommig kudde och en fancy filt. Har sett min dröm på Ö&B och eftersom det är morsdag imorgon så hoppas jag att den snart så snart ska pryda mitt hem!

Fin fina blommor pryder 3 av altanfönstrena. Dessa har vi fått av sambons familj <3


Egentid...

Ja egentid kan såklart innehålla olika beroende på vem man frågar. Men det kan också gå käpprätt åt någonting när man försöker ha egentid.

Sofia ska uträtta ärenden såsom att gå på apoteket och handla mat. Sofia väljer att ta bussen in till city= egentid deluxe med att kika på folk och bara sitta en snutt. Sofia får stå på det är fullt på bussen och lukta på någon annans svett. Sofia ser fram emot egentid på apoteket med att gå och bara strosa och kika salvor och annat mojs till kroppen. Sofia tar kölapp och får nr 266, mätaren visar att nu betjänas nr 223. Egentid på apoteket tills man kräks! Sofia går sedan till busshållplatsen som ska ta henne till ica på vägen hem. Vid busshållplatsen sitter två stupfulla äldre män ( även kallade a-lagare ) som gormar och sjunger. Dom frågar även om jag vet när buss nr 8 går och säger sen kvickt;

- Du kanske inte kan hjälpa oss då du inget ser? ( dom syftar på mina glasögon )
- Jo jag ser bra tack! Er buss går om 9 min!

Ser nu att jag precis missat min och att jag nu får vänta äver en timme. Tar mig till innercity och handlar där istället och går sen några hållplatser. Ringer två samtal och åker sen buss hem!

Detta äventyr tog 2 timmar!!! Och jag fick njuta max 30 min av denna stund. Nästa gång Sofia har egentid ska denna planeras väl.

Nu säger surSofiasomlängtarefternästaegentid gonatt! ;)



Skruttmys en lunchnap <3

Sommar, sommar och sol

Nu är det sommar banne mig! Jag njuter! Första brännan är på plats och det känns fräscht. Att ungen är skitig från topp till tå är ett gott tecken. Att få vara ute i detta underbara väder är som balsam för själen <3

Igår fixade vi klart sandlådan på tomten och nu är det bara staket på framsidan som saknas. Sen ska här njutas sommar! Hitills har vi fått jaga barnet då han rymmer från tomten tvåhundrafemtioelva gånger på en dag ;) Efter helgen är dessa springturer ett minne blott! Både gott och ont ;)

Härligt!

Idag har jag fått jobba med kroppen rejält! Vi har jagat barn i butiker, jagat barn hemma, rensat massa skräp hemma, kånkat stenar, grävt massa hål och planterat. PJUH!

Vi har idag planterat jordgubbar och nu håller vi många tummar och tår för dom små rackarbajsarna ;) Imorgon ska lite nya perenner få flytta in i våra rabatter. Och jag tror minsann att jag ska se om vi kan kika på sandlåda. Har fått kommentar förut om att vi skulle välja bort sandlåda då dom drar till sig myror. Nu råkar det vara så till vår förskräckelse att vår bostad ligger uppepå ett myrbo ( myror all over the place, nästan ) Så sandlåda blir det. Några myror till kan verkligen inte skada, hihi

Hoppas ni har haft en lika bra dag som vi <3



Det artar sig

Imorse satte sambon upp en hylla i köket. Även denna gång mer än nöjda!







Hyllan kan ni fynda på Rusta ;)

Lycka!

Dagen idag har varit toppen! Kusin och fastrarbesök och en hel del gjort i trädgården efter det. Kalasväder som värmde långt in i själen. Jag älskar min utsikt och jag älskar mitt nya liv! Trädgården gör gott för en stressig själ <3

Filip som alltjämt är en duracellkanin hittar på mer och mer bus för var dag! Vilken lycka att få skratta så mycket som vi gör tillsammans.

Ja se här;






En del av Filips rum










Här vare klippt!

Jag har kippt vår son och måste själv få säga att det blev kanonbra! Klippte med trimmer upptill tinningen och klippte det mitt på huvudet med sax. Vill att det ska vara lite bus kvar ;)





Såklart var inte barnet nöjd mer än några minuter. Så vi mutade honom med choklad och så fick mamman klippa klart! ;)



Färdig =)



På sidan om vårt hus

På sidan om vårt hus växer det en hortensia på båge. Vet någon möjligtvis vad denna sorts hortensia heter? Vill såklart googla på sorten och lära mig hur man sköter om denna växt.




Långledigt

En kopp Gevalia E-Brygg och en galdfisig unge på morgonen, vilken härlg start på långledigheten <3



Inte dagens bild men lika gladfisig för det ;)

Man vill inte vara sämre

Sambon kom även hem med en fasadflagga. Alla "svenssons" på denna gata har nämligen en sådan och det flaggas för fullt varje dag det i almanackan står att man får flagga. Nu har vi många dagar att ta igen så här ska flaggas av bara sjutton! Sämre vill man inte vara och det krävs träning på vissa saker för att få kalla sig en "svensson" ;)

Flagg flagg!

Tack <3

Idag kom min kära sambo hem med denna ljuvliga ljusstake! Tack! <3






Denna står nu och pryder ett runt pelarbord bredvid soffan i vardagsrummet. Vår tanke med det rummet är att stilen ska gå lite i fransk lantlig stil. Kul att mixa och ha lite olika i rummen, mer att välja på! Ovanför vår beigea soffa med ett hav av kuddar ska det hänga en rustikt vitmålad spegel, vita genomskinliga gardiner, hög rustika vita krukor med liljor och i dessa stora doftrankor på båge. Ja ideerna är många och jag har nog tittat ut det mesta. Såklart kan man inte handla allt på en gång. Men helst innan det blir slutsålt ;)

Ljusstaken kan ni fynda på Rusta.se

Förvaring i hallen

En del nya möbler har fått flyttat hem tills oss. Bland annat denna supersnygga byrå från ikea som slukar massor med saker. Det behövs! Här gömmer vi alla braatthasaker och längst ned är Filips låda med mössor,kepsar,vantar, regnkläder mm.

Den smälte in såpass bra att en vännina inte ens lade märke till att den kommit upp ;)




Vit såklart!

Det första projektet vi hade var att måla om postlådan. Vi målade 3 gånger med vit färg och spraymålade sen siffrorna i silver. Vi är mer än nöjda! Rabatten nedanför lådan är borttagen och där ska det förhoppningsvis snart växa gräs. Nu ska det bara hittas/beställas en namnskylt!





Boar in oss

Hej!

Nu har vi äntligen börjat bo in oss och dom sista kartongerna är uppackade. Att leva i ständigt kaos har tagit på mina krafter och jag har känt mig tömd. När solen skiner var och varannan dag ger det mig energi till tusen! Mer sol, mer utelek och massa skratt så är nog denna mamma snart med på banan igen ;)
Vi stortrivs i vårat nya hem, vilket bra val vi gjorde!

Hoppas ni alla mår toppen! Gulligt att ni fortfarande kikar in <3

En sneekpeak på hörnet av vår altan <3





RSS 2.0