Pajbak och det utan kladd =)

Nu står en härlig hallonpaj i ugnen och vi väntar på Euridys och Oscar ♥ Filip är helt ifrån sig när det bara är vi och idag regnar det dessutom. Trött mamma och enbart bus inne är inte Filips grej. Här ska det hända saker från det att han slår upp sina blå tills han sover för natten. Så lekdate it is! Här ska busas och fika tills vi rullar ;)

Jag fick tips av Filips farmor på ett recept på paj där du inte behöver kladda eller använda händerna ett dugg, och så smidigt sen då!

Pajskal;

Smält 125 gram smör i en kastrull
Vänta tills det smälta smöret inte puttrar längre
Ha då i 3 dl vetemjöl, 1 dl socker, 1 tsk, bakpulver och 1 tsk vaniljsocker

Rör om detta och tryck sedan ut degen med en slev/matsked i en pajform. Tryck även upp degen på kanterna. Lägg sedan i det du vill ha; hallon, blåbär, rabarber, jordgubbar, äpplen =) Strö sedan på någon matsked socker på bären/frukten och lite potatismjöl om du så önskar.

Grädda detta i mitten av ugnen på 225 grader tills dess pajkanten fått fin färg. KLART!

Denna paj serveras idag med vaniljvisp ♥

( om man väljer äpplen till en paj rekommenderar jag att man försteker dessa då dom annars lätt blir hårda. Smörsteka äpplen med socker och kanel är en favorit hos mig att ha i paj )

Kram på er ♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0