Julstök och tips tack!

Leilas Rocky Road
Vad ska jag göra i år? Har ni några riktigt smarriga tips? Och nej man bantar inte under juletider så ös på med riktiga kaloribomber;)
tyckte du sa att du skulle baka dom i år också! Jag har ett recept på en jättegod kaka om du vill ha, har bild på den på min facebook.
Hmm, jag har ett recept på saffranstryfflar som jag tänkte testa i år. Kan ro över receptet till dig också! ♥
knäck?
Här kommer lite förslag!
Saffranstryfflar 20 st
200 g vit choklad
3/4 dl vispgrädde
1/2 kuvert saffran
1 msk honung
25 g smör
1/2 tsk cognac
florsocker
Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp grädde, saffran, honung och smör. Häll gräddblandningen över chokladen. Låt stå i någon minut, Tillsätt cognac och vispa till en slät smet. Låt krämen stelna i kylen. Doppa en klick av tryffeln i florsocker så den inte fastnar i händerna och rulla till en slät kula. Det går även bra att nypa ihop tryffeln till en ojämn form för en mer hemgjord touch. Rulla kulorna i florsocker och lägg dem på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Ställ tryfflarna i kylskåpet.
Änglakola
ca 40 kolor
2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl strösocker
50 gram smör
1 tsk vaniljsocker
Olja en avlång bakform. Blanda alla ingredienser förutom vaniljsocker i en kastrull. Koka upp och låt sedan sjuda över medelstark värme till 125 grader. Ta av från värmen och tillsätt vaniljsocker. Häll upp kolasmeten i formen och låt stelna. Klipp eller skär sedan kolan i små munsbitar.
Vit choklad med nötter kokor och frukt
ca 30 bitar
400 gram vit choklad
2 dl rostade cashewnötter
2 dl kokosflingor
2 dl hackad torkad ananas eller mango
2 dl rostade solroskärnor
Smält chokladen i en skål över sjudande vattenbad. Rör ihop med övriga ingredienser och bred snabbt ut smeten på en oljad bakplåt Låt stelna och bryt sedan i bitar.
Alla recept har jag tagit från bakboken "Vinterns söta".